Test prosedürleri yapılması ve önceliklendirilmesi Test prosedürleri geliştirilirken; test ortamı oluşturulması, testlerin manuel ya da otomatik koşturulması, sonuçların raporlanması ve değerlendirilmesi için stratejiler belirlenmesi, test durumları ve test planları oluşturulması işlemleri yapılır.
Yazılım testi, geliştirilen yazılımın belirtilen gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını bulmak amacıyla bir yazılım uygulamasının işlevselliğini değerlendirmek ve kaliteli ürünü hatasız ya da en az hatayla ortaya çıkarmak için yapılan sürecin adıdır.
Test, bir sistemi manuel veya otomatik yollarla deneyerek veya değerlendirerek, belirlenmiş gereksinimleri karşıladığının doğrulanması veya beklenen ile gözlenen sonuçlar arasındaki farkların belirlenmesi sürecidir.
2.1.2. Yordama(Tahmin) geçerliliği: Öğrencilerin, seçme amacıyla yapılan sınavlardaki başarı ölçülerine bakarak, öğretim programındaki başarılarını kestirmek sınavın yordama geçerliliğini verir.
Test, hata bulma amaçlı planlı bir şekilde gerçekleştirilen eylemler dizisi, bir doğrulama metodudur [5] Bir yazılım öğesinin mevcut ve olması gereken koşullar arasındaki farkın bulunarak analiz edilmesi ve yazılım öğesinin özelliklerini değerlendirilmesi sürecidir [6]
İlgili 37 soru bulundu
Test etmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: denemek, ölçmek. sınamak, yoklamak.
TEST KAVRAMI
Belirli kurallar dahilinde ilerleyen bir süreçtir. Bu süreç ne kadar iyi yürütülürse, test de o oranda başarılı ve kaliteli olur. Yazılım testi, bir ürün ya da sistemin belirli şartlarda incelenmesi ile elde edilen sonuçlardır diyebiliriz.
Yazılım testi (software testing), test altında hizmetlerin veya ürünlerin kalitesi hakkında paydaşlara bilgi sağlamak için yürütülen bir araştırmadır. Yazılım testi aynı zamanda, yazılım uygulamalarının risklerini anlamak için yazılımı bağımsız ve nesnel olarak incelemektir.
TEST KOŞULU NEDİR? Bir ya da daha çok test senaryosu ile doğrulanabilen yazılımın bir öğesi ya da olayı. Örneğin bir fonksiyon, işlem, özellik, kalite niteliği veya yapısal öğe.
Test stratejisi, yazılım projeleri içinde olabilecek sorunları ortadan kaldırabilmek adına oluşturulan doğru stratejiler ve testler ile hedeflenen yazılım özellikleri kazandırmak adına yapılan son kontrollerdir.
Test Uzmanı Ne Demek? Test uzmanı; yazılımlarla ilgilenen, oyun sistemlerinde veya mobil uygulamalarda oluşan veya oluşabilecek problemleri tespit eden kişidir. Yazılım programları üzerinde çeşitli testler yaparak programların daha anlaşılır olmasını amaçlar.
Test Seviyeleri
Başlıca dört test seviyesi vardır. Bunlar; birim testi (unit testing), entegrasyon testi (integration testing), sistem testi (system testing) ve kabul testidir (acceptance testing).
Regresyon bir psikanalitik terim, insanın psikolojik ve duygusal işlevselliğinin daha olgundan (gelişmiş) daha az olgun (gelişmemiş) aşamalarına geri dönmeye atıfta bulunur. Bu pandemi dönemin başlarında daha sık görülen, insanlarda kendilerine eziyet veren “zulüm kaygısı” yaygındı.
Test piramidi, testleri yapılandırmak için ideal bir yolu açıklar. Her test türünde bulunması gereken önerilen test kapsamı miktarının görsel bir temsilidir. Bu kavram Mike Cohn ve 2009 yılında "Çevik ile Başarılı" kitabında tanıtıldı.
Bir sistem ve bileşeninin gereksinimlerinin çıkarılabileceği tüm belgelere, test senaryolarının dayandırıldığı dokümantasyona test esası denir.
Yazılım testi, bir yazılımın kalitesini ve işlevselliğini doğrulamak amacıyla gerçekleştirilen bir işlem olmakla birlikte, yazılımın hedeflenen gereksinimleri karşıladığını, doğru ve beklenen sonuçları ürettiğini ve istikrarlı bir şekilde çalıştığını belirlemek için yapılan bir dizi aktiviteyi içerir.
Testler tek oturumda uygulanan kişi sayısına göre bireysel testler ve grup testleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Tek oturumda çok sayıda bireye uygulanan testler grup testleri olarak adlandırılmaktadır. Vize ve final sınavlarında kullanılan testler, KPSS, ALES bu türden testlere örnektir.
Kısaca özetleyecek olursak; test planı, yazılım projelerinde test ile alakalı tüm işlerin bulunduğu iş planı dokümanıdır. Test planları, test ile ilgili tüm adımları ve yapılacak işleri kapsar.
Test kapsamı, yazılım projelerinde sıkça duyulan bir kavramdır. Bu kavram genel anlamda kullanılır. Özele inildiğinde üç çeşit coverage kavramı vardır. Bir sınıfın içerisinde kaç tane metot olursa olsun, herhangi bir metodun olası herhangi durumu test edildiğinde bu sınıf %100 class coverage'a sahiptir denebilir.
Test yönetimi kavramı test sürecinin ve bu süreç içerisinde yer alan ekibin, yönetimini kapsamaktadır. Planlama, tahmin, gözetim ve kontrol gibi test aktivitelerini içeren süreç. Test sürecine test faaliyetleri yönünden bakıldığında iki temel aktör görülür. Bunlar "Test yöneticisi" ve "Test mühendisi"'dir.
Güvenilirlik testini tanımlarsak bir ölçümde ölçüm işleminin tekrarlanabileceğini gösteren ayrıca tekrarlarda olan tutarlılıkları da bize gösteren testtir diyebiliriz. Geçerlilik testinin tanımı ise; bir testin ölçmek istediği, ölçmeyi amaçladığı özelliği; başka bir özellik olmadan ölçen testtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri