Bu virüs herhangi bir bilgisayar bulaştığında bilgisayarda anormal hareketler gözlemlenir. Özellikle yeni pencerelerin açılması veya fare ve klavyenin kullanım dışı hareket etmesi, bu virüslerin göstergesidir. Trojan virüsü tespit ederek manuel olarak kaldırılması mümkündür.
Bu virüsleri cihazınızdan temizlemek için en etkili yöntem, özel olarak tasarlanan programlardır. Bu programlar oldukça pratik ve basittir. Trojan virüsü temizleme işlemi için “Trojen Remover” programları kullanabilirsiniz. Bu programlar sisteminizdeki zararlı yazılımları ve dosyaları bularak temizler.
Truva atları şu anda en sık rastlanan zararlı yazılım kategorisidir. Arka kapılar açmak, etkilenen cihazın kontrolünü ele geçirmek, kullanıcı verilerini süzmek ve saldırgana göndermek, etkilenen sisteme diğer zararlı yazılımları indirmek ve çalıştırmak ve diğer birçok kötü amaç için kullanılırlar.
Trojan, bilgisayarınıza eriştikten sonra neredeyse her şeyi yapabilir ancak bu kötü amaçlı yazılım türlerinin çoğu PC'nizi tamamen ele geçirmeyi amaçlar. Bu, bilgisayarda yaptığınız her şeyin kaydedilmesi ve Trojan tarafından belirlenen bir sunucuya gönderilmesi anlamına gelir.
Truva atları hileli ve aldatmaya yönelik uygulamalarla bulaşır. Bu noktada sisteme bulaştıkları gibi sistemin kontrolünü de siber saldırganların eline vermektedir. Yüklediğiniz uygulamalarla sisteme bulaştıktan sonra, arka planda sürekli olarak çalışmaya devam eder.
İlgili 32 soru bulundu
E-posta Ekleri: Truva atı virüsü, e-posta ekleri aracılığıyla yayılabilirler. Kötü niyetli kişiler, çeşitli tuzaklar kullanarak kullanıcıları e-posta eklerine tıklamaya teşvik ederler. E-posta eklerini açtıktan sonra, Truva atı bilgisayarınıza bulaşabilir.
Truva atı
Bu virüs türü aynı zamanda tarayıcıyı ele geçirerek akıllı telefonunuzun sizin yetkiniz olmadan yüksek ücretli metinler göndermesine de sebep olur. Ayrıca, uygulamaları devre dışı bırakır veya telefonunuzun tamamen kitlenmesine sebep olur.
SİRCAM. W32.Sircam.Worm@mm adlı zararlı yazılım ilk olarak 2001 yılında ortaya çıktı. Yerleştiği bilgisayarları ele geçiren ve sistemden seçtiği dosyaları rastgele iletişim listesindeki kişilere yollayan bu zararlı yazılım birçok kişiyi kandırmıştı.
1. Conficker. Conficker, tam 200 ülkeye yayılmış ve on milyonlarca bilgisayar ve sunucuya bulaşmıştı. Conficker, tüm zamanların en tehlikeli virüsü konumunda.
Sitenizde kötü amaçlı yazılım bulunduğunun yaygın belirtileri arasında, istenmeyen URL yönlendirmeleri, pop-up reklamlar, değiştirilen arama sonuçları, istenmeyen tarayıcı araç çubuklarının veya kenar arama çubuklarının eklenmesi ve bilgisayarın yavaşlaması olabilir.
Trojan Virüsü Nasıl Bulaşır ? Trojan virüsü genellikle hileli programlar aracılığı ile bilgisayar sisteminize girerler. Bir web sitesindeki cazip görünen bir fotoğraf ve/veya linke tıkladığınızda virüs bilgisayarınıza sızabilir. Özellikle yasa dışı bannerlar, içeriğinde, trojan virüsü barındırmaktadır.
Truva Atı, savaş sırasında düşmanı yanıltmak için kullanılan bir taktiğe verilen isimdir. Truva Atı herkesin ilgisini çeken bir olay olmuştur. Bu Truva Atı günümüzde ise Çanakkale şehrinde yer almaktadır.
Diski biçimlendir. Sonra format at. O zaman %95 tamamen silinir.
Troya Savaşı'ndan esinlenilerek 2004 yılında çekilen Troy filminde kullanılan tahta atı Çanakkale ili merkezinde görebilirsiniz. Troya'yı ziyaret ettiğinizde karşılaşacağınız tahta at ile birlikte her ikisi de ziyaretçilerin hatıra fotoğraflarında mutlaka yer ediyor.
İlk PC (Kişisel Bilgisayar) virüsü (c)Brain adında bir önyükleme sektörü virüsü idi ve 1986 yılında Pakistan'ın Lahore şehrinde çalışan Basit ve Amjad Farooq Alvi isimli iki kardeş tarafından yazılmıştı.
Mantık Bombaları, herhangi bir programın içerisine yerleştirilen virüs programlarıdır. Bazı şartların sağlanması durumunda patlayarak yani çalışmaya başlayarak sisteme zarar verirler. Çernobil virüsü buna çok iyi bir örnek olabilir. Bombalar, tüm dosyaları ve bilgileri silebilir veya sistemi göçertebilir.
Bilgisayarınıza bulaşan bir virüs bu şekilde yayılır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayarınıza bulaştığında, bilgisayarınızı yavaşlatabilir ve onun düzgün bir şekilde çalışmasını engelleyebilir.
Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir.
Telefonumda virüs var mı sorusunu sormaya başladıysanız ilk olarak telefonunuza güvenilir bir virüs tarama programı indirin. Google Play'da çok sayıda virüs tarama programı mevcut. Virüs tarama programını çalıştırıp kolaylıkla cihazınızda casus yazılım olup olmadığını tespit etmeniz mümkündür.
Virüsler disketlerden, CD'lerden, internetten, bir bilgisayar takılan ikinci bir sabit diskten ya da ağ üzerindeki başka bir bilgisayardan bulaşabilir. Virüsler bilgisayarların önce RAM belleğe yerleşirler ve oradan da diğer ortamlara geçerler. Dolayısıyla virüs RAM bellek üzerinde çalışmış iken silinemez.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
-- Truva atları şu anda en sık rastlanan zararlı yazılım kategorisi. Arka kapılar açmak, etkilenen cihazın kontrolünü ele geçirmek, kullanıcı verilerini süzmek ve saldırgana göndermek, etkilenen sisteme diğer zararlı yazılımları indirmek ve çalıştırmak ve diğer birçok kötü amaç için kullanılırlar.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri