Uygulanan tedavinin özelliği tek seansta tamamlanmasıdır. Uygulanacak işlem için lokal anestezi uygulanır. Böylelikle hasta işlem sırasında ağrı ya da acı hissetmez. Hızlı bir şekilde yapılan tedavide hasta tek seferde 10-20 adet beni aldırabilir.
Yüzdeki benler
O yüzden bir an önce alınmasında yarar var. Ben alımı zor bir işlem değildir. Muayenehane ortamında, lokal anestezi ile yapılabilir. 15 dakikalık bir uyuşturma süresi sonrasında büyüklüğüne göre her bir ben için 15-20 dakikada alınır. 1 hafta sonra dikişler alınır.
❓Ben Aldırma İzi Ne Zaman Geçer? İz, ortalama 3 ile 6 ay içerisinde kaybolur.
Sağlığa olumsuz zararı olmadıkları için tedavi edilmelerine gerek yoktur; ama bazen bulundukları yerden alınmaları gerekebilir. Toplumda bir cilt rahatsızlığı olarak düşünülmeyen benlerin bazı çeşitleri risk taşıyabilir. Böyle bir durumda; ilgili benlerin alınması zorunlu olabilir.
Ben aldırma işleminde acı hissedilir mi? Ben alma işleminden önce kişiye lokal anestezi uygulanır. Bu sayede işlem sırasında ağrı ya da acı hissedilmez.
İlgili 39 soru bulundu
Melanositik olarak adlandırılan cilt ile aynı yüzde görülen benler zamanla tekrarlayabilir. Benin tekrar oluşması tedaviden sonraki 1 ay içerisinde görülebilir. Yeniden kahverengi lezyonların görülmesi durumunda doktora başvurulması, benin tekrar alınması gerekir.
Ben alma işlemi 5 ila 10 dakika arasında sürer ve tek ziyarette yapılabilir. Doğru teşhis konulması için bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir. Bu kontrolün ardından cerrah benin hangi teknik ile alınması gerektiğine karar verir.
Hayır, kesinlikle benleri aldırmak zararlı değildir. Fakat hangi benin, nasıl alınacağına mutlaka uzman doktor karar vermelidir. Öncelikle benin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğu tespit edilmelidir.
Ayrıca travmaya çok maruz kalan yerlerde olan benler (örneğin ayak tabanı, el ayası, erkeklerde sakal traşı olunan bölge) risk oluşturur. Baştan beri rengi mavi-siyah olan benlerde özellikle dikkatli olunmalıdır. Bunların dışında ailesinde cilt kanseri (melanom) öyküsü olan kişilerde dikkatlice izlenmelidir.
Lazerle ben aldırma işlemi birkaç dakika süren, tehlike arz ettirmeyen bir işlemdir. Ben sildirme veya ben aldırma olarak bilinen bu tedavi yöntemi için cildiye uzmanına başvurmanız gerekmektedir.
Çeşitli sebeplerle ben aldırmayı düşündüğünüzde en etkili ve ağrısız yöntem lazerli ben tedavisi işlemidir. Vücudunuzun herhangi bir yerindeki benler estetik olmayan görünüme sahip olabilir, size gün içinde rahatsızlık verebilir ya da tıraş sırasında zorluk çıkarabilir.
Ben aldırma işlemi uygulamasından sonra benin sahip olduğu derinlik ve kullanılan tekniğe bağlı olarak iz kalabilir. Benin derinliği fazlaysa tedavinin 6 veya 8 hafta aralıklarla yapılması önerilir. Bu sayede 2 ile 3 seans aralığında yapılacak uygulamadan sonra ciltte iz kalmaz.
Benin büyüklüğüne, benin derinliğine ve kullanılan ben alma yöntemine bağlı olarak hafif iz oluşabilir. Benin alındığı alanın üzerinde kabuk oluşabilir, bunun kendi kendine düşmesi beklenir. Estetik cerrahi operasyon ile yapılan ben alma işleminde ise estetik dikiş yapıldığı için çok hafif izi kalır.
BEN ALDIRMAK TEHLİKELİ Mİ? Halk arasında ben aldırmanın kansere neden olabileceği gibi bir düşünce yaygın olsa da bu doğru değil. Tam tersine doktorunuzun riskli bulduğu benlerin aldırılması gerekiyor. Benler estetik sebeplerle istenmediğinde de alınabiliyor.
Karbondioksit lazer ben silme tedavisinde ortalama olarak 1 ile 3 seans arasında işlem süresi bulunmaktadır. Bu noktada seanlar arasında ortalama olarak bir haftalık bir süre bırakılmaktadır. 3 seanslık bir işlem için 3 haftalık bir süre yeterli olacaktır.
Benlerin rengi ve derinliğine göre tek seans ya da 2 seanstan fazla uygulama yapılabilir.
Ben aldırma kansere yol açmaz
Tam tersine doktorunuzun riskli bulduğu benlerin aldırılması gerekiyor.
Kişinin derisinde sonradan ben çıkması büyük oranla normaldir. Nitekim bu benlerin sayısı, büyüklüğü, rengi ve şekli cilt kanseri teşhisinde önemli bulgulardandır. Kişiler yeni oluşan benleri sık sık kontrol etmeli; renk değişimi, büyüme, asimetri ve şekil değişikliği gördüğünde bir dermatoloji uzmanına görünmelidir.
Kanserli benin görünümü nasıldır? :
Hafifçe kabararak çevreye dağılır. Sınırları düzensiz ve girintili çıkıntılıdır. Zamanla renk kahverengi ve siyaha döner. Zamanla üzerinde kabartılar oluşur.
Eğer uygulanacaksa doğal yöntemler tercih edilmelidir. Benleri ortadan tamamen kaldıracak bir krem veya başka bir ürün yoktur. Ben tedavisinde günümüzde en iyi yöntem radyofrekans yöntemidir.
🤔 Hayır, yaş sınırı yoktur.
Güneşin zararlı ışınları olan UVB ve UVA ışınları ile cilde temas etmesi ile melenosit hücrelerinin artması ortaya çıkar. Bu durumda ben artışına ve koyulaşmasına etken olmaktadır. Koruma faktörü yüksek güneş koruma kremleri kullanmak gereklidir. Genetik nedenler; benler üzerinde etkili birer rol oynarlar.
Dikişler alınan bölge veya yaşa göre 1-2 hafta içinde alınır. Cerrahi olarak çıkarılma sonrası özellikle yüz bölgesinde iz kalmaması ya da mümkün olduğunca az kalması önemlidir.
Buharlaştırma olayı bittikten sonra o bölge de yanığa bağlı olarak bir kabuklanma olur. Bu kabuk azami 2 hafta içinde kendiliğinden düşer. Sonra yerinde pembe renkli bir cilt görülür. Bu pembelik yaklaşık 2-3 ay içinde de normal cilt rengini almaktadır.
Ancak ilk durumlarına göre, lazer tedavisi uygulanmış benler daha açık renkte ve tenle daha uyumlu görünümde olacaktır. Lazerle Ben Alma Sonrası İz Kalır mı? Lazerle ben aldırma sonrası, uygulama düzgün şekilde yapıldığı takdirde, lazerle alakalı bir iz kalmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri