ÖSYM sonuç belgesi, Almanya devlet üniversitelerinin lisans başvurularında talep edilen bir belgedir. Öğrenciler, Türkiye'deki üniversite sınavına girip, 4 yıllık örgün eğitim veren bir devlet, özel veya vakıf üniversitesine yerleştiklerini gösteren belgeyle Almanya devlet üniversitelerine başvurabilirler.
Almanya'da lisans bölümlerine Türkiye'den lise eğitimini tamamlamış öğrenciler, ön lisans mezunu öğrenciler, üniversite eğitimi devam eden öğrenciler başvuru yapabilmektedir.
Almanya'da üniversite okumak için başvuru yapacak öğrenciler, DAAD yani Alman Akademik Değişim Servisi tarafından yürütülen ve tüm üniversitelerin yer aldığı uluslararası öğrenciler için merkezi kabul portalından başvuru yapabilirler. Aynı zamanda Almanya üniversiteleri için resmi web sitelerinden de yararlanabilirler.
Erasmus programıyla Almanya'daki bir üniversite eğitim alacaksanız bloke hesaba ihityacınız var. Eğitim alacağınız süre boyunca masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir aylık 934 Eur bulunan bir bloke hesap açmalısınız.
İlgili 20 soru bulundu
Dil eğitiminiz sırasında ve sonrasında Almanca Dil Yeterliliğini ölçen sınavlara katılarak; üniversitelerin DSH Hazırlık Programları için minimum B1-B2, lisans veya yüksek lisans programlarına kesin kabul için ise C1 seviyesinde dil yeterlilik belgesi sunduğunuzda eğitiminize başlayabilirsiniz.
Öğrencilerimizin üniversiteye ulaşım ve oturumlarının uzatma işlemleri tamamen danışmanlarımız tarafından Berlin'den yürütülüyor. Aşağıda detaylıca Almanya'da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili bilgileri okuyabilirsiniz. Almanya'da Üniversite okumak istiyorsanız yaşınız 22 ten büyük olmayacak.
Dil Yeterliliği: Almanca veya İngilizce: Almanya'daki üniversiteler mutlaka sizden Almanca veya İngilizce dil sertifikası istemektedir. Eğer Almanca'nız yoksa şartlı kabul alarak, Almanya'da hazırlık okullarına katılabilir ve böylece gerekli dil seviye şartlarını tamamlayabilirsiniz.
Avrupa ülkelerinin hepsinde sınavsız üniversite okuyabilirsiniz. Almanya hariç hiçbir ülkede okumak için Türkiye'de gireceğiniz üniversite sınav sonucunuz istenmez. Bazı istisnai durumlarda puan görmek isteyen üniversiteler olabilir ama bu oldukça nadirdir.
Almanya'da Üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Evet yanlış duymadınız Almanya eğitim sistemi üniversite öğrencilerinden yıllık sadece 500 ile 1.500 Euro arasında bölge ve üniversiteye göre harç ücreti almaktadır. Genel olarak da üniversitelerin yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.
Almanyadaki üniversite eğitimleri ücretsizdir. Ücretli olan özel üniversitelerin yıllık harç bedelleri 0- 1000 Euro arasında değişiklik göstermektedir. Devlet destekli Üniversite harçları ise ortalama yıllık 300 Euro ile 500 Euro arası bir ücret ödeyerek okuyabilirsiniz.
Önümüzde ki bir kaç yıl içinde Almanya'da tıpkı Kanada, Amerika, İngiltere gibi yabancı öğrenciler için ücretli eğitime geçmeyi ciddi olarak düşünüyor. Ancak halen 2023-2024 de eğitim alacak öğrenciler için Almanya'da eğitim ücretsizdir.
Prensip olarak, kolay bir üniversite diploması olmaz. Almanya'da ise daha da zor olabilir. Tanımadığınız bir ülke ve ana diliniz olmayan herhangi bir dilde eğitim almak bunu daha da zor yapacak. Başlangıçta söyleyeyim Almanya'da lisans programları yüksek lisans programlarına oranla çok daha zor.
Temel olarak Türkiye?de herhangi bir lisans (4 yıllık) programında okumaya hak kazanmış lise mezunu (meslek liseleri hariç) öğrenciler (YKS?den en az 180 puan alarak) Almanya?da kendi alanlarında üniversite eğitimi alabilirler.
Avrupa ülkelerinde ise "Meslek Lisesi" mezunu iseniz bir şansınız var. Hatta Almanya'nın meslek lisesi mezunları denklik işlemlerini yapan bir kurumu bile var. Bu denkliği alıp iş arama vizesi ile Almanya'ya gidip iş arayabiliyorsunuz.
Evet çalışabilir. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren göç yasasının getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve iş tecrübesi olanlara Almanya'nın kapısını açıyor olması. Mesleki yeterliliği olan ve Almanca bilen kişiler, ülkede çalışmak için iş arayabilecektir.
Almanya'da üniversiteler öğrencilerden C1 seviyesinde Almanca bilmelerini isterler. Henüz Almanca C1 seviyesine sahip olmayan öğrenciler için Almanya'daki üniversiteler şartlı kabul verirler.
Almanya'da ön lisans eğitimi veren çok sayıda okul bulunmaktadır. Bu okullara kabul edilebilmek için Türkiye'deki üniversite yerleştirme sınavında bir ön lisans bölümüne yerleşmeniz yeterlidir.
Tıp, Eczacılık, Hukuk gibi bölümlere girme olanağı yakalıyorsunuz. AÖL'yi bitirince ister yabancı uyruklu ister Türk vatandaşı olsun, Almanya ve Türkiye'de girilmesi zor olan Tıp, Eczacılık gibi bölümlere girme olanağı açılan YÖS adlı üniversite giriş sınavına girme hakkı kazanıyorsunuz.
Öğrencinin üniversite okuduğu dönemde haftalık 20 saat çalışma izni vardır.
Almanca için kabul edilen belgeler: DSD2 / TestDaf4-5 / DSH2-3 / Goethe C2/ Telc C1. İngilizce için kabul edilen belgeler: TOEFL/IELTS.
Ancak genel bir bakışla, Amerika'da yükseköğrenim sistemi hakkında bilgi edinebilirsiniz: Lisans Programları: Lisans eğitimleri genellikle dört yıl sürer. Ancak bazı programlar ve üniversitelerde bu süre beş yıla kadar uzayabilir. Yüksek Lisans Programları: Yüksek lisans (master) programları genellikle iki yıl sürer.
Almanya'da Üniversite Eğitimi Kaç Yıl Sürer? Almanya'da lisans eğitimi 3 yıl, yüksek lisans eğitimi ise 2 yıl sürmektedir. Ancak Almanca bilgisi olmayan öğrenciler lisans eğitimlerine başlamadan önce, eğitime başlayacakları üniversite bünyesinde 1 sene boyunca hazırlık eğitimi almak durumundadır.
1. Münih Teknik Üniversitesi. Almanya'nın en iyi üniversitesi Münih Teknik Üniversitesi(TUM), bu sene yayınlanan listede dünyada 60. sırada yer almaktadır.
1- Sınav 29 Ocak 2023 tarihinde Almanya Saati ile 9:15 de Başlayacaktır. 2- Sınav binalarına kabul en geç 09:00'a kadar yapılacaktır. 09:00'dan sonra gelen adaylar Sınava alınmayacaklardır. 3- Sınava girerken adayların, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini yanlarında bulundurmaları zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri