Tıp Fakültesi birinci sınıfı, en fazla sınıfta kalınan yıldır genellikle. Bu durumun sebebi, zorluğu değil alışma sürecidir. Liseden gelen öğrencilerin Tıp Fakültesine alışması zor olabilmektedir.
TUS kapsamında branşlar arası zorluk dereceleri incelendiğinde, birinci dönemin güçlük düzeyi en yüksek (en zor) testi olarak Temel Tıp Bilimlerinden “anatomi”; Klinik Tıp Bilimlerinden ise “dahiliye” ve “pediatri” karşımıza çıkıyor.
Tıp okumak sık ve düzenli ders çalışmaktır
Evet tıp zor bir bölüm, ders çalışmadan geçmen de imkansız ama ders sonrası düzenli tekrar yaparsan ve birçok bölümdeki üniversite öğrencilerinin yaptığı gibi sadece sınav zamanı çalışmazsan tıp okumanın abartılacak bir yanı yok diyebilirim.
İlgili 27 soru bulundu
Yapılan bir çalışmada; diğer fakültelerle karşılaştırıldığında tıp öğrencileri en yüksek düzeyde psikososyal stres yaşayan ve en az sosyal desteğe sahip olan öğrenci grubu olarak bulunmuştur.
Tıp, veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanlar başvurabilir.
Bir doktor olarak tıp fakültelerinden mezun olan herkes elbette en az 120-130 IQ'ya sahiptir. Bu yüzden elbette biraz zekaya sahip olmak gerekiyor ama bir dahi olmaya gerek yok.
Tıp fakültesi okumak isteyen öğrenciler AYT sınavında özellikle Fen Bilimleri ve Matematik alanına ağırlık vermesi gerekir. AYT sınavında ortalama Matematik ve Geometri derslerinden 38 net yapılması gerekirken Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden en az 35 net yapılması gerekir.
Tıpın teorik bilgisi çok daha fazladır. Klinikte aldığı risk daha fazladır. Vücutta sorumlu olduğu bölge daha fazladır. Dişte okurken biraz daha el becerisi gerekir.
TUS bölümleri içerisinde puanı en yüksek olanların sıralaması; Plastik Cerrahi, Cildiye, Göz Hastalıkları, Tıbbi Genetik ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon'dur. Yüksek puana sahip diğer bölümler; KBB 67,94. Nükleer Tıp 67,55.
Mensa. Dünyanın en zor sınavları dendiğinde akla ilk gelenlerden biri Mensa. Katılım için herhangi bir yaş sınırı bulunmayan bu sınavı başarıyla tamamlayanlar dünyanın en eski ve en büyük IQ topluluklarından olan Mensa'nın bir parçası haline gelebiliyorlar.
(1) Fakülte için normal eğitim-öğretim süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, altı yıl (on iki yarıyıl), azami eğitim-öğretim süresi, dokuz yıl (on sekiz yarıyıl)'dır. (2) Yabancı dil hazırlık eğitim süresi azami iki yıldır.
Tıp fakültesi mezunları “Tıp Doktoru” ünvanını alırlar. Tıp doktorları sağlık hizmetlerinin çeşitli kademelerinde tanı ve tedavi hizmetleri, sağlık danışmanlığı, sağlık eğitimi, sağlık araştırmaları ve yöneticilik alanlarında çalışabilirler.
TIP FAKÜLTESİNİ KAZANMAK İÇİN NASIL ÇALIŞILMALI
Hatta liseye başladığınız ilk yıldan beri notlarınızı yüksek tutmanız tıp fakültesi kazanmak için sizin yararınıza olacaktır. Tıp fakültesi kazanmak için 9. sınıftan itibaren ders çalışmayı alışkanlık haline getirmeniz gerekir.
Bilindiği gibi Tıp fakültesine girabilmek için Sayısal (SAY) puan türünde en düşük 50 bininci olma şartı bulunuyor.
1- Hacettepe Üniversitesi | En İyi Tıp Fakültesi!
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 1967 yılında Ankara ilimizde kurulmuştur. Hem İngilizce hem Türkçe bölümü vardır. Hazırlık bölümü vardır. Türkçe TIP okuyacaklar için muafiyet geçme notu 55 İngilizce Tıp okuyanlar için ise 65 puandır.
ÖSYM tarafından alınan karar uyarınca Hukuk 125,000, Tıp 50,000, Diş Hekimliği 80,000, Eczacılık 100,000, Mimarlık 250,000, Mühendislik ve Öğretmenlik Programlarında 300,000 (Müzik Öğretmenliği için TYT 800.000) başarı sırası altında yerleştirme yapılmayacaktır.
YKS sonuçları dün açıklanırken tıp fakülteleri tercih sıralamasında geriye düştü. Gençler çalışma koşulları, ekonomik yetersizlik, itibar kaybı ve sağlıkta şiddet nedeniyle tıp fakültelerini tercih etmedi. YÖK Başkanı Özvar, kontenjanların yüzde 99'unun dolduğunu ve başvuran sayısında yüzde 24 artış olduğunu açıkladı.
Türkiye'de 2022 yılında tıp fakültelerinde toplam öğrenci sayısı 112.058'dir. Öğretim üyesi sayısı 17.494'dür.
TUS için herhangi bir yaş sınırı bulunmaz. Okulunu bitirmemiş olan tıp fakültesi öğrencileri de bu sınava girebilir. Ancak tercih yapamazlar.
Bilindiği üzere tıp fakültesini kazanmış bir öğrenci, tıp eğitiminden sonra TUS sınavına girmeden maalesef uzman bir doktor olamıyor.
TUS'a doktor ve doktor adayları dışında eczacılar, kimyagerler, veterinerler, biyoloji ya da tıbbi biyoloji öğrencileri ve mezunları da girebilirler. Ancak, doktorlar dışındaki grup yalnız Temel Bilimler sınavına girebilir. Sınav sonrası puanlarına göre temel bilimler kontenjanlarına yerleştirirler.
TUS sonucunda yerleştirme işleminizin gerçekleşmesi için 3 dilden herhangi birinde yeterli olduğunuzu ispatlayan bir sınav sonuç belgesine ihtiyacınız var, bu diller; İngilizce, Almanca ve Fransızca.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri