Türk Telekom internetiniz çekmiyorsa öncelikle akıllı telefonu kapatıp yeniden açın. Uçak modunu etkinleştirin ve ardından devre dışı bırakın. SIM kartı çıkarıp tekrar takın. Ağ ayarlarını sıfırlayın.
Kurumsal APN; Türk Telekom Mobil internet alt yapısı üzerinden kurumların güvenli bir şekilde çift yönlü veri iletişimi yapmasını sağlar. Firmaya ait veri merkezi ile diğer sahalar arasında güvenli ve çift yönlü veri iletişimi sağlanır.
İnternetinizi INTERNET ACIK yazıp 5555'e göndererek açabilir, INTERNET KAPALI yazıp 5555'e göndererek kapatabilirsiniz. İnternetinizi aynı zamanda online işlemler, bayiler ve müşteri hizmetleri aracılığıyla açıp/kapatabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
3.2-) Android cihazlar için ayarlar;
"Mobil ağlar" ayarlarını seçin. "Şebeke modu" sekmesinden LTE seçeneğini seçerek 4.5G'yi aktifleştirin.
Ayarlar > Mobil ağ > Mobil veri > Erişim Noktası Adları bölümüne giderek Erişim Noktası Adları ekranını açın. Ekranın üst kısmındaki simgesine dokunun. Varsayılana sıfırla düğmesine dokunun.
Android 4.X İnternet Ayarları; Menü-> Ayarlar -> Diğer -> Mobil şebekeler kısmından Paket Veri veya diğer adıyla Mobil Veri'yi etkinleştirin. Yine aynı ekranda bulunan Erişim Noktası Adları kısmından “Seçenekler” tuşuna basın. Son Olarak “Yeni APN” seçin.
Erişim Noktası Adı (APN) tüm hücresel veri bağlantılarına yönelik ağ yolunu tanımlar. Bazı operatörler hücresel servisinizi ayarlayabilmek için APN ayarlarını girmenizi gerektirir. iPhone ve iPad'inizde APN'nizi yalnızca operatörünüz buna izin verdiyse görüntüleyebilirsiniz.
4.5 G ayarını açmak için cihazınızın AYARLAR bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.
Telefon mobil veri açılmıyor sorununun en temel nedeni bulunulan alanda telefonun çekmemesi olabilir. Bunun dışında operatör kaynaklı geçici arızalar da mobil verinin çalışmamasına neden olabilir.
Bu yöntemlerin başında uçak modu gelir. Eğer telefonunuzda yoğun bir şekilde düşük çekim gücü ile karşılaşıyor iseniz bu durumdan kurtulmak için telefonunuzu kısa süreliğine uçak moduna alarak çekim gücünün artırılmasını sağlayabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise sim kartının olduğu bölgenin temizlenmesidir.
İnternetin çekmediği durumlarda ayarlardan ağ ve internet ayarlarına girerek kontrol sağlamak gerekir. Mobil veriyi açtığınızda eğer internet varsa bu durumda WİFİ internetinizde sorun var demektir. Bu gibi durumlarda WİFİ ayarlarına bakmak ve ayarlarda sorun varsa interneti kapatıp açmak gerekir.
3 farklı bağlantı hızı var. 3G içlerinde bağlantı hızı açısından en yavaş olanı. H yani HSPA, 3G'den daha hızlı. H+ ise en hızlısı. Cihaz H+ bağlantısını destekliyor Note 2.
APN ifadesinin açılımı Erişim Noktası Adı olarak belirtilmektedir. Bu isim, şebeke içerisinde yönlendirme bilgisini sağlayan adres olarak karşımıza çıkmaktadır. Erişim noktası adı sayesinde sadece izin verilen kullanıcıların girebildiği özel bir ağ oluşturabilmeniz mümkün hale gelmektedir.
APN, GPRS, Edge ve 3G gibi mobil iletişim altyapısı üzerinde kurumlara sanal özel ağ kurulmasını sağlayan teknolojidir. Bu teknoloji sayesinde sadece izin verilen kullanıcıların girebildiği kurumlara özel ağlar tesis etmek mümkün olmaktadır.
Gelişmiş Sistem Ayarları bölümünde TCP/IP bölümüne giriyoruz. Burada “APN Ayarları Etkinleştirildi” işaretlendikten sonra “APN” bölümüne “internet” yazıyoruz. Bu sayede “internet” erişim noktası ile çıkış yapması gereken programların çalışmasını sağlamış oluyoruz. (Turkcell Telefon Yedekleme,IBB Cep Trafik gibi.)
Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağlar ve bir konfigürasyon profili veya Mobil aygıt yönetimi (MDM) tarafından yüklenmemiş VPN ayarları silinir. Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır ve bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir. Wi-Fi ve Ağlara Katılmadan Sor ayarları açık kalır.
APN, SIM kartın ağa erişmek için kullandığı modu belirleyen bir ağ erişim teknolojisidir ve internet erişiminde zorunlu bir parametredir. Örneğin, cep telefonu kullanıcıları çeşitli harici ağlara (İnternet, WAP web siteleri ve kurumsal dahili ağlar) erişebilir.
Mobil internetim çok yavaş dediğiniz noktada bulunduğunuz mekanı da göz önüne almalısınız. Kapalı alanlar gibi yerlerde ağ kalitesi yeterli kadar yüksek olmayabilir. Erişmeye çalıştığınız web sitesinin boyutu da telefon internet çok yavaşdiye düşünmenize neden olabilir.
Mevcut modeminizi yenisiyle değiştirebilirsiniz. İnternet hizmet sağlayıcısını değiştirebilir veya geniş bant paketinizi yükseltebilirsiniz. Ev ağında kaç cihazın çalıştığını kontrol edin ve kullanılmayan cihazların bağlantısını kesin. Arka planda çalışan bant genişliği gerektiren uygulamaları ve görevleri kapatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri