Bulanık turşu suyunu düzeltmek için en olay yol turşunun üzerine 1 bardak kadar mor lahana eklemek olacaktır bu basit yöntemle hem turşunuz daha lezzetli hale gelecek hem de turşu suyunuz pembe bir renkte olacaktır. Dürüst olmak gerekirse bulanan turşu suyu su gibi şeffaf bir renge dönmez.
Tuzu az olan bir turşu suyu içindeki sebzeleri yumuşatırken suyu da bulanıklaştırır. Eğer tuzu çoksa da bu durumda turşunun olgunlaşma süresi artar ancak turşunun üstünde su birikir. Bu fazla su da zamanla taşmaya başlar. Eğer bu şekilde turşu suyu eksilirse yerine tekrar turşu suyu hazırlayıp eklemelisin.
Turşuya sonradan su ilave edilir mi? Turşu bittikten sonra kalan su, eğer bir bulanıklaşma yoksa tekrar kullanılabilir.
Turşu Suyu Kaç Kalori ve Turşu Suyu Tekrar Kullanılır mı? Turşu bittikten sonra kalan su, eğer bir bulanıklaşma yoksa tekrar kullanılabilir.
1- Bir süre sirkeye ara verip, turşu suyunu sirke olarak kullanabilirsiniz. Biraz daha ekşili olacaktır ama müthiş bir lezzet katacaktır. 2- Etlerinizi marine edebilirsiniz. Turşu suyuna yatırabilir, etinize farklı bir aroma katabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Turşuyu yedikten sonra suyunu sakın dökmeyin. Çünkü bu suların birçok şeye faydası vardır. Turşu suyun içerisindeki asit mide bulantısını geçirmeye yardımcı olur.
Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir. Turşusunu yapacağınız sebzelerin taze ve diri olmasına özen gösterin. Turşu kurarken sofra tuzu değil kaya tuzu tercih edin.
Turşu yaklaşık olarak 15 gün içerisinde olgunlaşır. 15 gün beklenilmesi turşu için yeterlidir.
Eğer turşu suyu içerisinde az derecede ya da çok fazla tuz konduğu vakit, bulanıklık gibi bir durum ortaya çıkar. Bu da zaman içerisinde turşusu suyunun tabakasında beyazlaşma meydana getirir. Oluşan beyaz tabaka ise turşu suyunun lezzetini bozabilir.
Turşu Suyu Ölçüsü Nedir? Turşu suyu yapımı için sirke ve tuz oranı doğru kullanılmalıdır. Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmaz. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
Turşunun tuzunun çok fazla kaçtığı durumlarda yapılan başlıca hatalardan biri turşunun tuzunun çıkması için suyun içerisine koymak. Suyun içerisine koyduğunuzda ve suyunu sık sık değiştirdiğinizde hem lezzeti bozulacak hem de kıvamı beklediğiniz gibi olmayacak ve uzun süre dayanmayacaktır.
1. Kullandığınız su, çeşme suyu olmamalı Hem turşu hem de turşu suyu yapımında çeşme suyu kullanmamalısınız. Turşu suyunun daha uzun süre bozulmaması için içme suyunu tercih etmenizde fayda var.
Kullandığımız su, kaynayıp soğumuş değil, kaynar halde sıcak su olacak. Merak etmeyin sebzeler yumuşamıyor, bilakis daha çıtır oluyor.
Uygun sıcaklıklarda bekletin mutlaka. Turşularınızın hava almadığından emin olun. Kapağını çok sıkı kapatarak havayla temasını kesin bu şekilde uzun süre küflenmeden, üzerinde beyaz tabaka oluşmadan saklayabilirsiniz.
Turşu yaparken en önemli konu turşunun suyunu yapmak. Suyun içme suyu olması önemli bir nokta. Altın oran denen su, sirke ve tuz oranı ise 1 litre suya 1 çay bardağı sirke, 2,5 çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu şeklinde olmalı.
Turşumuzun üzerine doldurdumuz sirkeli suyu bir tencereye boşaltıyoruz. Her lt. İçin 1 silme yemek kaşığı şeker, 2 dolu yemek kaşığı tuz (en irisinden değil), 1 çay kaşığı kadar limon tuzu koyarak hazırladığımız turşu suyunu ocağa alıyoruz.
Bulanık turşu suyunu düzeltmek için en olay yol turşunun üzerine 1 bardak kadar mor lahana eklemek olacaktır bu basit yöntemle hem turşunuz daha lezzetli hale gelecek hem de turşu suyunuz pembe bir renkte olacaktır. Dürüst olmak gerekirse bulanan turşu suyu su gibi şeffaf bir renge dönmez.
Eğer turşunuzu hazırlarken özellikle su, sirke ve tuz oranları arasında bir dengesizlik varsa suyu bulanıyor ve turşularınız yumuşuyor veya küfleniyor. Bu durumu engellemenin ilk yolu bu dengeyi kurmaktan geçiyor. 1 litre suya 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 çay bardağı sirke oranı yeterli olacaktır.
Yumuşayan malzemelerin üzerinde maya benzeri beyazlıklar oluşuyor. Bu beyazlıklar turşunuzun bozulduğunu ya da bozulmaya başladığının işareti diyebiliriz. Turşunun üzerinde beyaz ve zarımsı bir tabaka oluştuğunda ise bu onun tuzunun eksik ve sirkesinin de eksik olduğu anlamına gelir.
5 yemek kaşığı kaya tuzu (eksik olursa ekleyebilirsiniz) 2, 5 litre hazır su (eksik gelirse ekleyebilirsiniz) 3 su bardağı sirke (üzüm sirkesi)
5 litrelik turşu için; 1 çay bardağı iri kaya tuzu. 1,5 su bardağı üzüm sirkesi. 1 yemek kaşığı limon tuzu.
Turşu kavanozunun içine nohut koymuyorsunuz
Kahraman bakliyatımız nohut burada imdadımıza yetişecek ve turşumuzun hızlı bir şekilde olgunlaşmasını sağlayacak. Turşu kavanozunun dibine koyacağınız ya da aralara serpiştireceğiniz 8-10 adet nohut turşuyu çabuk olgunlaştıracaktır. Şimdiden ellerinize sağlık!
Turşuya asıl lezzetini veren üzüm sirkesidir. 5) Tercihe göre turşuya 1 litre için 2-3 adet küp şeker de atabilirsiniz. Bu mayalanmayı hızlandıracaktır.
Böbrek ve safra taşı düşürmede etkilidir. Antioksidan içeriği ile zeytin, turşu gibi salamura yiyeceklerin kullanım ömrünü uzatır.
Turşunun sirkesi az olursa ne olur? Zira tuz ya da sirke gerektiğinden çok fazla veya az olursa tuşunun kıvamı ve lezzetini tutturmak mümkün olmaz. Fazla sirke ve tuz içindeki sebzelerin erimesine, yumuşamasına neden olurken, az sirke ve tuz malzemelerin çok sert ve lezzetsiz olmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri