Sulu et yemekleri nasıl saklanır? diye merak edenler için, ağzı kapalı kapları öneriyoruz. Konserveler, etin bakteri oluşmasına yol açabilir. Bu yüzden cam veya plastik kaplar saklama için daha uygundur.
Oda sıcaklığına gelen kavanozu buzdolabına kaldırın. Bu şekilde 6 aya kadar saklayabilirsiniz çorbalarınızı. Kullanmadan önce kavanozu açıp bir tencereye almanız ve ısıtmanız yeterli. Dondurmak içinse dondurucuda kullandığınız cam harici herhangi bir kaba aldığınız soğumuş çorbayı dondurucuya koyup saklayabilirsiniz.
Tüm yemekler buzdolabında veya dondurucuda ağzı kapalı saklama kutuları ve buzluk poşetleri ile hava teması kesilerek saklanmalıdır. Buzluğa kaldırılacak gıdaların cam olmayan kaplarda saklanması gerekir. Yemekleri en fazla 1 kez ısıtın. Tekrar tekrar ısıtmak bakteri oranının artmasına neden olur.
Aynı şekilde ağzı sıkıca kapanabilen kaplarda 4 güne kadar saklanabilir ve ocakta ısıtılarak tüketilebilirler. Uzun süreli saklamalarda konserve ve dondurma işlemleri de çorbalarla aynıdır. Ancak içinde et barındıran sulu yemeklerin konserve edilmesini çok tavsiye etmiyorum.
Sulu yemekleri ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar saklanabilir. Cam veya plastik saklama kapları sulu yemekler için daha uygun olacaktır. Katı yemekleri saklamak için ise buzdolabı poşetlerinin içine yerleştirerek porsiyonlara ayırabilir ve buzlukta saklayabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir. Sulu et yemekleri nasıl saklanır? diye merak edenler için, ağzı kapalı kapları öneriyoruz. Konserveler, etin bakteri oluşmasına yol açabilir.
Bu soru çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Fakat sorunun cevabı çok basit: Her şeyi koyabilirsiniz. Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller…
Yemeğin altını kapattığım gibi dumanı üstündeyken kavanoza aktarıp kapağını 3 defa tersine tıklattıktan sonra sıkıca kapatırım, Yemeğin sıcaklığıyla birlikte kapağı tutuyor konserve gibi oluyor ve aylarca tazeliğini koruyor.
Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
Konserve, buzdolabında muhafaza edilmek şartıyla açıldıktan sonra 2-3 gün içinde tüketilmelidir. Konservelerin çabuk tüketilebilmesi için çok büyük olmayan kavanozların tercih edilmesi önerilmektedir. Açılmamış konserveler ise 6 aya kadar saklanabilir.
Pişen Etler Nasıl Saklanır? Pişen etlerin saklama süresi 3 günü geçmemelidir. Eti pişirdikten sonra uygun boyuttaki saklama kaplarına konulmalı ve buzdolabında 2 gün saklanmalıdır. 2-3 günün ardından pişmiş et kesinlikle tüketilmemelidir.
Tüm gıdaların soğukta saklanması gerekmiyor. Makarna, kuru baklagiller gibi gıdalar, kapalı ambalajları içerisinde kuru, doğrudan güneş ışığı görmeyen, serin, temiz bir yerde muhafaza edilebilir. Aynı şekilde konserve gıdalar, uzun ömürlü süt gibi ürünlerin de buzdolabına konulmasına gerek yok.
Dondurma, kurutma, kavurma, tütsüleme, vakumlama, sirkeleme ve konserve yöntemleri de saklama yöntemleri arasında yer almaktadır. Besinlerin bozulmaması için en yaygın kullanılan yöntemler konserve yapmak ve ürünleri derin dondurucuda dondurmak olarak bilinmektedir.
Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
-Her türlü bakliyat yemeği, buzlukta saklanabilir. Suyu çok azaltılarak saklama kabına alınan, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi yemekler, çıkarıldığında iyice çözülmesi beklenip, karıştırılmadan ısıtılmalı. Bunun en uygun yöntemi, donmuş yemeği, mikrodalga fırında çözdürmektir.
Pişmiş et ve balığın buzdolabındaki dayanma süresi 3 ila 4 gün arasındadır, ancak balık veya deniz ürünleri çorbası genel olarak buzdolabında 1 gün saklanmalıdır. Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları ise yaklaşık 2 gün saklanabilir. Ancak, ürünler pişirilmediğinde saklanma süreleri değişir.
Pişmiş etli yemekler buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklanabilir.Zeytinyağlı sebzeler buzdolabında 4-7 gün, dondurucu da ise 3-4 ay korunabilirler.
Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.
Pirinci kapaklı ve cam kavanozlarda da muhafaza edebilirsiniz. Ancak böceklenme ihtimalini düşürmek için, kavanozun içerisine bir miktar tuz serpebilirsiniz. Pirinci cam kavanozda saklayacaksanız, ağzını kapatmaya özen gösterin.
Cam farklı sıcaklıklarda güvenli bir şekilde çalışır, böylece yiyecekleri aynı kapta saklayabilirsiniz. Birçok farklı gıdayı bir arada saklama koşuluna sahiptir.
Malzemeleri sıcak su içerisine koyarak 10 dk kadar bekletin. Tencereye zeytinyağını alın ve küçük küçük doğramış olduğunuz soğanı kavurun. Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin, konserve malzemenin suyunu süzerek ekleyin. Yemeği baharatlarını ve yeteri kadar sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
Fazla kalan börek, poğaça, pişi, kek, kurabiye, pizza oda sıcaklığa geldiklerinde saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine birbirine yapışmaması için aralarına buzdolabı poşeti koyarak yerleştiriyorum. Hava alamayacak şekilde kapatıp buzlukta saklıyorum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri