Kuruma Süresi: 20ºC'de; Dokunma Kuruması : 1-3 saat; Katlar Arası Bekleme Süresi : 4-5 saattir. Tam Kuruma : 24 saattir.
Seramik, karo, fayans, taş, mutfak tezgahı gibi suya fazlaca maruz kalan yüzeyler için özel formüle edilmiş homojen su bazlı verniktir. Her türlü yüzeye kolayca yapışır ve çabuk kurur. Çok yoğun su alan yüzeylere 2 kat önerilir. 12 saatte kullanıma hazır hale gelir.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Bir noktada tekrarlamakta fayda görüyoruz; hol, koridor, antre gibi üzerine basılan ya da yoğun olarak suyla temas eden bir boyama çalışması yaptığınızda aşınma ve solma olmaması için kesinlikle taş vernik uygulaması yapmalısınız.
Verniğin çabuk kuruması için ne yapılmalı? Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernik ise daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Su bazlı vernik, yağ bazlı cilaya göre çok daha hızlı kurur.
Vernik çıkarıldıktan sonra, yüzeyin temizlenmesi gerekmektedir. Yüzey, nemli bir bez yardımıyla silinebilir veya hafifçe su ile yıkanabilir ancak su kullanılıyorsa yüzeyin tamamen kurumasını beklemek önemlidir.
Taş Vernik Seramik, karo, fayans, taş gibi yoğun kullanımı olan suya fazlaca maruz kalan yüzeyler için özel formüle edilmiş homojen su bazlı verniktir. Her türlü yüzeye kolayca yapışır ve çabuk kurur. Çok yoğun trafik olan yüzeylerde 2 kat önerilir. 12 saatte kullanıma hazır hale gelir.
Taş vernik çoğunlukla; fayans, karo, taş, mutfak tezgahı, dolabı, masası, banyo ve mutfak zeminleri, su, buhar ve kimyasal ürünlere çokça maruz kalan yüzeyler, dış mekan ve uygulamalarının yapıldığı gibi yüzeylerde kullanılır.
Taş vernik ısıya dayanıklıdır. Hatta Cadence taş verniği ısıyla temas edecek her yüzeyde kullanabilirsiniz. Özellikte mutfakta; mutfak dolaplarına, mutfak tezgahlarına, yemek masalarına gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Çözücülere ve kimyasal maddelere dirençlidirler ve darbelere karşı son derece dayanıklıdırlar. Uygulamadan sonraki 2-3 saat içinde vernik kurur ve yaklaşık 15 gün sonra kimyasallara direnç özelliği aktif olur.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Vernikli fırçaları temizlemek için özel olarak formüle edilmiş bir temizlik solüsyonu mevcuttur. Bu solüsyon, fırçanın verniği çözerek temizlenmesini sağlar. Fırçayı solüsyona batırın ve hafifçe ovun. Daha sonra fırçayı temiz suyla durulayın ve kurumaya bırakın.
Üstelik. temizliğinizi de rahatça yapabilirsiniz diyoruz ama.
Direkt güneş ışığı alan, bol esintili yüzeylerde yağmur altında ve güneşin ısıtmış olduğu yüzeylerde uygulama yapılması önerilmez.
Cadence Taş Vernikler su geçirmez özelliğe sahiptir. Uygulama yapılan yüzeyler ıslak bez, bulaşık süngeri, hatta hortumla basınçlı suyla dahi temizleyebilirsiniz. Ancak verniklerin kemikleşme süresi olan yaklaşık 21 gün süre geçmesi beklenmeli, bu süre geçene kadar nemli bir bezle temizlenmelidir.
Vernik КО-049
Uzun süreli olarak 300-400 °C'ye kadar sıcaklıklarda çalışan parçaları korumak için ısıya dayanıklı soğuk kurutma emaye üretiminde bağlayıcı madde olarak kullanılır.
Tüm iç, dış yüzeylerde taş, mermer ve ahşap yüzeylerde vernik amaçlı kullanılır. Uygulama yüzeyinde bulunan toz, kir, yağ var ise boya kalıntıları yüzeyden uzaklaştırılmalıdır.
Vernik uygulaması yapılırken yüzeylerde en iyi sonuç veren Kadife Rulo Fırça kullanabilirsiniz. Rulo fırça yüzeyde fırça izi bırakmadan eşit miktarda verniği yüzeye dağıtacaktır. Bu ürün yerine sentetik zemin fırçası da tercih edebilirsiniz. Özellikle dar ve küçük alanlarda fırça kullanımı tercih edilebilir.
Vernikle boya iç içe geçmemesi lazım tamamen kuruması lazım boyanın, boyadan sonra 2 gün bekledikten sonra bile vernik atılır tam kuruyacağı için.
Fayans Boyamada Hangi Vernik Kullanılır? ⦁Mutfak fayansı vernikleme, banyo fayansı vernikleme, balkon fayansı vernikleme gibi işlemlerde mutlaka ısıya ve suya dayanıklı bir verniğin kullanılması önemlidir. ⦁Bu nedenle fayans vernikleme için size önerebileceğimiz en uygun vernik Cadence Yüksek Dayanıklı Taş Vernik'tir.
İlk katın hala tam sertleşmemiş olması durumunda, ikinci kat vernik uygulanabilir. - İkinci kat uygulamasını yapmadan önce üreticinin önerilerine ve ürün etiketinde belirtilen talimatlara dikkat edin. Bazı vernik türleri, ikinci katın uygulanması için belirli bir süre penceresi sunabilir.
Bu katman yanlış pasta cila uygulamaları ve boya bakım ürünleriyle, PH değeri uygunsuz asidik sularla veya kireçli sularla yıkaya yıkaya zamanla saydamlığını yitirir ve artık güneş ışınmlarını yansıtamadıuğı için özellikle koyu renkli araçlarda eriyerek "vernik atması" denen sorun oluşur.
SEBEBİ: Sonkat boya veya verniğin çok kalın uygulanması, uygun astar boya veya dolgu verniği kullanılmamış olması, yeterince kurumamıs-kürlenmemis boya veya vernik üzerine uygulama yapılması, uygun olmayan tiner kullanılması, birbiri ile uyuşmayan boyaların üst üste tatbik edilmesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri