Baskı adedi fazlaysa ve tonerin doluluk oranı %40'ın altındaysa baskı sırasında bitme ihtimali yüksektir. Baskıların silik çıkması, tonerin bittiği anlamına gelir. Bazen toner bittiği halde baskı devam edebilir. Baskılarda siyah lekeler varsa atık tozu kullanılıyor demektir.
Gösterge çubuğu değerleri tahmini toner seviyeleri olup, gerçek toner seviyesinden biraz farklı olabilir. Göstergenin alt çubuğu sabit bir şekilde yandığında ve toner seviyesi göstergesi sarı ışıkla sürekli yanıp söndüğünde, yazdırma işlemi daha fazla toner eklenene kadar durur.
Windows görev çubuğunuzu açın, Smart Panel simgesine sağ tıklayın ( ) ve ardından Smart Panel öğesini seçin. Toner kartuşlarının durumu Smart Panel yazılımında görüntülenir.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Bakım (Maintenance) sekmesinde, Yazıcı Durumunu Görüntüle (View Printer Status) seçeneğini tıklatın. Tahmini mürekkep düzeyleri (Estimated ink levels) için (açma üçgeni) düğmesini tıklatarak, mürekkep durumunun bir resmini görüntüleyin.
İlgili 38 soru bulundu
Toner tükenmeye başladıktan sonra bir toner kartuşun baskı kalitesi ilk takıldığı zaman ki gibi koyu ve net olmaya bilir. ve kartuş bittiğinde, yazıcınızın tonerin bittiğini size uyarı göndererek değiştirmesini hatırlatır bu uyarıyı gördüğünüzde artık yazıcınızdan baskı alamazsınız.
Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5'ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir.
Ortalama bir kullanıcı için bu değer günlük 1 ml – 2 ml arasında değişmektedir. 30 ml salt likit ortalama 15 gün kadar gidecektir.
Toner partikülleri, yazıcı içerisinde bulunan fırında 180-200 derece arasında ısıtılarak kâğıt üzerine yapıştırılmaktadır. Standart bir tonerden sayfanın %5 doluluk oranında 2000 sayfa baskı elde edilebilmektedir.
OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir. Yeniden üretilmiş kartuşlar: 1-3 kez doldurulabilir.
Bitmeyen kartuş sistemiyle baskı kalitesinde bir bozulma olmadan, %90'a varan oranlarda tasarruf sağlanmaktadır. Düşük maliyetlerle binlerce sayfa baskı alınabilir. Yazıcı içindeki püskürtme kartuşları; mürekkep bittikçe hortumlar vasıtasıyla bu tanklardan mürekkep çeker. Bu sayede kartuşları mürekkeple besler.
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
Optimum yazdırma kalitesini korumak için makine mürekkebi otomatik olarak karıştıracak şekilde ayarlanmıştır. Bu nedenle düzenli olarak yazdırma mürekkebin iyi durumda kalmasına yardım eder. Makine uzun bir süre kullanılmazsa, makineyazdırmadan önce otomatik olarak mürekkebi karıştırır.
Renkli ve Siyah Kartuş dolum fiyatları sadece 50 TL'dir. Siyah toner dolum fiyatı 85 TL'dir. Renkli toner dolum fiyatı ise 85 TL'dir.
Toner haznesine bir huni yardımıyla toner tozunu boşaltın. Ortalama olarak 120 gram toner tozu bir dolum işlemi için yeterlidir. Bu noktada almış olduğunuz toner tozunun yazıcınıza uyumlu olmasına dikkat edin.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Toner kartuşlarının kaç sayfa basabileceği, kullanılan toner kartuşunun tipine ve kapasitesine bağlı olarak değişir. Standart toner kartuşları genellikle 3,000 ile 20,000 sayfa arasında baskı yapabilirken, yüksek kapasiteli kartuşlar daha fazla sayfa basabilir.
Bu da ortalama 100 bin sayfa siyah beyaz baskı yapabileceğiniz anlamına gelir. Eğer renkli çıktılar elde etmek istiyorsanız bu rakamlar değişebilir. Bu nedenle dolu toner kaç sayfa yazı yazar diye merak edenlerin elde edecekleri çıktının renkli mi yoksa siyah beyaz mı olacağını belirlemesi gereklidir.
Kısacası şöyle denilebilir; bazı markaların tonerlerini yeniden doldurup kullanabiliyorken bazılarının ise, bittikten sonra çöpe atıp yenisini almak gerekiyor. Çünkü, bu tür yazıcılarda, çipli bir sistem ile dolum veya muadil gibi kendi ürünleri olmayan tonerleri kullanamamaktasınız.
Kartuş mürekkebi her bittiğinden yenisini almak yerine, dolum yaptırmak, aynı kartuşun defalarca doldurularak yeni gibi kullanılmasını sağlayacaktır.
Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.
Siyah beyaz olacak şekilde dakikada 8 baskı verme özelliğine sahip olarak görülür. Bu baskı, renkli olduğunda dakikada 4 adet çıktı sunabilir. İlgili yazıcının sahip olduğu kartuş kapasitesi; siyahlarda 400 sayfa, renklilerde ise 300 sayfa olarak öne çıkar.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Örneğin; 150 gramlık bir tonerden 2.500 sayfalık baskı elde edebilirsiniz. 700 gramlık bir toner için 12 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz. Eğer tercihiniz 1.100 gramlık bir tonerden yana olacaksa o zaman 18 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz.
Bununla birlikte, inkjet yazıcılarla ilgili yaygın bir şikayet, sık kullanmazsanız, mürekkebin kurumasıdır. Bununla birlikte, bütçeniz varsa, bunun yerine uygun fiyatlı bir lazer yazıcı almanızı şiddetle tavsiye ediyorum; lazer yazıcıların kullandığı toner kurumaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri