Tepsi kebabı, namıdiğer lahm-ı sini, Antakya'ya ait olan lezzetli yemeklerden sadece biri.
Hatay'da, etin zırh bıçak yardımıyla kıyılmasının ardından odun ateşinde pişirilerek servis edilen tepsi kebabı, kentin en önemli yöresel lezzetleri arasında bulunuyor.
Antakya yöresine ait tepsi kebabı(sini kebabı)tarifi 😋👌🏼 Kebabımız piştikten sonra tepsimize koyduğumuz boyuttan daha küçük olma sebebi kıymanın pişince küçülmesi içindeki suyun buharlaşması ile ilgilidir dilerseniz kenarlarına yuvarlak kesilmiş patates dilimleri dizebilirsiniz.
Adana, tavuk şiş, kuzu şiş, döner, fındık lahmacundan oluşan ortaya karışık bir ürünümüzdür.
İlgili 17 soru bulundu
Türkiye'nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da, yöresel lezzetlerden patlıcanlı kebabın Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenmesi sevinç yaşattı. Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Şanlıurfa'da, yöresel lezzetlerden "patlıcanlı kebap" Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.
Tavuklu Tepsi Kebabı Tarifi Kemiklerinden sıyrılan tavuklar küçük küp doğranarak yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Doğranmış soğan, sarımsak, yeşil biberler dizilip salçalar, su, tuz, karabiber, kuru kekik ve pul biberi karıştırılarak tavukların üzerine gezdirilir.
Tepsi Kebabı İçin Malzemeler :
300 gr orta yağlı kıyma. 1 adet orta boy soğan. 1 diş sarımsak.
Bu önemli püf noktaları tepsi kebabını daha lezzetli bir hale getirebilir. Tepsi kebabını lezzetli yapacak en önemli detay etin kalitesidir. Tercihe göre yarı dana yarı kuzu karışık kıyma kullanılabilir. Ancak kullanılacak kıyma taze ve tek çekim olmalıdır.
İlk olarak, dokusu ve piştiğinde oluşan pembemsi görüntüsü ile şeftali meyvesine benzetilmektedir.
1) Pöç Kasabı
Burası sadece bir kasap değil tepsi kebabının, lahmacunun ve birçok et yemeğinin yapıldığı bir adrestir. Antakya'nın yöresel lezzetlerinde çığır açan bu mekana geldiğinizde, masanızı donatan nefis yemekler karşısında nutkunuz tutulabilir. Antakya'ya gelip de Pöç Kasabı'nda yemek yemeden aman dönmeyin.
Tepsi kebabı, namıdiğer lahm-ı sini, Antakya'ya ait olan lezzetli yemeklerden sadece biri. Tepsinin içerisinde dev bir sebzeli köfte olarak gözükse de aslında o her şeyiyle özel bir kebap. Eti, sebzesi. Bu noktada önemli olan hiçbir sebzenin sulanmaması ve tüm suyunu pişerken kebaba aroma olarak vermesinden geçiyor.
Tepsi Kebabı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, yer elması çorbası, tepsi kebabı, sade pirinç pilavı ve haşhaşlı muhallebi son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Kebap, Adana ili ile özdeşleşmiştir.
Dünyanın en güzel kebabı - Hasan Usta Kebap, Adana Resmi.
Diyarbakır Üsküre Kebabı / Diyarbakır Tas Kebabı 20.08.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Bu tür kebaplar dana ve kuzunun but kısmından hazırlanırsa çok lezzetli olur. Sadece dana etiyle gerçek kebap lezzetini yakalamak mümkün olmaz, en azından dana-kuzu karıştırıp kullanabilirsiniz.
Bu gelenekle üretilen Malatya Kâğıt Kebabı Malatya'nın yöresel yemeklerden biri olup kutlama yemeklerinde de ikram edilir. Bu sebeple Malatya Kâğıt Kebabının, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.Malatya Kağıt Kebabı 18.03.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Testi Kebabı - Nevşehir. Kapadokya bölgesinin kendine özgü tatlarından birisi de meşhur testi kebabıdır. Başlangıç itibariyle tandır kültürü etrafında oluşan bir yemektir. Günümüzde tandırın yanı sıra fırınlarda ve açık ocaklarda da yapılmaktadır.
Patatesleri ince ve yarım ay şeklinde doğrayıp tepsinin kenarlarına diziyoruz. Biber ve domateste yerleştirdikten sonra, bir kasede salça ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Pişmeye hazır olan yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir. Afiyet olsun…
Bazı tariflerde tepsi kebabının etine soğan ilave edildiğini görebilirsiniz. Ancak orjinal tarifte kıymanın içine soğan konulmuyor. Böylece soğanın lezzetinin etin lezzetinin önüne geçmesi engelleniyor. Tepsi kebabı orjinal olarak Hatay'da sini denilen yuvarlak fırın tepsilerinde yapılır.
Az yağlı dana kıyması, sarımsak, çarliston, kapya biber, domates ve maydanoz ilavesiyle hazırlanan tepsi kebabı, Antakya'ya gitme sebebiniz olabilir. Makbul olanı pide ya da lavaşla elle yenilmesidir, lahmisini ya da sini kebabı olarak da bilinir.
Kebabın üstüne döküp, biber ve domatesle süsledikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. Tepsi kebabı servise hazır, afiyetler olsun.
Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. 40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri