Ekran parlaklığını gereksiz yere yüksek tutmak pil tüketimini artırabilir. Otomatik parlaklık ayarını kullanarak ve ekran süresini kısaltarak pil ömrünü uzatabilirsiniz. Bluetooth, Wi-Fi, GPS gibi bağlantıları kullanmadığınız zamanlarda kapatmak enerji tasarrufu sağlar.
Sanılanın aksine, otomatik parlaklık ayarı size büyük bir güç tasarrufu sağlamaz. Çünkü bu sefer de telefonunuz, acaba ne zaman ekrana bakacaksınız diye devamlı sensörlerini çalıştırır vaziyette kalır.
iPhone telefonunuzun ayarlar da kendisinin de uyardığı gibi otomatik parlaklığı seçeneğin devre dışı bırakmamız; pil ömrünü ve uzun vadede ekran performansını etkileyebilir. Ekran performansını etkilemesinin dönmesini sebebi ekranınızın sürekli olarak çok aktif kullanılması ve en yüksek parlaklık da kullanılması zaman ...
Güneş ışığında iyi okunabilirlik açısından 1000 nit ve üzeri parlaklık teknik anlamda ideal olarak düşünülmüştür. Fakat telefonlarımızda genel olarak 400-500 nit değer aralığındaki parlaklık kullanım açısından daha uygundur.
İlgili 32 soru bulundu
Telefonun pilini çabuk bitiren diğer uygulamalar arasında Facebook, Airbnb, Instagram, Tinder ve Youtube yer alıyor. Fitbit, Verizon, Uber, Skype, Facebook, Tinder ve Youtube gibi uygulamaları kullanmayan bireylerin şarj süresi kullananlara kıyasla uzun oluyor.
Telefonunuz ısınıyorsa ve bir uygulamayı kullanırken ekran parlaklığı otomatik olarak azalıyorsa bunun nedeni CPU, pil, anten ve diğer bileşenlerin aşırı ısınmasını önlemek için ekran parlaklığının azaltılmış olmasıdır. Telefon soğuduktan sonra ekran parlaklığı normale döner. Bu, telefonunuzun tasarım özelliğidir.
Gözleriniz için en iyi monitör parlaklığı %40 ila %60 arasındadır. Ancak bu değer ortam ışık koşullarına bağlı olarak değişebilir. Parlak ışık koşulları daha yüksek parlaklık gerektirirken, loş ışık koşulları daha düşük parlaklık gerektirir.
iOS aygıtları, çevrenizdeki ışık koşullarını temel alarak parlaklık düzeylerini ayarlamak için bir ortam ışığı sensörü kullanır. Sensör, karanlık ortamlarda parlaklığı azaltırken aydınlık ortamlarda artırır. Otomatik parlaklık özelliği saptanmış olarak açıktır.
Şarj döngüleri, bir pilin ömrünü en çok etkileyen şeydir. Sürekli şarj etme ve boşaltma döngüsü pilin sağlığını yavaş yavaş bozar . Bunu daha da kötüleştiren şey, telefonunuzun döngüye sık sık yüzde 0'dan başlamasıdır. Telefonunuzu mümkün olduğunca yüzde 20-80 arasında şarjlı tutmak en iyisidir.
Kısa pil ömrüne etki eden bir dizi faktör mevcut. Bunlar arasında parlaklık düzeyi yüksek ekran, arka planda çalışan uygulamalar ve dahası bulunuyor. Telefonların mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasını sağlamak için çeşitli yöntemler uygulayabilirsiniz.
Telefonunuzu şarj ederken kullanmak zararlıdır. Pilin sıcaklığı arttıkça, kimyasal reaksiyonlar hızlanır ve pili daha hızlı tüketirsiniz. Bunun yerine şarj işleminin tamamlanmasını bekleyebilir veya telefonunuzu şarj ederken kullanmaktan kaçınarak pilinizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Bunlar arasında bataryanın doğal yaşlanması, aşırı şarj, hatalı uygulamalar ve cihazın aşırı ısınması sayılabilir. Batarya ne kadar çok kullanılırsa, pilin maksimum kapasitesi o kadar çok düşer. Bu nedenle, cihazınızı düzenli olarak aşırı şarj etmek, pilin ömrünü kısaltabilir.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Aynı şekilde %20'nin altında iken şarja taktıysanız ve henüz pil doluluk oranınız %20 seviyesini aşmadıysa, lütfen telefonunuzu şarjdan çekmeyin. Telefonunuz şarja takılı iken %0 - %20 arasında aynı şekilde %80 - %100 arasında optimizasyon sağlamaktadır.
Titreşimsiz bir monitör – sabit bir ışık akışı sağlayan bir ekran – seçmek, gözlerinizi korumak için yapabileceğiniz en sağlıklı seçimlerden biridir.
Bilgisayar kullanımında hipermetropi ve astigmatizma gibi kırma kusurları belirti verebiliyor.
Ayarlar > Ekran bölümüne gidin ve otomatik parlaklık ayarını etkinleştirin (veya devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin).
Telefonun aşırı ısınması, nem ve sıvı teması gibi durumlar, ekranın işlevini kaybetmesine ve dolayısıyla kararmasına neden olabilir. Son olarak, kullanıcı hataları da unutulmamalıdır. Telefonun düşürülmesi veya aşırı zorlanması, ekranın zarar görmesine ve kararmasına yol açabilir.
Ekranda titreme oluşması telefonunuzda yazılımsal veya donanımsal bir sorun oluştuğunun işaretidir. Bu sorunlar genellikle kullandığınız uygulamalara veya bataryaya bağlıdır. Bu sorun bazen ekranda mürekkep akışına benzer şekiller oluşmasıyla beraber ortaya çıkabilmektedir.
Sarı renk rakamların telefonunuzda görülmesinin nedeni cihazınızın 'recovery' (kurtarma) moduna girmiş olmasıdır. Recovery(kurtarma) modu ses tuşları ve açma kapama tuşlarına aynı anda basıldığında açılmaktadır.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
Yapılan araştırmalara göre pili en çok tüketen uygulamalar arasında birinci sırada Facebook yer alıyor. Facebook'u kullandığınız süre boyunca telefonun batarya ömrü oldukça hızlı azalıyor.
Telefon şarjını en hızlı tüketen ilk 5 mobil uygulama, Fitbit, Verizon, Uber, Skype ve Facebook olarak sıralanırken; Airbnb, Instagram ve Tinder de bu alanda ilk 10 uygulama arasına girdi. Pili en fazla tüketen ilk 20 mobil uygulama içinde Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Amazon, Telegram ve Linkedin de yer aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri