Kırmızı = Tehlike Kırmızı renk, tehlike işareti olarak bilinir. Yüksek yaralanma riski içeren durumlar için kullanılır. Ayrıca acil durum alarmları da kırmızı renkte olmalıdır.
MAVİ: Zorunluluk işareti özel bir davranış ya da eylem kişisel koruyucu donanım kullan. YEŞİL: Acil kaçış, ilk yardım işareti kapılar, çıkış yerleri ve yolları, ekipman, tesisler tehlike yok normale dön. (1) Mavi Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir.
Yasaklayıcı İşaretler; Daire biçiminde, beyaz zemin üzerine siyah piktogram, kırmızı çerçeve ve diyagonal çizgi (kırmızı kısımlar işaret alanının en az %35'ini kapsayacaktır.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
MAVİ KOD :TIBBİ ACİL DURUM
Bir hastada şuur kaybı, solunum durması, kalp ve/veya dolaşım durması durumlarında kullanılan bir koddur. Bu durumdaki hastayı bulan/gören ilk kişi en yakın telefonu kullanarak santrali arar acil durum çağrısı yapar santral görevlisi de mavi kod ve çağrının geldiği birimi anons eder.
İlgili 16 soru bulundu
Yeşil; acil çıkış ve ilk yardım kapsamında; çıkış kapılarını, kaçış yerlerini ve yollarını, ekipmanları ve tesisleri göstermek için veya tehlikenin kalmadığını belirtmek için kullanılır.
Sarı renkli işaretler Uyarı işaretleridir. Dikkatli ol, önlem al, kontrol et gibi. Mavi renkli işaretler Zorunluluk işaretidir.
Kırmızı renkli işaretler Yasak/tehlike alarmı ve yangınla mücadele için kullanılır. Dur, kapat, tahliye et gibi. Sarı renkli işaretler Uyarı işaretleridir. Dikkatli ol, önlem al, kontrol et gibi.
Tehlike uyarı işaretleri, yolun kullanıcılarını, yol üzerindeki bir tehlike konusunda uyarmayı ve bu tehlikenin özelliği konusunda bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Bu işaretler aynı zamanda, sürücülerin hızlarını düşürmelerini ve daha dikkatli seyretmeleri gerektiğini bildirir.
Tehlike uyarı işareti, yolda bir sürücü tarafından kolaylıkla fark edilmeyebilecek bir tehlike olduğunu belirten bir trafik işaretidir. Genel olarak beyaz arka plan ve kalın kırmızı kenarlı bir eşkenar üçgen şeklindedir.
🔺 Tehlike uyarı işaretleri, genellikle kırmızı eşkenar. üçgen içerisinde ifade edilir. 🔺 Bu işaretler, trafikteki hızını düşürmeni ya da daha. dikkatli davranman gerektiğini söyler.
AŞINDIRICI (C)
Canlı doku ile temasında, dokunun tahribatına neden olabilen maddelerdir.
2 – Yasaklayıcı Levhalar
Genellikle yasaklayıcı levhalar; kırmızı çerçeveli, diyagonal çizgili ve yapılmaması istenen davranışlar konusunda talimatlar bulunan levhalardır. İşletmelerin faaliyet gösterdiği sektörlere göre farklı şekillerde uyarı levhalarına rastlanır.
*Sarı zemin üzerine siyah piktogram, siyah çerçeve (sarı kısımlar işaret alanının en az % 50'sini kapsayacaktır.) Yasaklayıcı işaretler:Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işaretlerdir.
Tehlike uyarı işaretleri ve anlamları
Üçgen şeklinde trafik işaretlerini gördüğünüzde bunun bir tehlike işareti olduğunu anlamalısınız. Tehlike türü hakkında sürücü önceden bu levhalar vasıtasıyla uyarılır. Bu işaretleri gören sürücülerin daha dikkatli olmaları ve hızlıysalar hızlarını azaltmaları gerekir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce belirlenen renk kodu uyarı sistemine göre, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir." anlamını taşıyan "sarı" kod ile "Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı." uyarısı yapılıyor.
Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor. SARI RENK: Sarı, havada "potansiyel tehlike durumu"na işaret ediyor.
YEŞİL: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir. SARI: Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.
Yeşil tabiatın rengidir. Büyümeyi, dengeyi, uyumu, ahengi, tazeliği, yaşamı ve verimliliği simgeler. Yeşil renk emniyette olma duygusunu tetikler, bu nedenle trafikte yeşil ışık “geç – yol güvenli” anlamına gelmektedir. İlaç reklamlarında da yeşil renk kullanılır çünkü ilacın güvenilir olduğu duygusunu uyandırır.
m) Yasak işareti: Tehlikeye neden olabilecek veya tehlikeye maruz bırakabilecek bir davranışı yasaklayan işareti, ifade eder.
Bu kurala göre yapmanız gereken şudur: Trafiktesin ve önündeki araç bir ağacın ya da herhangi büyük bir cismin yanından geçiyor. Sen de de tam o noktada 88, 89 şeklinde 2 saniye saymalısın. Öndeki aracın geçtiği noktaya 2 saniyeden önce gelmediysen takip mesafeni koruyorsun demektir.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Büyük bölümü üçgen levhalardan oluşan tehlike uyarı işaretlerinin sayısı ise 52. Bu uyarı işaretleri arasında en sık rastlananları ise sağa viraj, sola viraj, kasisli yol, yaya geçidi ve okul geçidi gibi levhalar oluşturuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri