Erik ve şeftalinin aynı dalda aşılanmasından meydana geldiği bilinen nektarin birçok hastalığa iyi gelmektedir. Tüysüz şeftali diye kendini halk arasında tanıtmıştır.
Nektarin (tüysüz Şeftali) 1 ürün bulundu.
Kadınların vajinalarının iç ve dış dudaklarının ve genellikle klitorisin de kesilip alınması şeklindeki 'sünnet' Sudan'da yaygın olarak uygulanıyor.
Etimoloji. Şeftali Farsça kökenli bir sözcüktür. Orijinali şaft-alu biçimindedir ve etli erik demektir.
Şeftali nektarine göre daha tüylüdür. Nektarin şeftaliye göre aroması daha fazla olan bir meyvedir. Nektarin şeftaliye göre daha ufaklı bulunur. Şeftali nektarine göre bol sulu ve daha tatlıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Bahçelerin Tüysüz Şeftalisi: Nektarin
Adını unutan, bir türlü aklında tutamayan pazarcı teyzelerimizin deyimiyle -tüysüz şeftali- Çin ve Doğu Asya'dan evimize, meyve saatlerimize kadar gelmiştir.
Besin değerleri açısından şeftali ile benzerlik gösterse de nektarinin vitamin ve mineral yoğunluğu şeftaliden daha fazladır. Örneğin; nektarin şeftaliden 2 kat daha fazla demir, fosfor, potasyum, A ve C vitaminleri içerir.
Şeftali gerçek bir meyvedir ve yalnız yumurtalığın gelişmesiyle meydana gelir. Aynı zamanda tek bir yumurtalıktan oluştuğu için basit meyve olarak da adlandırılır. Şeftali meyvesi botanik bakımdan drupa tipi bir meyvedir.
Bağırsak sağlığına iyi gelir
Şeftalideki lif, kabızlığı önleyerek ve sağlıklı sindirimi destekleyerek, kan şekeri seviyelerinin yönetilmesine yardımcı olmaktadır. Şeftali ayrıca anti-inflamasyon içererek, bağışıklığı destekler ve bağırsaktaki faydalı bakterileri besleyen prebiyotikler barındırmaktadır.
Değişik zamanlarda olgunlaşan 150 civarında olgunlaşan şeftali ve nektarin çeşidimiz vardır. Şeftali meyvesi, taze olarak tüketildiği gibi meyve suyu konsantresi ve pulp olarak değerlendirilebilir.
Dünya üzerinde en büyük şeftali yetiştiricisi ülkeler sırasıyla; İtalya, ABD, Çin, Yunanistan, İspanya, Fransa, Rusya, Türkiye, Meksika ve Arjantin'dir.
Bursa, şeftalisiyle ünlü bir şehirdir. Bursa'da çok farklı türleri yetişen şeftali, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Dünyaya Çin´den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak görülür. Şeftali ağacı ortalama 30 yıl yaşar, ancak Bursa'da en çok 15-20 yıl sonra ağaçları sökülür.
Minik, ufaklık, prenses, kuş, kelebek, kuku, pipi, kayısı, şeftali, kiraz ve daha niceleri... Çocukların özel bölgelerine takılan isimler Perşembe Pazarındaki meyve isimleri kadar fazla! Minik, ufaklık, prenses, kuş, kelebek, kuku, pipi, kayısı, şeftali, kiraz ve daha niceleri...
Hirsutizm, kadınlarda genellikle hormonal bir dengesizlik sonucu ortaya çıkan erkek tipi tüylenme şeklinde tanımlanır. Kadınların vücudundaki kıl tipi genellikle daha incedir ve halk arasında şeftali tüyü olarak bilinir.
Çağla kelimesi, Farsça'da ham meyve anlamına gelen çaġale (چغله) sözünden alıntıdır.
Şeftali renginin etimolojisi
Renk şeftali (ve meyve) etimolojisi: sözcüğü Orta Fransızcadan ve Latince'den türetilen Orta İngilizce'de 'peche' Persica , yani Pers'den meyve anlamına gelir.
Greyfurt, portakal ve diğer narenciye meyveleri kadın gögüsüne benzer ve bunların saglıgına ve lenfin hareketine yardımcı olur.
Nar 👉🏻 Kan hücresi. Avokado 👉🏻 Rahim.
Orgazm pastasının üzerindeki kiraz… Evet, içinde heyecan, zevk ve özverili bir çaba barındıran oral seksten bahsediyoruz. Genital organların ağız, dil ve dudaklar kullanılarak uyarıldığı bu seks pozisyonu, partnerini hazzın zirvesine taşımak isteyenlerin favorisi.
Günde 1 orta boy şeftali tercih edilebilir.
Şeftali: Antioksidan açısından iyi bir kaynak olan şeftali, bağırsakların çalışmasını hızlandırarak kilo vermeye destek oluyor. Kuru Meyve: Diyette yaş meyvelerle birlikte kuru meyvelerin de tüketilmesi yağ yakımını artırmada daha etkili olarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor.
Yüksek potasyum içeriğine sahip olan meyve aşırı tüketildiğinde böbreklerin yükünü artırır. Aşırı tüketimi böbreklere zarar verebilir. Aşırı şeftali tüketimi alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Şeftali K vitamini açısından zengin bir meyvedir.
Yaz mevsiminin öne çıkan lezzetlerinden tüysüz şeftali ya da tüysüz nektarin olarak bilinen beyaz nektarin… Toksinleri temizleyen, kramplara iyi gelen, böbrek taşını düşürmede fayda sağlayan beyaz nektarin; taze taze tüketildiği gibi meyve suyu formunda ya da kurutularak da tüketilebilir.
Şeftali ve nektarinde bulunan bileşikler meme kanseri, beyin tümörü ve prostat kanseri gibi bazı hastalıklara karşı koruma sağlayabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri