81 ilimizin yöresel yemeklerinin yer alacağı, lezzet dolu yarışma #TürkiyeninMutfağı, Ramazan Bingöl'ün sunumuyla hafta içi her gün 12.45'te TRT 1 ekranlarında.
Hırvatistan merkezli gastroloji sitesi Taste Atlas, 2022 yılında dünyanın en iyi mutfakları ve en iyi geleneksel yemekleri olmaya hak kazanan ülkeleri ve yemekleri açıkladı. Toplamda 95 ülkenin yer aldığı en iyi mutfaklar listesinde Türkiye 7 sırada yer aldı.
Yapılan çalışma sonucu, çeşitlilik açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına Gaziantep'in sahip olduğu ve Gaziantep mutfağının tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu açıklanmıştır. İkinci sırada Elazığ'ın geldiği ve Elazığ mutfağının 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu belirtilmiştir.
Türkiye'nin Mutfağı'nda BİRİNCİ Niğde Oldu!
Yani masterchef para ödülü ne kadar olacak diye merak edilirken 2019 şampiyonu bir sürprizle karşılaştı ve Fiat Dolce Vita sahibi oldu. MasterChef ödülü 2020 yılında da araba oldu. Masterchef ödülü araba fiyatı yaklaşık 300 bin TL'ydi.
İlgili 33 soru bulundu
Dünya mutfakları denildiğinde ilk akla gelen, İtalyan mutfağıdır.
Baharat Yolu ve göç yolları üzerinde olmamız sebebiyle çok çeşitli ve zengin bir mutfağa sahibiz. Bu anlamda Türk mutfağı belki de dünyanın önde gelen sayılı füzyon mutfaklarındandır.
Uzak Doğu'nun en büyük ülkesi Çin, dünyanın en zengin mutfak kültürleri arasında yer alıyor. Çinliler için yemek, sağlık, şans ve zenginlik anlamına geliyor. Mutfakta, pirinç, sebze ve hamur ön plana çıkıyor.
Gaziantep Türkiye'nin en çok sevilen aynı zamanda gastronomi turizminin günden güne gelişme gösterdiği önemli şehirlerinden biri. Bu sebeple de yıl boyunca çok sayıda yerli ve yabancı turist gastronomi turu yapmak için Gaziantep'i ziyaret ediyor. Şehir 291 özgün yemek çeşidine sahip.
Unesco tarafından şu an için 3 şehir birbiriyle yarışmakta. Antep, Afyon ve Hatay illeri Türkiye'nin gastronomi şehirleri olarak dünya genelinde tanınmaktadır.
31 ilin merkezi dahil 110 ilçeye bağlı 163 mahalle ve köyünde 2 bin 713 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Türkiye'de en sevilen yemek açık ara kırmızı et!
Kebap. Söz konusu Türkiye'nin meşhur yemekleri olunca hemen hemen her şehrin kendine özgü en az bir çeşit kebabı olduğu için elbette kebaptan bahsetmeden geçmek olmaz. Tüm Orta Doğu'da binlerce çeşit kebap olmasına rağmen hem yerel hem de uluslararası pazarda “kebabın temsilcisi Türkiye” denebilir.
Tayland'da ise evlerin hiç mutfağı yok. Çünkü ülkenin geleneğinde evler mutfaksız, hatta evde tüp bulundurmak bile yasaklanmış.
1 Oaxaca: Meksika'nın Oaxaca eyaletinin başkenti listeye ilk sıradan giriş yapmış. Meksika'nın en ünlü soslarından biri olan mole (biberli, baharatlı ve meyveli bir tür sos) ilk kez Oaxaca'da kullanılmaya başlanmış. Şehir özellikle pazar yerlerinde kurulan sokak yemekleri tezgahlarıyla epey iddialı.
17 ülkeden 16 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre makarna dünyanın en sevilen yemeği.
Kuzey Kore'nin en muhteşem lezzeti karşısında ceketlerimizin önünü ilikleyelim. Sarımsak, Kore lahanası, çili biberleri ve zencefilin dansıyla oluşturulan bu yemek, normalde tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra fermente olması için bir testi içinde bir ay boyunca toprağa gömülüyor.
Gastronomi içerikleriyle ünlü tasteatlas.com, 2022 için dünya mutfaklarını sıraladığı bir liste yayınladı. Listede Türkiye'nin 7. sırada yer alması ise Türk kullanıcılar tarafından büyük tepki gördü. YUNANİSTAN'IN SIRALAMASINA TEPKİ!
81 ili kapsayan lezzet haritasına göre, Türkiye, 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin mutfağıyla lezzetli bir ülke.
Türk mutfağı dünyada 7. sırada.
Düğünlerde pirinç pilavı ve et de yaygın olarak görülmektedir. Bu yemeklerin yanı sıra; fasulye, patates, kızarmış etli nohut, bamya, göveç eti, börekler, dolma çeşitleri de yapılmaktadır. Zerde düğün tatlılarının en yaygın olanıdır. Hoşaf, baklava, helva, basması, sütlaç diğer düğün tatlılarındandır.
Lahmacun, Etli ekmek, pide, mantı ve börekler Türk mutfağının en sevilen hamur işleri arasındadır. Ayrıca pilav ve makarnalar da bu sınıfa katıldığında çok geniş bir çeşitlilik ortaya çıkar. Göçebe yaşamış olan Türkler et ve et ürünlerinde, süt ve süt ürünlerinin yenilebilir gıdaya çevrilmesinde uzmanlaşmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri