Zorunlu trafik sigortası ön cam değişimi konusunda araç sahibine destek olmaz; ancak herhangi bir kaza durumunda karşı tarafın hasarını karşılar. Kasko sigortası cam değişimi konusunda araç sahibine destek olur. Kaskodan cam değişimi sürecini aşağıdaki adımları takip ederek öğrenebilirsiniz.
Olası trafik kazası sonucunda hasar gören camların masrafı, kusurlu olan tarafın trafik sigortasından karşılanmaktadır. Çarpışma sonucunda karşı tarafta oluşan hasarlarda sigortadan ön cam değişimi ve arka cam değişimi yapılabilmektedir.
İlk olarak camın çatlak bölümü özel vakum makinesi ile temizlenir ve çatlak bölümün içindeki hava alınır. Çatlağın durdurulması ve ilerlememesi için içinde toz ve kir parçalarının bulunmaması gerekmektedir. Vakum makinesi ile çatlak bölümün içi temizlendikten ve hava alındıktan sonra çatlak alana reçine enjekte edilir.
Araba cam hasarı için sigorta firması ile iletişime geçilmeli, hasarın hızlı şekilde giderilmesi için gereken belgelerin kısa sürede hazırlanarak sigorta firmasına ulaştırılmalı.
Evet, evin dış cephe camları, kapı camları ve aynalar, mobilya cam ve aynaları, cam sehpa, vitrin camları, duşakabin ve balkon camları (mika, fiber ve polikarbon camlar dahil) her türlü kazayla kırılmaya karşı teminat altındadır.
İlgili 31 soru bulundu
Madde 12- Sigorta edilen cam ve aynaların halinde sigortacı, sigorta bedelini geçmemek üzere hasar anındaki zararı tazmin eder. Sigortacı dilerse kırılan cam ve aynaları aynen ikame edebilir. Bu durumda kırılan cam ve aynalar sigortacının malı olur.
Araç Sigortasından Cam Değişimi
Bundan bir kaç sene öncesinde bazı sigorta şirketlerinde ek prim ödeyerek cam teminatı da alınabiliyordu ancak şu an acentesi olduğumuz sigorta şirketlerinde trafik sigortası ürünü üzerinden herhangi bir cam değişim teminatı bulunmamaktadır.
ön cam orjinali ile değşmezse alıcılar haklı olarak işkillenir aracın ön camının neden değiştiğini irdeler ama araçta önden boya vs yoksa camın taş ile çatlayıp değiştiği gerçeği ortaya çıkar ve değer kaybı söz konusu olmaz.
Cam Kırılması Sigortası Nedir? Cam kırılması sigortası, cam yüzeylerin hasar görmesine neden olabilecek hemen hemen tüm tehlikelere karşı güvence sağlayan özel bir teminattır. Sigorta ile hasar görmüş camın değiştirilmesi ve onarılması ile ortaya çıkan masrafların tazmin edilmesini sağlanır.
Genel bir süre vermek gerekirse bir otomobil camı ortalama 2 saatte değiştirilir diyebiliriz.
Çatlak Cam Tamiri Fiyatı
Genel olarak yapılan tamiratların fiyat ortalaması 80 TL ile 400 TL arasındadır. Tam olarak çatlak oto cam tamiri fiyatı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Zorunlu trafik sigortası ön cam değişimi konusunda araç sahibine destek olmaz; ancak herhangi bir kaza durumunda karşı tarafın hasarını karşılar. Kasko sigortası cam değişimi konusunda araç sahibine destek olur.
Evet, çatlak cam tamir edilebilir ama bunun belli şartları bulunduğunu da ifade etmek gerekmektedir. Araç camında çatlak oluşması durumunda hemen çatlak kısım kapatılmalı ve tamiri için uzman birine başvurmalı. Bunun yanında kişi kendisi de çatlak olan kısımları tamir için tamir kitleri alabilir.
Sıcaklık değişimleri: Otomobil camları, sıcaklık değişimlerine maruz kaldıklarında çatlayabilir. Özellikle, sıcak günlerde araba içine giren güneş ısısı, camın iç tarafının hızlı bir şekilde ısınmasına neden olabilir. Bu da camda küçük çatlamalara yol açabilir. Çarpma: Otomobil camları, çarpma anında çatlayabilir.
Muadil yani eşdeğer cam muafiyeti, araç camının hasar alması durumunda kasko poliçesindeki muafiyet oranına göre sigorta şirketinin hasarı karşılaması anlamına gelir. Sigorta şirketinin yanında sigortalı da cam hasarının bir kısmını öder.
Cam değişimi yapılması ile kasko bozulmaz. Bazı sigorta şirketleri, cam değişimi için yılda birkaç kez teminat sağlayabilirken bazı sigorta şirketleri ise yılda sadece bir kere sağlar. Kaskodan ön cam değişimi de dâhil olmak üzere kasko cam değişiminden etkilenmez.
Evet TRAMER kayıtlarına yansır ancak hasar sorgulamada cam kırılması olarak görünmekte ancak hasar miktarı belirtilmemektedir.
Kasko poliçeniz cam hasarlarını kapsıyorsa, sadece ön cam değil, arka cam ve yan camlar da (kapı camı ve kelebek camı) kasko poliçeniz kapsamında değiştirilebilir.
Kasko bir kaza ya da hasar durumunda kendi aracındaki masrafları karşılar. Kasko kapsamı; çarpma, çarpılma ya da hırsızlık gibi ana teminatlarıyla aracını hasar masraflarına karşı koruma altına alır.
Aracımız da orijinal ve yan sanayi camların arasında düşündüğümüzün aksine görüşte ve görünürde herhangi bir farklılık yoktur. Orijinal cam dediğimiz ürünlerde yan sanayi ile kıyasladığımızda tek farkın logo olmasıdır. Orijinal camlarda kullandığımız aracın kendine ait logosu kullanılmaktadır.
Ön Cam Çatlığı Muayeneden Geçer mi? Tüvtürk araç muayenelerinde ön cam titizlikle kontrol edilir. Diğer camlar önem arz etmese de ön cam için yapılan incelemeler önem arz ediyor. Şoförün görüşünü etkileyecek herhangi bir hasar mevcutsa araç muayeneden geçemez.
Mini onarım; küçük kapsamlı hasarlarda onarım sürecini kolaylaştıran hizmetlerden biridir. Mini onarımın kasko poliçesi geçerliliği süresince ekstra bedel ödemeye gerek kalmadan araçtaki kaporta, iç döşeme, ön cam, boya, plastik tampon gibi ufak hasarların belli limitler dahilinde tamir ettirilebilmesini sağlar.
Trafik sigortası hatalı olduğunuz bir trafik kazası sonucunda üçüncü şahıslara verdiğiniz zararı karşılar; sigortalının aracında oluşan zararı karşılamaz. Bu nedenle çalınma riski sadece kasko sigortası ile güvence altına alınabilir. Trafik sigortası, çalınan araç için ödeme yapmaz.
Sorumluluk sigortası olarak adlandırabileceğimiz Zorunlu Trafik Sigortası en genel ifadesiyle sizin kusurlu olarak karıştığınız bir kazada karşı tarafa verdiğiniz zararı kusurunuz oranında ödemeyi temin eder. Dolayısıyla trafik sigortası teminatları arasında maddi zararlar da vardır.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri