İpek yorganın içinde ipek kozasından elde edilen yaklaşık 150 ince katman ipek bulunur. İpek yorgan lifli ve katmanlı yapısı sayesinde, fazla sıcak havayı dışarı atarken terlemeyi engeller. Bu nedenle klasik yorganlara göre terleme şikayetine en az rastlanan yorgan ipek yorgandır.
Yün yorgan, kışlık yorgan çeşitleri içinde en yoğun tercih edilendir. Cildi yakmayan, sağlıklı yapısı sayesinde hassas ciltlerle uyumludur. Özellikle gece terleme problemi olanlar, yün yorgan sayesinde rahat bir uyku çekebilir. Pamuk yorgan, cildin nem dengesini optimum düzeyde tutmak için özel üretilir.
Pamuk liflerden elde edilen yorganlar, en sağlıklı yorgan seçimi için idealdir. Bambu yorgan nem oranını dengelediği için gece terlediğiniz anlarda bile kesintisiz bir uyku deneyimi yaşamanıza imkan tanır.
Son olarak terletmeyen yorganlar arasındaki önerimiz tencel yorganlar. Okaliptüs ağacından elde edilen tencel elyafı, doğal selülozik yapısıyla dikkat çeken ürünlerden biri. Doğal olması sebebiyle son derece nefes alabilen bir özelliğe kavuşan tencel elyafı, yüksek emiciliğe de sahip.
Elyaf yorgan ısıyı dengelemediği, devamlı sıcak tuttuğu için insanı terletir ve rahatsız eder. Rutubet ve hararet yaparlar. İpek yorgan fazla nemi içindeki hava boşluklarına emerek terletmez, sıcaklığı düzenleyen benzersiz yapısı nedeniyle dört mevsim rahatlıkla kullanılabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Isıyı Dengeler
Yani bir diğer ifade ile mikrofiber yorganlar, teri hapsederken ısıyı da muhafaza etmektedir. Bu sayede siz de geceleri terlemekten ya da üşümekten kurtulur; konforunuzdan ödün vermeden dilediğiniz pozisyonda rahatça uyuyabilirsiniz.
Bambu yorganlar, nefes alabilir bir yapıya sahip olması ve kişiyi terletmemesi sebebiyle, yıl boyunca ılık mevsimin görüldüğü yerlerde ideal bir kullanım sağlar. Diğer taraftan pamuk yorganlar ise bambu yorgana oranla daha kalın yapılıdır. Bu nedenle kış mevsiminde kullanıma daha uygundur.
Hiperhidroz durumunda ve aşırı terlemekten kaçınmak için, yalnızca pamuk veya yün gibi doğal liflerden yapılmış giysiler giymek en iyisidir.
Rayonun ince elyafları kumaşın vücudunuza yapışmasını önlerken, sentetik elyaflar su dayanıklılığı ile daha çok terletiyor ve suyu hapsediyor. Yaz kumaşları konusunda hatırlamanız gereken en önemli şey kumaşların suyu emmesi gerektiği! Eğer su geçirmiyorsa bilin ki bu kumaşlar sizi daha çok terletecek.
Bambu yorganın bir diğer özelliği sıcak havalarda arzu edilen serinlik hissini sağlamasıdır. Terletmeyen özelliği sayesinde nemi kısa sürede uzaklaştırarak uyku keyfinizin devam etmesine yardımcı olur.
Doğal pamuk yapısı ile yumuşaktır.Terletmeyi azaltmaktadır.
Özellikle kış şartlarının çetin geçtiği bölgelerde mükemmel bir ısıtma görevi görür. Ayrıca yaz aylarında da vücudu terletmeme özelliğine sahiptir. İçerisinde herhangi bir toksik madde ya da kimyasal barındırmaz. Yün içerisindeki minik kıllar ve lanolin denilen madde sayesinde herhangi bir mikrop oluşumunu engeller.
Polyester Kumaş Terletir Mi? Bu kumaşların sentetik iplerden yapıldığını düşünürsek hava almayan bir forma sahip olduğu da söyleyebiliriz. Bu haliyle de özellikle sıcak havalarda terletme yapması çok yüksek ihtimal olan bir kumaş türüdür.
Elyaf Yastık Terletir Mi? Elyaf, yastık kumaşları içerisinde ısı alışverişini en hızlı gerçekleştiren yapıya sahip dolgu malzemesidir. Vücut ısısına hızlıca entegre olarak bu ısıyı korumaya ve nem oranını dengede tutmaya katkı sağlar. Elyaf yastıklar, ne kadar ısınırsa ısınsın terlemeye yol açmayacaktır.
Pamuk doğal bir yapıdan yapılır, M.fiber gibi su emici özelliği bulunur. Pamuk ve mikrofiber yorgan arasındaki fark pamukların yıkama sonrası buruşmaya daha yatkın olmasıdır. Pamuk yorganlar kırışır ve renk atabilirken, mikrofiber örtüde bu yoktur. Kimyasalsız liflerden yapılan pamuk normaline göre daha iyidir.
Pamuklu kumaşın en önemli özelliklerinden biri nefes alan yapıdır. Böylece vücudun yaz aylarında hava almasını sağlayarak terlemesini engellemeye yardımcı olur. Bu yüzden pamuklu kumaş terletir mi sorusuna terletmez aksine terlemeyi önler şeklinde cevap verebiliriz.
Duş almak, vücuttaki gözeneklerin açılmasını sağladığı için daha çok terin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu nedenle duş aldıktan sonra antiperspirant özellikli deodorantlar kullanarak terlemeyi kontrol altına alabilir ve kuru kalmasını tercih ettiğiniz bölgelerinizde ter oluşumunu önleyebilirsiniz.
Bazı kumaşların terletme özelliği bulunabilir. Yün de bu kumaşlardan bir tanesidir. Özellikle kış mevsiminde kullanılan yün kumaşlar vücudu terletir. Isı yalıtımı da sağlayan yün kumaş vücudu dışardan gelen soğuklara karşı da etkili bir şekilde korumaktadır.
Keten Kumaş Terletir mi? Keten kumaş; iri gözeneklere sahiptir. Bu yüzden sıcak aylarda tercih edilen bir kumaş çeşidi olup, terletmeyen yapılı olması, tercih edilmesinde önemli bir etkendir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Sıcak yaz günlerinde serin, kışın ise sıcacık tutarak mükemmel bir uyku deneyimi sunar. Hafif yapısıyla hareket özgürlüğü sağlarken, kaliteli malzemeleriyle uzun ömürlü kullanım sağlar. Her gece rahat ve huzurlu bir uyku için vazgeçilmeziniz olacak.
Bambu yastık yaz sıcaklarında serinlik hissi verirken, kışın soğuk günlerinde de vücudun doğal ısısını koruyan bir yapıya sahiptir. Terleme sorununu ortadan kaldırarak sizi gece boyunca nemden uzak tuttuğu için daha sıcak ve konforlu bir uyku tecrübesi sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri