MADDE 6 – (Değişik: 14/3/2016-2016/8646 K.) (1) Taşınır kayıt yetkilileri, harcama yetkililerince, memuriyet veya çalışma unvanına bağlı kalmaksızın, taşınır kayıt ve işlemlerini bu Yönetmelikte belirtilen usule uygun şekilde yapabilecek bilgi ve niteliklere sahip personel arasından görevlendirilir.
Harcama yetkilisi adına taşınırları teslim alan, koruyan, kullanım yerlerine teslim eden, Yönetmelikte belirtilen esas ve usullere göre kayıtları tutan ve bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenleyen ve bu hususlarda hesap verme sorumluluğu çerçevesinde harcama yetkilisine karşı sorumlu olan görevlidir.
Taşınır kontrol yetkilileri, harcama yetkililerince, taşınır kayıt yetkilisinin yapmış olduğu kayıt ve işlemleri kontrol etmek üzere yardımcılarından veya bunların bir alt kademesindeki yöneticileri arasından görevlendirilir.
Temel eğitim kurumlarında (ilkokul ve ortaokul): taşınır kayıt yetkilisi okul müdürleri, harcama yetkilisi de il/ilçe milli eğitim müdürü olduğundan, taşınır kontrol yetkilisi il/ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki aynı zamanda konsolide görevlisi olan şube müdürleri olarak belirlenmiştir.
Merhabalar, Memuriyet hayatının garip işlerinden birini Taşınır Kayıt Yetkilileri yapmaktadır. Yaptıkları işin karşılığını ne yazık ki alamazlar. Sorumluluğu fazla olmasına rağmen maddi karşılıklarını göremedikleri gibi bir de üzerine her ay “Kefalet Sandığına” maaşlarından para kesilir.
İlgili 21 soru bulundu
Personel yetersizliği nedeniyle taşınır kontrol yetkilisi görevlendirilemeyen harcama birimlerinde ise bu görev harcama yetkilisi tarafından yerine getirilir. (3) Taşınır kontrol yetkilisi ile taşınır kayıt yetkilisi görevi aynı kişide birleşemez.
6 ncı maddesinde, “(1) Taşınır kayıt yetkilileri, harcama yetkililerince, memuriyet veya çalışma unvanına bağlı kalmaksızın, taşınır kayıt ve işlemlerini bu Yönetmelikte belirtilen usule uygun şekilde yapabilecek bilgi ve niteliklere sahip personel arasından görevlendirilir.
Taşınır Kayıt Yetkilisinin değişmesi halinde, yeni görevlendirilen yetkiliye devir işlemi yapılır. Harcama yetkilisi tarafından belirlenen bir kişinin başkanlığında, Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkililerinin de katıldığı, en az üç kişinin katılımıyla Devir Kurulu oluşur. Sayım işlemi gerçekleştirilir.
hükmü yer almaktadır. Belirtilen hükümlerden de anlaşılacağı üzere biriminizce görevlendirilen taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinin kefalete bağlanarak aylık ve ücretlerinden kefalet aidatı kesilmesi gerekmektedir.
Taşınır işlemleri yoğun olan birimlerde birden fazla taşınır kayıt yetkilisi atanabilir veya görevlendirilebilir.
Anılan sırada yer alan puandan daha düşük mali sorumluluk zammı öngörülen kadro ve görevlerde bulunup, aynı zamanda taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi veya taşınır mal sorumlusu olarak görevlendirilen Devlet Memurlarına kadro görevleri itibariyle öngörülen mali sorumluluk zammı ayrıca ödenmez." hükmüne yer verilmiştir.
Okul Müdürü Kurumlarda ise Kurum Müdürü Harcama Yetkilisidir.
MADDE 5- (1) Taşınır mal işlemlerinde sorumluluk ve görevliler aşağıda belirtilmiştir. a) Taşınır malların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak edinilmesi, kullanımı ve mevzuata uygun olarak kayıtlarının tutulmasının sağlanması harcama yetkililerinin veya birlik komutanlarının sorumluluğundadır.
Harcama birimince edinilen taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak, tartarak, ölçerek teslim almak, doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları sorumluluğundaki ambarlarda muhafaza etmek.
Gerçekleştirme görevlisi, harcama yetkilisi tarafından yardımcıları veya hiyerarşik olarak kendisine en yakın üst kademe görevlisince imzalanan ödeme emri belgesi düzenlemek ve kontrol etmekle görevlendirilen bir veya daha fazla sayıda kişidir (İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar md. 12.)
Taşınır Teslim Belgesinin bir nüshası taşınır ile birlikte kullanıcıya imza karşılığı teslim edilir. (Oda, büro, bölüm, geçit, salon, atölye, garaj ve servis gibi ortak kullanım alanlarına Dayanıklı Taşınırlar Listesi düzenlenmek ve istek yapan birim yetkilisinin ve/veya varsa ortak kullanım alanı sorumlusunun imzası ...
Toplam giriş aidatıdır. Bunu 4 aylık taksitle; 118,96:4=29,74 TL aylık kesilecek giriş aidatıdır.) Aylık aidat; (100) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır.
İşin denetiminde bulunan kontrol teşkilatı üyeleri, muayene ve kabul komisyonlarında üye olarak görev alamaz.
Eğer ilk defa Kurumunuzda kefilli göreve başladı ise sandığımızca kefalet cüzdanı gönderilmesi için kurumunuzca Cüzdan İsteme Belgesi düzenlenmesi gerekir. 5- Kefalet aidatı, giriş ve aylık aidattan oluşur. İlk defa kefilli göreve atananlardan giriş aidatı kesilecektir.
2.5.
İstek Birimi Yetkilileri sistem üzerinde Taşınır Kayıt Yetkililerince tanımlanmaktadır. Harcama yetkililerince İstek Birimi Yetkilisi olarak bildirilenler TC Kimlik numaraları sorgulanarak tanımlama işlemi yapılmaktadır. İsmi seçilerek ekrana getirilen kişi için bir geçici şifre belirlenir.
Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi (TKKY) kullanıcı şifresini aldıktan sonra www.kbs.gov.tr/TMYS adresine TC kimlik no ve şifresiyle giriş yapacak. İlgili harcama biriminin taşınır kayıt işlemlerine başlanabilmesi için sistem üzerinde gerekli altyapı tanımlarının yapılmış olması gerekir.
Taşınır Sayım ve Döküm Cetveli düzenlenir. Cetvel, sayım kurulu ile taşınır kayıt yetkilisi tarafından imzalanır. Bu Cetvel ve eki sayım tutanağı ile sayım sonuçlarına göre düzenlenen giriş ve çıkış belgeleri, taşınır kayıt yetkilisinin yılsonu hesabını oluşturur.
Ekli “Taşınır Mal Yönetmeliği”nin yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığı'nın 21/11/2006 tarihli ve 19423 sayılı yazısı üzerine, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 44 üncü maddesine göre,Bakanlar Kurulu'nca 28/12/2006 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Harcama yetkilisi tarafından biri işin uzmanı 3 kişiden oluşan bir İMHA KOMİSYONU kurulur. İmha işlemi sonucu tutanak düzenlenir ve komisyon üyeleri tarafından imzalanır. Sistem üzerinden Taşınır İşlem Fişi oluşturulur ve Taşınır Kayıt Yetkilisi tarafından imzalanarak, kayıtlardan çıkarılır.
Ekli “Taşınır Mal Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 27/8/2012 tarihli ve 9112 sayılı yazısı üzerine, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kanunun 44 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 8/10/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri