Sarımsak tozu, içinde bulunan mineraller ve antioksidanlardan gelen bağışıklık arttırıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca düzenli olarak tüketilirse, sizi çeşitli bakteriyel, fungal ve viral enfeksiyonlardan korur. Sarımsak tozundaki organik bileşikler, demir ve diyet lifi, midenizi sağlıklı tutmak için mükemmeldir.
Sarımsak en çok çiğ olarak tüketildiğinde besin değerlerinden maksimum seviyede yararlanılmaktadır. Ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilmeli, uzun süreli pişirilmemelidir. Sarımsak yemeklere piştikten sonra eklenirse besin değeri yok olmaz.
Sarımsağın kullanıldığı her yerde sarımsak tozunu da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sebze ve et yemekleri başta olmak üzere yoğurtlu soslarda direk kullanılır. Sarımsak tozu birçok hamur işinde (ekmek,mantı, pizza, poğaça, vs..)
Sarımsağın kendisi ve tozunun ölçüsünü kıyaslamak gerekirse; 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığının 4'te 1 ölçüsünde kurutulmuş sarımsak tozuna denk gelir.
Sarımsak granül de sarımsak gibi içeriğindeki besin maddeleri ve bioaktif bileşenlerle sağlık açısından faydalıdır. Granül ve toz sarımsaktaki besin değerleri aynıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Sarımsak Tozu Nerelerden Temin Edilebilir? Alışveriş merkezlerinden, aktarlardan, internet üzerinden organik ürün satışı yapan mağazalardan online olarak temin edebilirsiniz. Sarımsak tozu fiyatı ürünün miktarı, markası ve kalitesine göre uygun fiyat seçenekleri ile satışa sunulmaktadır.
SARIMSAĞIN ZARARLARI
Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
Salatalara, çorbalara, yemeklere, mezelere katılan sarımsak taze olarak tüketilebildiği gibi tozu, yağı ve turşusu kurularak da kullanılabilir. Taze olarak günde 2 diş, sarımsak tozu olarak günde 1200 miligram ve yağ şeklinde ise 0,12 mililitrenin üzerinde kullanılması önerilir.
Sarımsak tüketiminde miktara dikkat edilmelidir. Antiseptik özelliği çok yüksek bir besin maddesi olan sarımsak gün içinde 2 dişten fazla tüketilmemelidir. Kan şekeri düşürücü etkisi de bulunan sarımsak fazla tüketildiğinde zararlı olabilir.
Sarımsak yüksek bileşenlere sahip olduğundan dolayı tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Buradan hareketle günde 1 ya da 2 diş sarımsak yutulması önerilmektedir.
Sarımsak Tozunu; hamur işlerinde (ekmek,mantı, pizza, poğaça) çorba, sos, et - balık - tavuk - sebze yemeklerinde köfte yapımında, omletlerde, yoğurda karıştırarak kullanılabilirsiniz.
Ayrıca, sarımsak yorgunluğu azaltır, enerji ve uzun ömürlülüğü artırır. Sarımsak Selenyum, kersetin ve C vitamini gibi besin maddeleri açısından zengin olup, bunların hepsi göz enfeksiyonlarına ve iltihaplanmaya karşı yardımcı olur.
Pek çok hastalığa karşı vücudu korumaya yardımcı doğal besinlerden bir tanesi olan sarımsak; saç ve tırnak sağlığının korunması, kanserden korunma, cinsel sağlığın korunması, kilo kontrolünün sağlanması, kalp ve damar hastalıkları ile diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunma gibi pek çok alanda faydalara sahiptir ...
Gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulursa kabızlığa iyi gelir. Kabız olmaktan da korur. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını engellediği yönünde görüşler bulunur.
Sarımsak çiğ veya pişmiş olarak kullanılabilir. Genellikle pişmiş yemeklerde kullanılan sarımsak sabahları çiğ olarak yutulduğunda pek çok yararı olduğu bilinir. Özellikle çiğ olarak sabah aç karnına yutulması antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasına etki sağlamaktadır.
Her gün sarımsak yutmak, içerdiği antioksidan, mineral ve vitaminler sayesinde vücuda direnç kazandırır. Mide, prostat, göğüs gibi pek çok kansere karşı koruma sağlar. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir ve metabolizmayı düzenler. Tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
7 ila 10 saat arası: Bu süre içinde sarımsağın vücuda sağladığı yararlı maddeler oksidasyon oluşmasına engel olmaya başlıyor. Sarımsağın içinde bolca bulunduğunu bildiğimiz faydalı maddeler 7 saatin ardından hücresel düzeyde etki etmeye başlıyor ve bu sayede vücudu oksidasyona karşı koruyor.
Her gün sarımsak yemek içerdiği mineraller, vitaminler ve antioksidan sayesinde vücuda direnç kazandırır. Günde bir diş sarımsak yemek kansere karşı koruyuculuk sağlar, bağışıklık sistemini korur. Sarımsak yemek aynı zamanda saç ve tırnakların güçlenmesini de sağlar.
- Sarımsak kan şekerini düzenlediği için tansiyon düşürmede büyük yarar sağlar. - Sarımsak yutmak enerji kaynağı olarak bilinir. Halsizlik veya yorgunluk sıkıntıları sarımsak yutarak geçebilmektedir. - Ayrıca aç karnına sarımsak yutmanın hazımsızlığa iyi geldiği de bilinmektedir.
Sarımsak tozu, taze sarımsağın kurutulup öğütülmesiyle elde edilir. Et, sebze ve tavuk başta olmak üzere hem sıcak hem de soğuk yemeklerde yaygın şekilde kullanılan sarımsak tozu, yemek yaparken büyük kolaylık sağlar ve taze sarımsak gibi elinizde koku bırakmaz.
1 çay kaşığı sarımsak tozu kaç diş sarımsak? ortalama ¾ çay kaşığı ideal bir ölçüdür. Bu miktar 2-3 diş taze sarımsağa denk gelecektir.
1 Yemek Kaşığında 33.1 kcal ve 10 gr vardır. 1 Çay Kaşığında 6.62 kcal ve 2 gr vardır.
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yiyebilir. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir.
Afrodizyak etkisi vardır. Sarımsağın yutularak tüketilmesi cinsel performansı artırır. Damarları genişletir ve kalp sağlığına iyi gelir.
Kalp dostu olan sarımsak, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Kansere yakalanma riskini azaltır. Pankreas ve kolon kanserini önleyici özelliği vardır. Kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri