Özellikle banyo ve tuvalet için rutubeti engelleyen köpük çeşitleri küflenmenin önüne geçer. Ayrıca tavan köpüğü kaplama malzemesinin ısı ve ses yalıtımı yapması sıklıkla tercih edilmesinin önemli nedenleri arasında yer alır.
Özel makinesi ile uygulanan köpük, rutubet ve nem için en etkili kalıcı çözümdür.
Banyo tavanının küflenmesini önlemek için, tavana uygulanacak boyanın su ve nem geçirmez özellikle olan yağlı boya kullanılması tercih edilmelidir. Banyo tavanı kararıyor olmasının sebeplerinden biri de üst katta meydana gelen su kaçağı olduğunu belirtmiştik. Bunun için üst katta su kaçağı tespiti yapılması gerekir.
Ürünün ana malzemesi olan EPS (Genleştirilmiş Polistiren Sert Köpük), kaliteli ve çevre dostu bir malzeme olmasının yanı sıra çok amaçlı kullanım imkanı da sunar. Asıl üretim amacı ısı yalıtımı olmasına rağmen ses ve nem yalıtımında da çok etkilidir.
Banyo Asma Tavan: Neden ve Nasıl? Nem ve Küf Direnci: Banyolar, yüksek nem ve sıcak buhar nedeniyle küf ve küf oluşumuna meyilli alanlardır. Neme dayanıklı işlenmiş asma tavanlar, küf ve küf oluşumunu önleyerek banyonuzu temiz ve hijyenik tutar.
İlgili 39 soru bulundu
Tavandaki küfün engellenebilmesi için belirli aralıklar ile evin havalandırılması evde yalıtım problemi varsa bir an önce bu probleimin çözülmesi gerekir . Tavanın temizlenmesi pek mümkün olmasa da küf oluşan kısımların çamaşır suyu ile temizlenmesi küfün üremesini ve yayılmasını engelleyecektir .
Küfün oluşabileceği alanları özellikle dikkatlice temizleyin ve nemli bölgeleri kurutun. Unutmayın, küf oluşumuyla mücadele etmek için erken önlemler almak önemlidir. Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
50x50x1.2 cm ebatında kare strafor tabakalardır. Dekoratif görünümünün yanında ısı ve ses yalıtımı sağlar. Boyanabilir özelliktedir. İş yerinizde ve evinizin her odasında kullanabileceğiniz terletme yapmayan, rutubet engelleyici özelliği ile tuvalet ve banyolarınızın tavanları için de ideal.
Polyol, poliüretanın hidroksil gruplarına reaksiyona girerek köpüğü oluşturduğu için köpük, düşük ısı iletkenliği sayesinde ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlar. Polyol, yüksek enerji verimliliği, ses yalıtımı ve yangın direnci gibi özellikleri sayesinde yalıtım uygulamalarında önemli bir rol oynar.
Asma Tavan Rutubeti Önler Mi? Evet, asma tavanlar rutubeti önlemeye yardımcı olabilir. Nemli bir odada, asma tavanlar hava dolaşımını iyileştirerek ve ısı yalıtımı sağlayarak rutubeti önlemeye yardımcı olabilir.
Küflü bölgeye bir miktar çamaşır suyu sıkılmalıdır. Üzerine ekstra temizlemesi için bir sprey hijyen temizlik ürünü sıkın. 15 dakika bekletin. Bir bez yardımı ile küf tutan bölgeyi silmeye başlayın.
Islak, nemli ve sıcak ortamlar küf oluşumuna müsaittir. Bu nedenle banyoyu kullandıktan sonra havalandırma kesinlikle açık olmalı. Nemli veya ıslak kalan yerler de temizlenmeli ve içerideki nem de giderilmeli. Ayrıca banyo perdeleri de küf barındırabileceği için düzenli olarak temizlenmeli.
5) Sirke & Deterjan
Halının üzerinde ya da altında oluşan küf lekesine bir iki kaşık çamaşır deterjanı dökün ve üzerine de beyaz sirkeyi sprey ile püskürtün. Bir süre bekledikten sonra ıslak bez ile bölgeyi temizleyin ve kurumaya bırakın. Bu yöntem ile halılarda meydana gelen küf lekesi ortadan kaldırılır.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
Bir sprey şişe içinde bir bardak su ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bu karışımı rutubetli odalara oda spreyi olarak sıkın ve kurumaya bırakın. Köşelerde oluşan rutubet izlerine de doğrudan uygulayabilirsiniz. Cam önünde oluşan rutubetler için de karışımı sıkıp bez ile silebilirsiniz.
Rutubetli duvarın durumuna göre temizlik sürecine karar verilir. Duvarın kuru bir bezle silinmesi, kabaran yerlerin bir spatula yardımıyla kazınması gibi yöntemler uygulanabilir. DRYFİX NM-S 10 (Nem ve Rutubet Boyası) en iyi sonucu verebilmesi için duvardaki kabarıkların giderilmiş olması gerekmektedir.
Özellikle banyo ve tuvalet için rutubeti engelleyen köpük çeşitleri küflenmenin önüne geçer. Ayrıca tavan köpüğü kaplama malzemesinin ısı ve ses yalıtımı yapması sıklıkla tercih edilmesinin önemli nedenleri arasında yer alır. Dekoratif görünüm sunan tavan köpüğü modelleri evi bambaşka bir atmosfere sokar.
EPS' NİN ÖMRÜ NE KADARDIR? Bazı kişilere göre EPS kullanıldığında zamanla yok olabilir iddiası taşısa da aslında sonsuz ömürlü bir malzemedir. EPS doğru yerde ve doğru alanda doğru ebatlarda ve kalınlıkta kullanıldığı takdirde yok olması söz konusu değildir.
EPS Strafor, ısı yalıtım levhaları, stropiyer, tavan kaplama plakaları, ve dekoratif duvar panellerinin yapıştırılmasında kullanılır. Strafor köpük ve türevlerini yapıştırmada uygundur.
Yapısı gereği, su ve nemden etkilenmeyen bir materyal olması nedeniyle son derece dayanıklıdır.
Rutubetin görüldüğü alanlar genellikle karanlık ve hava sirkülasyonunun az olduğu yerler. Rutubet özellikle bodrum, zemin katlar ve banyoda sıklıkla görülürken, farklı alanlarda da nem oluşumundan kaynaklı rutubet ile karşılaşmak mümkün oluyor.
İç cephe mantolama dış yüzeyde su sızıntısı yoksa sadece duvardaki rutubeti engelleyebilir, fakat tavan ve döşemelerde rutubeti artırmış olur. Dış cephe mantolama binadaki tüm rutubeti engeller ve binayı tüm dış etkenlerden korur.
Boş bir sprey şişesine sirke ve karbonat koyun. (Sirkenin karbonatla etkileşime girip köpürüp taşmaması için sirkeden sonra karbonat koyabilirsiniz.) Sirke ve karbonat oranını lekenin durumuna ya da kullanım alanınıza göre belirleyebilirsiniz. Küflü bölgelere karışımdan sıkarak yarım saat bekletin.
Beyaz sirke, küf için ev temizliğinin başkahramanıdır. Özellikle duvar küflerinde etkisi yadsınamaz. Sirke küf türlerinin yaklaşık %80'ini öldürür ve sirkeye dayanıklı küflerin yalnızca %20'sini bırakır. Bu nedenle sirkeyi, hidrojen peroksit, karbonat veya tuz gibi başka bileşiklerle karıştırmayı deneyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri