İki taraflı testis veya overin yokluğu veya yok hükmünde olması öğrenciliğe engeldir. Açıklama: Tek testis veya tek over yokluğu, diğeri sağlam olmak ve hormonal bir bozukluğa neden olmamak şartıyla sağlam kabul edilir. Hormonal bozukluk bulunmamak şartıyla uterusun kısmi veya total yokluğu sağlam kabul edilir.
b) Böbrek ve üreterin şekil ve yerleşim bozuklukları (atnalı böbrek, ektopik böbrek, atrofik böbrek, hipoplazik böbrek, soliter böbrek v.b.) öğrenciliğe engeldir. c) Polikistik böbrek hastalıkları öğrenciliğe engeldir.
Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
Bu dilim kapsamında tanımlanacak olan patolojilerin, organ ve sistem fonksiyonları açısından Emniyet Hizmetleri Sınıfında (gece ve gündüz) çalışmaya engel oluşturmaması gerekmektedir.
POMEM ön sağlık aşamasında kişilerin yüzlerinde beş metreden bakıldığında belli olacak şekilde kalıcı izi olanlar elenmektedir. Seyrek veya çok açık olmayan saçlar kabul görmektedir. Ancak kellik durumunda adaylar elenmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Parmak, kol ve bileklerde şekil bozukluğu, fonksiyon kaybı veya uzuv kaybı olan bireyler de elenmektedir. Uzunluk kısalık olanlar da elenmektedir. Tırnak yeme alışkanlığı bulunan bireyler de elenir. Kol bölümünde jilet izi, ciddi kesik olanlar da elenir.
Yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarılırken 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları da bunun için engel taşımayacak.
Sınav yapıldığı tarihte 26 yaşından büyük olanlar lise mezunu polislik için başvuramaz. Yaş düzeltmeleri sınav başvurusu sırasında geçerli sayılmaz. Sınava başvuru yapabilmek için erkeklerin en az 167 cm, kadınların ise 162 cm olması gerekir. Beden kitle indeksi en az 18 en fazla 27 olmalıdır.
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği kapsamında adayların polis memuru veya komiser yardımcısı olarak atanmaları için yeterli sağlık şartlarına sahip olup olmadıkları hususa bakılır.
C dilimi hastalık var ama gerekli doz ilaç kullanımında hastalık kontrol altında olup polislik yapmaya engel değildir. D dilimi Hastalık Gerekli doz ilaç kullanımına rağmen kontrol altına alınamayıp, polislik yapamaz demek.
Polislikte Gözlük Kullanılır Mı? POMEM'e girişte gözlük kullanımına sınırlı da olsa izin verilir. Yukarıda belirtilen -2.00 ila +1.00 dereceleri arasındaki gözlükler bir sorun teşkil etmez. Bununla birlikte Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne girişten sonra görme seviyesi bozulursa bu da bir sorun yaratmayacaktır.
Öncelikle YKS'ye girmeniz ve yıldan yıla değişmekle birlikte TYT'den en az 260 puan almanız gerekmektedir. Bu puan şartını tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksek Okuluna (PMYO) başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu noktadan sonra ön sağlık sınavı, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat aşamaları bulunuyor.
Zira 17 Nisan 2021 tarihli Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kapsamında aile ve akrabalar güvenlik soruşturması kapsamında araştırılamaz. Polislik güvenlik soruşturması otel kayıtları detaylı olarak incelenir.
Yani sıkıntı yok, memur olabilir.
Hareketli bir yaşam, tatil, çok ağır olmayan sporlar sorun çıkarmaz. Tuz kısıtlaması dışında yemeklerin cinsi ile ilgili özel bir kısıtlama yoktur. Kuvvetli romatizmal ağrı kesici ilaçlar dikkatli ve mutlaka dozunda kullanılmalı. Parasetamol gibi ağrı kesiciler rahatlıkla kullanılabilir.
Bu sebeple, adaylarla ilgili yeni bir yönerge yayımlanmadığı müddetçe kepçe kulak ameliyatının polisliğe engel olduğunu söyleyemeyiz.
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek. Mevcut düzenlemede polisler şarktan sonra genellikle nüfusa kayıtlı oldukları veya ona yakın illere gelerek emekli olana kadar görevlerini burada sürdürür, bir nevi yerleşik yaşama geçerdi.
Polis Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır. Bunun yanında boy kilo orantısı anlamına gelen, beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.
Polis olmak için temel düzeyde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen derslerinin iyi olması gerekmektedir. Bu dersleri iyi yaparak taban puanı geçen kişiler polislik için başvuru yapabilmektedir.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
Adayın kendisi ve eşi dışındaki akrabalarının işlediği suçlar Polis olmasına engel oluşturmamaktadır.
Şurada Paylaş! POLİS OLMAK İÇİN TYT'DEN EN AZ KAÇ ALMAK GEREKİR? Bildiğiniz gibi PMYO Lise Mezunu Polis alımı YKS-TYT puanı üzerinden yapılmaktadır. Bu kapsamda, 2023 yılında yapılan YKS den TYT de en az 250 ham taban puanına sahip olmak gereklidir.
Lazer Ameliyatı polisliğe engel midir ? Önceki yıllarda lazer ameliyatı polislik için engel teşkil etmekteydi fakat 2018 yılında yapılan sağlık yönetmeliği değişikliği ile lazer ameliyatı olan kişiler polis olabilmektedir. Göz dereceleri yüksek olduğu için elenen adaylar itarazda bulunabilir.
Polis Saç Sakal Yönetmeliği
Polisler, hiçbir şekilde sakal ve bıyık bırakamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilmelidir. Favoriler kulak deliği hizasını geçmemelidir. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir.
Takla hareketinde takla hareketini yapmayan veya hiç yapamayan aday diskalifiye edilerek elenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri