Biberleri bütün halde ya da parçalara bölerek kayanayan su içerisinde 5 dakika beklettikten sorna buzlu soğuk suya alarak şoklayın. Bu şekilde porsiyonlara bölerek dondurucuda ya da buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu şekilde saklanılan biberleri yemeklerinizin içerisinde ya da çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
Yemeklik doğrayıp dondurabilir sonrada çözülmesini beklemeden kullanabilirsiniz.
Doğradığınız kırmızı biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Ardından poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içine koyun. Sebzeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Biberlerinizi taze bir şekilde buzlukta saklamak için öncelikle biberlerinizi güzelce yıkayın. Ardından ortadan ikiye bölerek tohumlu kısımlarını çıkartın. Yemeklik ya da kızartmalarda kullanılacak şekilde doğrayın. Doğradığınız biberleri buzdolabı poşetlerine yerleştirin.
Dilimlenmiş biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetin üzerine eliniz ile bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
İlgili 44 soru bulundu
~Biberleri yıkayıp çekirdek kısımlarını temizleyin. ~İstediğiniz büyüklükte doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyun. ~Poşetlerin içindeki havayı çıkarıp ağızlarını sıkıca bağlayarak dondurucuya koyun. İşte bu kadar kolay.
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Öncelikle kırmızı biberlerimizi baş kısımlarını kesip içlerini temizliyoruz ve kare şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp yağ, tuz ve sirkeyi koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.
Dondurucudan çıkartılan biber hiç bekletilmeden kızgın yağa atılarak yüksek olmayan orta ateşte pişirilir. Böylece biberin rengi kararmadan yeşil olarak kalacak ve lezzetinde önemli bir kayıp olmayacaktır. Biberin kararmasının nedeni buzunun çözülerek sulanması.
Biberleri (ocakta, mangalda ve ya fırında tercih size kalmış) közleyip soyuyoruz. Sıcağıyla kavanozlara koyuyoruz. Ben üçer adet koydum siz istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Buzdolabında Kırmızı Biber Nasıl Saklanır? Eğer satın aldığınız biberleri buzdolabında saklayacaksanız yıkamadan saklamanız gerekir. Saklarken buzdolabında hafif hava geçiren bir kapta, çok sıkışık olmayacak şekilde saklayabilirsiniz.
Mevsimi kısa sürdüğü için kapya biber turşusu, közlenmiş kapya biber konservesi gibi yöntemlerle saklanarak bir yıl boyunca sağlıkla tüketilebilir. Taze olarak mevsimindeyken tavuk veya et fajita yemeklerine doğranabilir, kapya biber dolması yapılabilir, közlendikten sonra enfes mezelere salatalara konuk olabilir.
Soyulmuş biberleri iri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir kapta biberleri sarımsakları ve doğranmış maydanozu harmanlayın. Bir litre yağı kontrollü bir şekilde ekleyin ben tamamını dökmedim tuzu ağız tadınıza göre ayarlayıp karıştırın. Daha sonra tüm malzemeleri kavanozlara doldurup ağızlarını kapatın.
Biber kavurup kavanozda nasıl saklanır? Kavanozun içine biraz biber, bir iki kaşık domates sosu olarak sırasıyla kat kat dolduruyoruz. Ağzına kadar doldurup, kapağını sıkı bir şekilde kapatıp ters çeviriyoruz. İyice soğuyunca, serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
Fırın tepsisinin içerisine bir yağlı kağıt serin ve üzerine kırmızı biberleri dizin. Fırça yardımı ile kırmızı biberleri hafifçe yağlayın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin ve kırmızı biberleri ara ara ters düz ederek yaklaşık 10 dakika boyunca kontrollü bir şekilde közleyin.
Kışın kolaylıkla çıkarıp tazesinden hiç bir farkı olmayan kızartmalık biber tarifimize başlayalım. Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
Sap kısımlarını bıçak ile kesin. Ardından biberleri küçük küçük doğrayın. Eğer biberleriniz büyük ve çok çekirdekli ise çekirdekli kısımlarını temizleyin. Diğer tarafta doğradığınız biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin.
Dondurucudan çıkardığımız dolma biberlerine(buzu çözülmeden) hazırladığımız iç harcı çok tepmeden tatlı kaşığı yardımı ile dolduruyoruz. Tencereye dizdiğimiz dolmalarımızin üzerini domates ile kapatıp 2 bardak suda 1 yemek kaşığı salçayı eziyor ve üzerinden boca edip kısık ateşte pişiriyoruz.
Biberlerin tepe kısımları kesilerek bardak şekline getirilir. İçleri boşaltılır ve yıkanır. Suyu süzülüp kuruyan biberler fotoğraftaki gibi iç içe gelecek şekilde yerleştirilir ve birer pişirim olacak şekilde poşetlenir. Derin dondurucuya kaldırılır.
Kırmızı kapya biberlerin sap ve çekirdeklerini temizliyoruz. Balkona güneş gören bir yere koyup 1 veya 2 bekletiyoruz (Hacmi küçülüyor yer kaplamıyor). Yıkayıp suyunu sürdürüyoruz. Buzdolabı poşetlerine yerleştirip dondurucuya kaldırıyoruz.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Bu aşamada kapaklı bir kapta bekletebilirsiniz daha rahat soyulduğunu fark edeceksiniz. Biberlerin iç kısımlarını önceden temizlemek işinizi çok kolaylaştırıyor, soğuyan biberlerin kabukları soyularak tek kullanımlık olacak şekilde poşetlenir ve derin dondurucuya kaldırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri