Peki, banyoya ya da tuvalete koyulacak bitkiler nelerdir? Banyonuz için tercih edebileceğiniz en ideal bitkilerden biri bambudur. Bambu hem toprak gerektirmeyen hem de sürekli sulama istemeyen bir bitki türüdür. Suyun içine konulduğu için belli dönemlerde suyunun yenilenmesi dışında çok büyük bir bakıma ihtiyaç duymaz.
Pek çok çeşidi olan bitkinin banyo için en uygun çeşitlerini; aşk merdiveni, baldırıkara, kuş yuvası ve düğme olarak sıralayabiliriz.
Doğrudan güneş alan ortamları sevmeyen bu bitki, çok yüksek neme dayanamayabilir. Bu yüzden misafir banyosu gibi çok sık kullanılmayan banyolar için daha uygundur. Lüks spa merkezlerinin favori bitkisi olan orkide, hoş görünümü ile banyoya otantik bir hava katmanızı sağlar.
Eşsiz formuyla her mekanı güzelleştiren ve bulunduğu ortamı canlı bir yaşam alanına çeviren Dolgun Formlu Tesbih Çiçeği (İnci Tanesi - Senecio Rowleyanus) bitkisini banyo, yatak odası, mutfak, salon, oturma odası gibi ev ve ofislerinizdeki iç mekanlarda yetiştirebilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Bu bitki, sıcaklığı ve dolaylı ışığın tadını çıkarmayı çok sever, ancak kışın uykudayken daha soğuk koşullardan hoşlanır. Bu nedenle doğru koşullar sağlandığında, bu sulu sarmaşıklar, daha uzun büyüyerek sizi ödüllendirecektir.
Tesbih çiçeği kumlu topraklarda yetişmeyi sevmektedir. Tesbih çiçeği Afrika kökenli bir bitkidir. Bu nedenle soğuk havalara karşı oldukça dayanıksızdır. Sulama yapacağınız zaman yapraklarına su değdirmemeniz gerekmektedir.
Eğer banyonuzda bitkilerin az da olsa gün ışığı alabildiği bir pencere varsa önüne aloe vera yerleştirebilirsiniz. Sulama sıklığı ile ilgili endişeniz olmasın. Banyonun nemi bile aloe vera'nın hayatta kalması için neredeyse tamamen yeterli olacaktır. Devetabanı da ışığa çok ihtiyaç duymayan bitkilerden.
8 -) Paşa Kılıcı (Sansevieria)
Şık saksıda sunulan Paşa Kılıcı, banyonuza özel bir hava katacaktır. Özel dekore edilmiş banyolarda sıklıkla gördüğünüz bir bitki var sırada; Paşa Kılıcı. Aslında bir sukulent türü olan Sansevieria, tropik ortamlara alışkın olduğu için nemli banyoya uyum sağlar.
Monsteranız evinizin hemen hemen her yerinde hatta banyolarınızda bile büyüyebilen bakımı oldukça kolay bir bitkidir.
Çok kuru alanları sevmeyen, neme ihtiyaç duyan bitkiler, banyoda yetiştirilebilir çünkü evlerin en nemli alanı banyolardır. Ancak güneş ışığına ihtiyaç duyan bitkiler, kesinlikle banyoda konumlandırılmamalıdır. Aksi halde bitkinizin yaprakları ya da çiçekleri solabilir, hatta canlılığını yitirebilir.
Banyo köpüğünü küvete su doldururken ekleyebilir, tazyikli suyla köpüğün oranını arttırabilirsiniz. Ayrıca rahatlatıcı etkileri olduğu bilinen lavanta, melisa, papatya ve gül gibi bitkisel yağları da banyo suyuna ilave edebilirsiniz.
Banyoya girerken sol ayakla girilir ve giyinik olunması gerektiği söylenir. Banyo yaparken ise alt iç çamaşırı ile yıkanmak gerekir. Yıkandıktan sonra gusül abdesti alınır. Banyo yaparken suyu fazla kullanmamayı da peygamber efendimiz söylemiştir.
Mutfakta yetiştirebileceğiniz çiçekler hakkında kısaca bilgi verecek olursak eğer mutfağınızda yetiştireceğiniz çiçek türleri kısaca şunlardır; aloa vera, menekşeler, gerberalar, güller, papatyalar, baharatlar ve minyatür kaktüslerdir.
Tüm kılıç çiçeği türleri, günde birkaç saat doğrudan güneş ışığına düşük miktarda maruz kaldıkları takdirde ideal biçimde gelişir. Bununla birlikte tamamen gölge olmadığı sürece az ışıklı ortamda konumlandırılsalar bile sağlıklı görünümlerini koruyabilirler.
Kılıç çiçeği adıyla da bilinen paşa kılıcı, NASA'nın onayladığı çiçekler arasında yer alır. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürür ve daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymadığı için, evde kolayca yetiştirilebilir.
Paşa Kılıcı
Özenli bakılması halinde her yıl ince, uzun bir sap üzerinde küçük, beyaz ve güzel kokulu çiçekler açar. İç mekânda oksijen sağlayan bir bitkidir, havayı temizler, özellikle geceleri oksijen açığa çıkarır, gece boyu havayı temizlemesinden dolayı uyku kalitesini yükseltir.
Pencere kenarları, bitkiniz için en verimli alanlardır. Filtreli bir şekilde güneş ışığı alan her yerde aloe vera bitkisine kolayca bakabilirsiniz. Aloe vera bitkisi bakımı için bir diğer önemli konuysa sulamadır. Bitki, yapısı gereği fazla suya ihtiyaç duymaz.
Hem iyi bir oksijen deposu olan hem de insan sağlığına katkı sağlayan aloe vera, iç mekânda kolayca yetişebilen bir bitkidir. Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir.
Ezan çiçekleri, güneş battığı anda aniden açmaya başlayarak izleyenlere etkileyici bir gösteri sunar. Ertesi gün, bir önceki gün açmış olan çiçekler kapanır ve aynı çiçek bir daha açmaz. Yani bu çiçeklerin ömrü bir gündür. Çiçek aslında güneşin batışı ve doğuşunu takip eder.
Sert yapısıyla bir boncuktan farksız olan Tesbih Çiçeği, eskilerde uzadıkça şans getirdiğine inanılırmış. Bir sukulent olan Senecio rowleyanus (Curio rowleyanus),yerini sevdikçe hızlıca uzayacak bir türdür.
Tespih çiçeği özellikleri noktasında en belirgin özelliği iç mekân bitkisi olmasıdır. Direkt olarak güneşi sevmediği için gölgede çok daha verimli bir gelişim sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri