Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir.
30 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 11.237 TL / (393 USD)'dir. 90 Günlük – Tek Girişli vize ücreti: 13.352 TL / (467 USD)'dir. 90 Günlük – Çok Girişli vize ücreti: 20.472 TL / (716 USD)'dir.
Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportları vizeden muaftırlar (90 gün geçerli, 90 gün ikametli).
2023 yılı en güncel kısa süreli Birleşik Arap Emirlikleri/ Dubai vize fiyatı 120 USD + KDV'dir.
İlgili 27 soru bulundu
Dubai vizesi alınması kolay bir vize olarak bilinse de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İstanbul Başkonsolosluğu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği'ne direk başvuru yapılamaması nedeniyle Dubai vizesi almak için doğru kanallar kullanılarak başvuru yapılması gerekmektedir.
Türkiye'den Dubai'ye Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu? Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir.
Turistik amaçlı seyahatlerde başvuranın seyahat amacına ve bütçesine göre alınabilecek farklı vize tipleri bulunmaktadır. Dubai turistik vizeler 30 gün tek girişli, 30 gün çok girişli, 60 gün tek girişli, 60 gün çok girişli, Cruise vize (gemi seyahati) olarak alınabilmektedir.
İkamet izni üç şekilde verilmektedir. Dubai sınırları içerisinde şirket kurma, BAE vatandaşı ile evlilik gerçekleştirme ve mülk sahibi olma yolları ile oturma izni alınabilmektedir. Şirket kurma yolu ile oturum izni sahibi olunabilmesi için kurulan şirketin başvuru yapacak kişiye ait olması gerekmektedir.
Dubai sınırları içerisinde çalışmak isteyen kişilerin Dubai Çalışma İzni / Çalışma Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir. Çalışma izni sahibi olmadan ülke sınırları içerisinde bir işe girilmesi veya iş kurulması halinde sınır dışı edilme veya para cezası yaptırımı gibi ceza yöntemleri uygulanabilmektedir.
Dubai'ye çalışmaya gidebilmek için öncelikle çalışma izin belgenizin olması gerekmektedir. Dubai'de çalışmak isteyenler kesinlikle çalışma izinlerini ve çalışma vizelerini almaları gerekmektedir aksi takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşılır, ülkeden sınır dışı edilir veya para cezası uygulanır.
Dubai, Birleşik Arap Emirliklerinin yedi emirliği içinde en popüler olanıdır. Ülkedeki diğer emirliklerden, emirlik gelirinin büyük bir kısmının turizm gelirlerinden oluşması ile farklılık gösterir.
Dubai modern yapıların, lüks arabaların bulunduğu bir şehir olmasıyla birlikte, pahalı bir ülkedir ama insanlar bu pahalılıkla doğru oranda maaşlar almaktadır ve Türkiye'ye göre alım gücü daha yüksektir. Aylık maaş tam olarak sizin yaşam masrafınıza yetiyor.
Dubai sınırları içerisine seyahat edecek T.C. Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin vize sahibi olma zorunluluğu bulunmaktadır. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan Dubai seyahatleri için vize sahibi olma zorunluluğundan muaf tutulmaktadır.
25 yaş altı bekâr bayanlar, aileleri yanında olmaksızın yalnız başına veya arkadaşlarıyla birlikte seyahat edecekleri zaman ek bir güvenlik incelemesine tabi tutulabilir ve vize başvuruları onaylanma riski taşıyabilir.
Umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Dubai'ye giriş yapabilmek için vize zorunluluğuna tâbidirler. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 90 günü aşmayacak seyahatleri için Dubai'ye vizesiz giriş yapabilirler.
İstanbul-Dubai arası uçuş mesafesi toplam 3001 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 3 saat 40 dakika sürüyor.
Dubai vatandaşlığı almak için tek yol evlenmektir. Yapılan evliliğin 10 yıl süren bir evlilik olması gerekmektedir. Bu hak yalnızca Müslümanlara tanınmaktadır. Dubai sahip olduğu statüyü korumak adına herkese kolaylıkla vatandaşlık vermemekte ve bu konuda oldukça titiz davranmaktadır.
Dubai turistik vize başvuruları şahsi olarak yapılamamaktadır. Dubai turistik vize başvurusu; Göçmenlik Ofisi ile koordineli bir biçimde çalışma yürüten yetkili kurumlar aracılığıyla, BAE Konsolosluklarına veya Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofislerine yapılabilmektedir.
Türkiye'den Maldivler'e 30 güne kadar yapılacak olan seyahatlerde Maldivler vize ücretleri uygulanmıyor. Ancak 30 günden daha uzun süre Maldivler'de konaklamak isterseniz Maldiv Cumhuriyeti Konsolosluğu ile irtibata geçerek ücret karşılığında 60 günlük vize alabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, birçok yabancı ülke vatandaşı gibi Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalışmak için vizeye ihtiyaç duyar. Dubai'de çalışmak için gerekli olan izin, sizin adınıza işveren tarafından alınır. Dubai'de iş bulmanız durumunda şirket gerekli çalışma izni için size sponsor olacaktır.
Dubai vizesi online olarak alınan ve pasaporta basılmayan bir vizedir. Başvurular bireysel olarak yapılamamaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yetkilendirilen aracı kurumlar vasıtasıyla Dubai vize başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Yıl boyunca gün ışığının ve sıcaklığın eksik olmadığı Dubai'de tüm oteller, restoranlar ve alışveriş merkezleri klimalı olduğundan mevsim fark etmeksizin ziyaret edilebilir. Ancak sıcaklığın nispeten daha dayanılabilir olduğu Kasım ve Nisan arasındaki kış mevsimi, ziyaret için en ideal mevsimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri