Bu nedenle tüp bebek tedavilerinde fiyat her zaman değişebilmektedir. Tedavi fiyatları çiftin kaç kere deneme yapabileceğine, ilk seferde tutup tutmadığına göre değişebilmektedir. 2024 yılı için ortalama olarak tüp bebek fiyatları 50.000 TL – 65.000 TL arasında değişmektedir.
Tüp bebek fiyatları ortalama olarak 50.000 TL ile 55.000 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Tedavi maliyeti hakkında detaylı bilgi için doktorunuz ile irtibata geçerek öğrenebilirsiniz. Tüp bebek fiyat konusunda dikkat edilmesi gereken bir başka faktör de güvenilir klinikleri seçmektir.
Tüp bebek tedavilerinde SGK dan yararlanabilmek için;
Mevcut evliliklerinden çocuk sahibi olmamak, Her iki eşten birinin En az 5 yıllık SGK'lı olmak ve en az 900 gün prim gün sayısına sahip olmak, Gebe kalmaya engel herhangi bir hastalığa sahip olmamak, Heyet Raporu almak gereklidir.
Genel olarak ilk embriyo transferi sonrası gebelik pozitifliği genç bir hastada yaklaşık olarak yüzde 50 ve üzerindeyken, eve canlı bebek götürme oranı 35 yaşından genç olan kadınlarda yüzde 35-38, 40-42 yaşında yüzde 9-10 kadardır.
Tüp bebek tedavileri için 23 ve 40 yaş aralığı en ideal yaş aralığı kabul edilmektedir. Fakat 40 yaşından sonra da tüp bebek tedavisine başvurulabilmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Sosyal Güvenlik Kurumu yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre, tüp bebek tedavisinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25, üçüncü denemede %20 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
Tüp bebek tedavisinde baba adayından alınan sperm örneğinin yetersiz olması, kalitesiz olması, sperm şeklinden kaynaklanan sorunlar, sperm hareketliliğinde bozukluk gibi sorunlar tüp bebek tedavisinde başarısızlığa yol açabilmektedir.
Bu aşamada embriyonun anne karnında tutunabilmesi sayesinde gebelik devam etmektedir. Fakat embriyonun tutunamaması halinde gebelik gerçekleşmemektedir. Tüp bebek tedavisinde cinsel ilişki sakıncasının embriyo transferi sonrasında on iki gün içerisinde geçerli olduğu bilinmektedir.
Embriyo adı verilen döllenmiş yumurta daha sonra büyümesi ve gelişmesi için kadının rahmine geri gönderilmesi ile devam eden tüp bebek tedavisine adetin 2-3. günü başlanır. Gebelik testi sonucunu bekleme süresi de göz önüne alındığında bu süre 28-30 gündür.
Merkezde, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) belirtilen şartlara uygun kişilere katkı payı ödemesiyle bu tebliğe uymayanlara ise ücretli olarak tüp bebek tedavisi uygulanıyor. SUT'a uygun olanlar ilaç masraflarının yüzde 20'sini öderken, uygun olmayanlar ise ilaç giderlerini kendisi karşılıyor.
Tüp bebek tedavisi kişiye özel bir tedavidir, laboratuvar ve klinik işlemler esnasında kullanılan malzemelerin embriyoya zarar vermeyen(embriyo toksik olmaması), kaliteli ve her hastaya özel bir kere kullanılması(disposable olması) şarttır.
Tüp bebek tedavisinde deneme sayısında herhangi bir sınırlama yoktur. Çiftin maddi imkanları el verdiği ölçüde ve psikolojik durumları müsaade ettiği müddetçe deneme yapmak gerekir. Fakat bilinen bir gerçek var ki, 3 denemeden sonra tedavide yöntem ve strateji değişikliğine gitmek gerekir.
Tüp Bebek Tedavisinde Eşlerin Kendilerine ait Üreme Hücreleri (Sperm ve Yumurta) Kullanılmaktadır: Tüp bebek tedavisinde yumurta toplama işlemi ile anne adayından alınan yumurtalar ve baba adayının çoğu zaman mastürbasyon yöntemi ile sperm numune verme odasında verdiği meni örneği özel bir etiketleme inkübatöre alınır.
Başarı gebelik oranı olarak ifade edildiğinde genellikle artan yaş ile ters orantılı olduğu bilinir. Kadın yaşı arttıkça tüp bebek başarısı azalmaktadır. Tüp bebek tedavilerinde ilk denemede başarı şansı genç kadınlarda (35 yaş altında) yüzde altmışları bulurken, 40 lı yaşlardan sonra yüzde 20 lere düşmektedir.
Yumurtalık rezervi, hormonal testler ve ultrasonografi ile değerlendirilir. Ciddi Rahim Anomalileri: Kadının rahminde ciddi anormallikler, yapısal sorunlar veya hastalıklar varsa, tüp bebek tedavisi uygulanamaz. Bu durumda alternatif tedavi seçenekleri değerlendirilebilir.
Tüp bebek tedavisi uzun sürer mi? Adetin 2.veya 3.günü başlanan tedavi yaklaşık 16 - 17 gün sonra bitmektedir. Embriyo transferi sonrası 10-12 gün beklenerek kanda gebelik testi bakılır.
Transfer işlemi anestezi gerektirmez. Oldukça basit ve kolay bir işlemdir. Türkiye'de ilgili yasa gereği, tüp bebek uygulamaları sadece evli çiftlere uygulanabilir.
İlk Tüp Bebek Tutma Oranı
Bir çiftte, eğer kadın yaşı 30 yaş altında ise, yumurtalık rezervi normal düzeyde ise, tüplerle ilgili sorun yoksa, meni spermi kullanıldı ise ve blastokist aşamasında iyi kaliteli bir embriyo nakledildi ise gebelik şansı %58-60'lara kadar çıkmaktadır.
Tüp bebek tedavisi, tıbbi olarak zor bir tedavi yöntemi değildir. Hastaların günlük işleri aksamaz, eşler hayatlarına devam edebilir. Tüp bebek tedavisinde yapılan işlemler ağrısız ve acısızdır. Hastanede yatmaya gerek olmadan tedavi ve kontrollerden sonra evinize gidebilirsiniz.
Tüp bebek tedavisinde çiftlerin psikolojisi çok önemlidir. İlk tüp bebek denemesinde pozitif sonuç olmayabilir ve bu duruma hazırlıklı olmak gerekir. Genellikle Tüp bebek tedavisine başlayan bir çift 2-3 defa deneme içinde bebek sahibi olabilir. Bu sebepten 1 kere başarısız sonuç aldığında umutsuz olmaması gerekir.
Tüp bebek tedavisinde masrafların karşılanmasi için 3 yıl evli olma şartı kaldırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu, yasada belirtilen tüm yöntemlerin denenmiş olduğunun raporla gösterilmesi halinde tüp bebek masraflarını karşılayacağını duyurdu.
Lokal anestezi altında gerçekleştirilen cerrahi operasyonda bir iğne testislere yerleştirilmekte ve sperm buradan aspire edilmektedir. Elde edilen kaliteli sperm yumurta toplama işleminin ardından yumurtalara enjekte edilmektedir.
Yanlış!” Tüp bebek tedavisine her zaman herkes başvurabilir”
Tüp bebek tedavisi için bazı şartlar bulunmaktadır. Öncelikle çiftlerin evli olması, kadının yumurta sayısının ve erkeğin sperm sayısının olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan çiftlerde tüp bebek tedavisi yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri