Spor yapmak ve yürümek, hareketsiz yaşamı önleyerek kireçlenmenin önüne geçmektedir. Günümüzde bireylerde meydana gelen hareketsiz yaşam biçimi, yaşlıların yanı sıra gençlerde de kireçlenme görülmesine neden olmaktadır. Gerekli mineral desteği sağlanmalı ve kilo dengesine önem verilmelidir.
Kireçlenme sorununda etkili olan bitkilerin en önemlileri arasında; Zerdeçal rizomu, zencefil rizomu, kuşburnu meyvesi, Boswellia reçinesi (Akgünlük), şeytan pençesi (Harpagophytum) kökü gibi bitkiler bulunuyor.
Egzersiz sadece kireçlenme nedeniyle ağrının çok şiddetlendiği durumlarda önerilmiyor. Soğuk ve sıcak kompres: Kireçlenme ağrısının şiddetlendiği anlarda ağrıyan eklem üzerine sıcak veya soğuk kompres uygulayarak ağrıyı hafifletebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Kireçlenmenin tam iyileşme sağlayan kesin bir tedavisi yoktur ancak belirtileri yönetmek için farklı seçenekler mevcuttur. Doktorlar, eklemlerdeki ağrı ve iltihabi durum için ilaç reçete eder. Fizik tedavi ile belirtilerin hafiflemesi sağlanabilir. Bazı hastalarda cerrahi işlem gerekebilir.
Diz Kireçlenmesine Yürüyüş İyi Gelir Mi? Hareketsiz bir yaşam vücut sağlığımızı olumsuz etkiler. Bu sebeple sağlıklı bir yaşam için düzenli egzersiz yapmalıyız. Başlangıç aşamasındaki diz kireçlenmelerinde yürüyüş yapmak, diz eklemi ve çevresindeki kasları güçlendirerek olumlu etki yapacaktır.
Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun kireçlenmeye karşı tavsiye ettiği kür şu şekildedir: Kaynayan 1 su bardağı suya 1,5 tatlı kaşığı çınar yaprağı atıp, kısık ateşte 1 dk demleyiniz. Sıcakken süzünüz, ılıyınca akşam yemeklerinden ve gece yatmadan önce içiniz.
Elma sirkesinin kireçlenmeye etkisi
Anti-iltihap ve alkalin yapıcı özellikler gösterdiği için elma sirkesinin kireçlenmeye etkisi oldukça fazladır. Uzmanlar kireçlenmeyi azaltmak için elma sirkesi kürü önermektedir.
Kireçlenme Neden Oluşur? Yaşın ilerlemesi, obezite, genetik yatkınlık ve ağır yükler taşımak risk faktörlerinin arasında yer alır. Kireçlenme (osteoartroz) yaşlanmanın doğal sonucudur. Kireçlenmenin yok olması tedavinin amacı değildir.
Yeşil çay antioksidan ve anti-iltihap özellikleriyle kemik sağlığımıza birçok katkıda bulunur. Vücuttan kireç atımı için oldukça tercih edilen yeşil çay kireçlenme kaynaklı eklem ağrılarına ve şişkinliğe iyi gelir.
Kireçlenmeye iyi gelen bitki listesinde yer alan kırkkilit otundan elde edilen çayı, ağrı hissettiğiniz günlerde tüketirseniz vücudunuzda rahatlama hisseder ve ağrıları giderebilirsiniz.
Kireçlenmede Bitkisel Çözümler
Özellikle Çınar yaprağı, kireçlenme probleminin açığa çıkardığı şikayetlerin giderilmesinde ve hafifletilmesinde etkilidir. Çınar yaprağının yanı sıra eklem içi kıkırdak sıvısının arttırılması amacı ile birtakım kürlere de hazırlanabilmektedir.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır. Omuzlar ve göğüs:Bu bölgeye yapılan hacamat yüksek tansiyon, başağrısı baş dönmesi, akciğer hastalıkları, saç dökülmesi ve kepeğe, kireçlenmeye, boyun fıtığı, hormon dengesizliği, kol ve omuz ağrılarına iyi gelir.
Kireçlenme geri döndürülemez bir rahatsızlıktır fakat tedavi yöntemleri ile ağrılarınızı azaltabilir ve daha iyi hareket etmeniz sağlanabilir ve hastalığın ilerlemesi engellenebilir. Doktorunuz ağrılarınızı azaltacak ilaç, krem, losyon tedavileri üzerinde durabilir.
Eklem ağrısı, kireçlenme ve romatizmaya iyi gelir. Uykusuzluk çekiyorsanız tedavisini çörek otu yağında bulabilirsiniz. Kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi değerli bileşenler ile A, B ve C vitaminleri içerir. Yara iyileştirici özelliği vardır.
Bu, tamamen yanlıştır. Çünkü, Aspirin harici kullanımda hiçbir şekilde fayda sağlamayan bir ağrı kesicidir. Ek olarak asidik yapısı nedeniyle cildin tahriş olmasına neden olabilir. Ağız yoluyla alınarak kullanılması da, kireçlenme problemi için yeterince faydalı değildir.
1. gün üç limon, 2. gün beş limon, 3. gün yedi limon, 4. gün dokuz limon, sonra 10 gün boyunca günde on limon suyu, suyla karıştırılarak ikindiye kadar içilir. Yani, 1 -2 limon suyu 150-200 gr. su ile karıştırılır ve her 2 saatte bir, toplam 5-10 bardak içilir.
MASAJ rutin olmasa da bazı kireçlenme vakalarına yapılabilen bir tedavi yöntemidir. Mutlaka bu kararı hekimin vermesi gerekir. Eğer kendiliğinizden herhangi bir yerde masaj yaptırıyorsanız bunu mutlaka hekiminizle paylaşmalısınız.
Bir çay kaşığı organik elma sirkesi ile yine bir çay kaşığı balı ılık suyun içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı yemeklerden önce günde iki defa için. Bir çorba kaşığı organik elma sirkesi ile taze sıkım zeytinyağını karıştırarak bu karışımı kireçlenme ağrılarının olduğu yere masaj yaparak sürün.
Kireçlenmeye iyi gelen bitkisel yağlar ve tarifleri aşağıdaki gibi açıklanabilir: Çamur Yağı: Kireçlenmeye karşı doğal bir yöntem olan çamur yağı evde kolay bir şekilde yapılacak tarifler arasında yer alır. Maden suyu içerisine deniz tuzu, kil, biberiye yağı, menekşe yağı, irmik ve kil eklenir.
Kuyruk yağı romatizma ve eklem ağrılarını dindirecek kadar etkili bir yağdır. Kan dolaşımına katkısı sayesinde vücudun herhangi bir noktasında oluşan ağrıyı dindirir.
Diz kireçlenmesinin bir diğer tedavi yöntemi de fizik tedavidir. Bu süreç hastanın durumuna özel olarak planlanmakta ve genellikle sıcak, soğuk uygulamaları, masaj, hidroterapi, elektroterapi gibi yöntemler ile semptomların önüne geçilmektedir. Kıkırdak yapıtaşlarını içeren ilaçlar hastaya uygun şartlarda verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri