Genel olarak, Trabzon'da yaşam maliyeti, Türkiye'nin birçok diğer şehrine göre daha uygun olabilir. Ancak, şehirdeki yaşam tarzı ve kişisel harcama alışkanlıkları, maliyetler üzerinde belirleyici bir rol oynamaktadır. Dolayısıyla, Trabzon'da yaşamak, planlı ve bilinçli bir bütçe yönetimi ile oldukça ekonomik olabilir.
Trabzon, pahalı bir şehir olarak nitelendirilebilir. Trabzon'un cazibesi ve turistik potansiyeli, gayrimenkul sektörünü de etkilemiştir. Özellikle şehir merkezindeki konut fiyatları oldukça yüksektir. Bu durum, Trabzon'u bir ev sahibi olmak isteyenler için ulaşması zor bir noktaya getirmiştir.
Doğal güzellikleri, kültürel zenginliği, yüksek yaşam kalitesi ve sosyal olanakları ile Trabzon, yaşamak için ideal bir şehirdir. Her yaştan insanın kendine uygun bir yaşam tarzı bulabileceği Trabzon, sakinlerine huzurlu ve dolu dolu bir yaşam sunmaktadır.
Trabzon, genel olarak güvenli bir şehirdir. Düşük suç oranları ve etkin polis teşkilatıyla, şehir sakinleri ve ziyaretçiler genellikle güvenli olduklarını hissederler. Ancak, herhangi bir şehirde olduğu gibi, dikkatli olmak her zaman önemlidir.
Trabzon kültürel ve sosyal yönden gelismiş olmasına rağmen, arzulanan ekonomik gelişmeyi sağlayamamıştır. İlin ekonomisi halen tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır ; nüfusun % 65 i bu faaliyetlerde elde edilen gelirlerle geçimini sağlamaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Karadeniz'in incisi olarak bilinen Trabzon, yeşilin her tonunu barındıran ormanları, berrak suları ile ünlü yaylaları, etkileyici şelaleleri ve huzurlu plajları ile doğa severler için adeta bir cennettir. Şehir, doğa ile iç içe bir yaşam arayanlar için eşsiz bir fırsat sunar.
Trabzonspor'u, hamsisi, ekmeği, tereyağı, fındığı, hurması, kara lahanası, telkarisi diye başlayan uzunca bir sıralama yapabiliriz.
Yöresel hediyelik eşya Trabzon'a özgü çeşitler olarak; peştemal, şal, şimşir kaşık, telkari takı çeşitleri, ahşap fotoğraf çerçevesi, ahşap oymalı hediyelikler, çay kolonyası, Trabzon hasırı, Sürmene bıçağı, Trabzon çorabı, maket taka çeşitleri, el örgüsü sepetler ve el emeği hediyelikler, örgü patikler, kemençe, ...
İlimizde birçok meyve çeşidi yetiştiriliyor ama en fazla yetiştirilen ürünlerden birisi de Trabzon Hurmasıdır.
Tarım arazisinin % 59'unda bölgenin önemli geçim kaynağı fındık ve çay üretilmektedir. Hububat, mısır ve fasulye ekimine % 28.99, tütün ve patates üretimine %10 ve sebze-yem bitkileri üretimine %2.50'lik tarım arazisi ayrılmaktadır. 858.687 olan İl nüfusunun 436.078'i köylerde yaşamaktadır.
Üniversitemize ismini veren şehir olan Trabzon; bölgede lokomotif kent olarak birçok yönüyle öne çıkıyor. Bölgenin tarih, turizm, ticaret, kültür, bilim, spor ve eğitim alanlarında en zengin kenti konumundaki şehir, aynı zamanda en güvenli eğitim merkezlerinin de başında geliyor.
Trabzon'un 18 ilçesi bulunmaktadır.
Trabzon plajları arasında, Doğu Karadeniz sahil şeridinde yer alan, Akçaabat'a bağlı Daracık Plajı'da yaz sezonunun çokça tercih edilen mekanları arasında yer alıyor. Trabzon'da suyu temiz, denize girilebilir onayıyla hizmet veren Daracık Plajı'nda günlük gereksinimlerinizi karşılayabileceğiniz imkanlar bulunmakta.
Kenti gezmek için en uygun zamanların yaz ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz. İlkbaharda genelde daha şiddetli yağmurlar görünür. Denizden içerilere doğru girdikçe yani daha iç ilçelerde hava sıcaklığı biraz daha soğuk olabilir.
Trabzon ilinde iki farklı iklim tipi görülmektedir. Kıyı kısmında ılık ve yağışlı bir iklim tipi yaygınken, iç kesimlerde karasal iklim özelliği hakimdir. Karasal iklim örneği olarak Maçka (yükseklik: 250 m) meteoroloji istasyonu verilerinden yararlanılmıştır.
Trabzon'da insanların hayatını ve ritüellerini belirleyen ana unsur hiç şüphe yok ki hemen tamamı Sünni mezhebine bağlılığını sürdüren İslâmiyet inancıdır.
Günümüzde Karadeniz Bölgesi'nin Samsun'dan sonra ikinci büyük kentidir. 12 Kasım 2012 tarihinde kabul edilen büyükşehir yasa tasarısı ile büyükşehir belediyesi olmuş ve merkez ilçe kaldırılarak Ortahisar ilçesi kurulmuştur.
Yomra'nın kuruluş tarihini, Trabzonun kuruluş tarihiyle değerelendirecek olursak,Orta Asya'dan dört koldan yapılan göçlerin bir koluda Kafkas yaylaları ve İran Platooksu üzerinden gellen Turani bir kavmin Karadeniz sahillerine inerek yurt edindikleri ve Trabzon şehrini kurduklarını bilmekteyiz.Çok eski bir şehir olan ...
Trabzon'un bilinen en meşhur tatlısı sütlaç, sütün içerisine pirinç ve şeker katılarak yapılan meşhur bir tatlı. İster fırında ister piştikten sonra buzdolabında muhafaza edilerek tüketilen tatlı Trabzon'da oldukça sevilen bir tatlıdır.
Trabzon'un en meşhur tatlısı Hamsiköy Sütlacı'dır. Hamsiköy sütlacının en önemli özelliği tamamen doğal malzemelerle üretilmesidir. Tatlının yapımında kullanılan süt, pirinç ve şeker, bölgenin en kaliteli ürünleridir.
Küçükbaş Hayvancılık
Trabzon'un dağlık ve yemyeşil yaylaları, koyun ve keçi yetiştiriciliği için ideal koşullar sunar. Bölgede özellikle yerel koyun ve keçi ırkları tercih edilir. Bu hayvanlar, süt ve et üretimi açısından önemli bir kaynaktır.
Ekonomik anlamda yetiştiriciliği yapılmasa da, Turunçgiller (mandarin, limon, portakal), elma, armut, ayva, erik, kiraz, şeftali, incir, trabzonhurması, ceviz, kestane, çilek, ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliği yapılan meyvelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri