Hamurun yarısını dilerseniz pişirin yarısını da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Bir kaç gün içinde istediğiniz zaman çıkarıp çözülünce top top yapıp pişirin. Tadında hiç bozulma olmuyor. Afiyet olsun.
Baklava hamuru nerede saklanır? Yufkalar bir hafta kadar bozulmadan taze şekilde saklanabilir ler. Yufkaları derin dondurucuda Yaklaşık 3 aya kadar saklama şansınız bulunuyor.
Tatlınızı uzun vadede saklayabileceğiniz tek yöntem buzdolabınızın derin dondurucu kısımlarıdır. Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken tek yöntem, şerbetini koymadan önce derin dondurucuya atmaktır.
Şerbetli Baklava Buzlukta Saklanır mı? Vakumlu kaplarda ya da ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
Hamurumuz toparlandıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alarak 10-15 dakika daha yoğurulur. Sürenin sonunda hamuru geri yoğurma kabına alıp üzerini streçleyerek yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Bu şekilde dinlendirdiğinizde hamurunuz çok daha rahat açılacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Limon suyu ya da sirke
Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.
Klasik baklava hamurunda un, yumurta, su, tereyağı gibi malzemeler olur. Hamurun en önemli püf noktası ise içerisine sirke ilave etmek. Sirke ilavesiyle baklavalar o kıyır kıyır dokusunu daha kolay kazanır ve şekerlenmez. Ev yapımı baklavanın yine lezzetini arttırmak için içerisine yoğurt ve süt de ekleyebilirsiniz.
Baklava çok şeker içeren bir tatlı olduğu için buzdolabında saklanması doğru değildir. Çünkü buzdolabına konulan bir baklava çok daha hızlı bir şekilde şekerlenir. Hatta buzdolabında bekleyen baklavanın tadı bozulur ve içerisindeki şeker yoğunluğu da artar.
Baklavanın buzdolabında muhafaza edilmesi pek doğru bir karar olmayacaktır. Şekerli bir tatlı olan baklavayı buzdolabında saklamak, tatlının daha fazla şekerlenmesine yol açar. Fazla şekerlenen baklava, kendine has lezzetini kaybedecektir.
Bunlar; dolma yapılan biber, havuç, yeşil fasulye, ıspanak, üzüm yaprağı, bezelye, yeşil kabak, süt mısır, brokolidir. Eğer sebzeler yüksek oranda su içeriyorlarsa dondurulma işlemi olmadan önce püre halinde olmaları ya da pişirme işlemi yapılması gerekmektedir.
Şerbetlendireceğiniz zaman buzluktan çıkarın ve tepsiye dizin. O tepside buzunu çözdükten sonra sizde şerbetini kaynatın. Aşağı yukarı 1 saatte buzunu çözünüyor. Şerbeti için,şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın.
Büyük parçalar kıymaya oranla daha uzun süre dayanır. ➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin.
Mayalı hamurları da buzlukta bekletme şansına sahispiniz. Hamurunda soda, karbonat gibi ekstra kabartan malzemeler olmayan hamurları mayalandırma işlemi henüz başlamışken yoğurup bezelere ayırın. Ayırdığınız bezeleri streç filme sarın ve kilitli buzluk poşetine yerleştirin. Ardından da buzluğa koyun.
Tüm hamur işi tariflerde olduğu gibi baklava hamurunun dinlenmesinde de büyük fayda var. O nedenle sizlere önerimiz, hamurunuzu 20 dakika kadar dinlendirmeniz yönünde. Böylelikle hamurunuzun daha kıvamlı, daha lezzetli hale gelmesine ve yufkaların daha rahat açılmasına katkı sağlamış olacaksınız.
Hamurunuz çok sert olursa biraz su ilave ederek kıvamını biraz yumuşatabilirsiniz. Ardından hazırladığınız hamuru nemli bir bezle örterek 20 dakika kadar dinlendirin. Ardından hamurunuzu elinizle bastırarak ve hızlı bir şekilde oval olacak biçimde açın. Tekrar üzerine nemli bez kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
Sütlü tatlılar ile anlatmaya başlayalım: Dondurma, dondurma pasta gibi sütlü tatlılar zaten hepimizin bildiği gibi dondurucuda saklanması gereken gıdalar.
Baklavanın üzerine eşit bir şekilde dökülen yağ donduktan sonra hamurun tamamı dilimlenmelidir. İkinci kesim aşaması da tamamlandıktan sonra baklavanın üzerine bir kepçe daha yağ dökülür.
DAHA ÖNCE YAPTIĞIM BAKLAVAYI BUZLUĞA ATMIŞTIM ÖNDEN ÇIKARTIP BUZU ÇÖZ DÜRÜLÜR 170 DERECELİ FIRININ ALT RAFINDA ISITILARAK SICAK TATLI SICAK ŞERBET İLE BULUŞT...
Allahtan kolay bulunur hatta kolay yapılır birşeydi de ertesi gün yapıp bayıla bayıla yedik. Tabi biz iki kişi olduğumuz için hazırladığım hamurun yarısını derin dondurucuya, şerbetin yarısını da kavanozla buzdolabına kaldırdım.
Rende veya kalbur üstünde açıp ceviz koyalım ve kapatalım. Tepaiye dizip 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca 10'lu gruplar halinde paketleyip buzluğa kaldıralım.
Muhallebi ve muhallebi içeren (kek, pasta gibi) gıdaları da muhallebi dondurulup çözdürüldüğünde kıvamından çok şey kaybettiği için dondurarak saklamamakta fayda var. Poğaça, kek, kurabiye, çörek, börek, katmer, vs. gibi tüm hamur işlerini dondurarak 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu kullanırsanız lezzeti daha iyi yakalarsınız. Kimi mısır nişastasını tercih etse de, buğday nişastasını kullanmanız halinde, hamurun oklavaya ve zemine yapışıp dağılmasını önlemiş olursunuz.
Baklavaya yoğurt mu süt mü? Sirke ilavesiyle baklavalar o kıyır kıyır dokusunu daha kolay kazanır ve şekerlenmez. Ev yapımı baklavanın yine lezzetini arttırmak için içerisine yoğurt ve süt de ekleyebilirsiniz. Tabi bu kısmı isteğe bağlı.
40 kat yufka diye bir gelenek vardır baklava yapımında. Bunun için yufkaların aynı incelikte olması gerekir ancak aynı boyutta olması şart değildir. Parçalı olarak da atılır yufkalar tepsiye. Evlerde yapılanları 7'li ya da 14'lü de olur, olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri