Hastalıktan korunma için en etkili önlem, yüzyıl öncesinde olduğu gibi bugün de “tuzlu su”dur. Tuzlu su ile yapılacak, günde 7-8 kez tekrarlanacak, etkili, sıkı “ağız, geniz ve boğaz gargaraları”dır. Bir bardak suya bir veya bir buçuk çay kaşığı tuz ekleyin ve 3-4 saat aralıklarla gargara yapın.
Bir bardak suya 2 – 3 fıs sıvı tuz sıkarak veya 1 litre suya 1 yemek kaşığı sıvı tuz ekleyerek kendi alkali suyunuzu yapabilirsiniz.
Tuzlu suyla durulama, evde kolaylıkla hazırlanabilen basit ve uygun bir tedavi aracıdır. Bir bardak su, dezenfekte edilmek amacı ile öncelikle kaynatılır. Kaynama tamamlandıktan sonra soğumaya bırakılır ve su ılık hale gelince 2 çay kaşığı tuz eklenir.
Haftada 1 kere banyodan sonra 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuzu döküp, bu suyu sağ tarafınızdan komple tüm vücuda dökün ve 1 gece böyle kalın. Tuzlu su, tuzun içerisindeki kristaller ve atomlar sayesinde vücuttaki negatif elektriği vücuttan uzaklaştırmaya ve vücudu dinlenmeye yaramaktadır.
Tencereye 1 bardak su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz koy.
Bu, 230 ml su ve 2,5 gram tuz eder.
İlgili 37 soru bulundu
Sabahları aç karnına hazırladığınız bu suyu içebilirsiniz. 7 gün uygulayacağınız bu yöntemi bir hafta ara vererek tekrarlayabilirsiniz. Not: Tuzlu su, böbrek hastalığı olanlar için uygun değildir.
Limon ve tuzdan kür hazırlamak isterseniz, 1 adet limonun suyunu bir sıkacak yardımı ile sıkmalısınız. Bu suyu bir kasenin içerisine aktarmalısınız. Hemen ardından içine tuz ilave etmelisiniz. Böylece limonlu tuz kürünüz hazır.
Ayakları rahatlatmak için tuzlu su tarifi
10 dakika boyunca bu suda bekletilen ayaklar bir lif yardımıyla ölü derilerden arındırılır.
Tuzlu su yöntemini dişil enerjiyi yükseltmek için kullanılıyormuş. Bu yöntem oldukça basit. 1 litre suya 2 yemek kaşığı tuz döküp karıştırıyor ve duştan sonra istersek sadece sağ omzunuza ya da sağdan başlayıp tüm vücudunuza döküyorsunuz.
'Sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza tuzlu su dökün'
O yüzden haftada bir banyodan sonra 1 litre suya 2 kaşık tuzu ekleyip, karışımı banyodan sonra sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza dökün. 1 gece öyle kalın. Ertesi gün kendinizi çok iyi hissediyor olacaksınız.
Diğer malzemelerin ne kadar olacağına göre tuzun ne kadar konduğu da değişebilir. Genel olarak ifade edecek olursak 1 litre suya 2 yemek kaşığı tuz konulmalıdır.
Optik refraktometrelerle tuzluluk için doğrudan ölçüm yöntemi seçilebilir ya da iletkenlik kullanılarak dolaylı yöntem ile tuzluluk belirlenebilir. Tuz oranı ölçüm cihazı, sulu çözeltilerdeki tuzluluk için uygundur. Deniz suyu ya da yüksek konsantrasyonlu tuz çözeltileri için refraktometre kullanılması önerilir.
Tuzlu su, bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra üst solunum yollarına da iyi gelir. Bronşit ve astım gibi rahatsızlıklarda nefes alış verişini rahatlatır, öksürüğü hafifletir. Bunun yanında tiroitleri uyararak hormon dengesini korumaya yardım edebilir.
Uzmanlar 7 gün boyunca tıpkı limonlu suda olduğu gibi aç karnına içmeyi tavsiye ediyor. İşte sıcak tuzlu su içmenin faydaları... Tuz, bağırsaklar için adeta doğal antibiyotiktir. Düzenli tükettiğiniz tuzlu su sindirim sisteminizi düzenler.
Günde 1 tatlı kaşığı tuz yeterli
Yani 1 gr tuzda yaklaşık 400 mg kadar sodyum vardır. Günlük sodyum ihtiyacının 1500-2400 mg olmasından hareketle günlük 6 gr yani; 1 tatlı kaşığı tuz, ihtiyacı karşılamaya yetecektir.
Aydın, “Tuz ve suyun birlikte özel düzeneklerle elektrolize edilmesi ve elde edilen çözeltinin içerisindeki yoğunlukla olan bileşen hipokloröz asittir. Bu; bakterileri, virüsleri öldüren etkin bir dezenfektan ya da antiseptik bir madde olarak yer alır” dedi.
Güçlü bir antiseptik olan tuzlu su bakterilere karşı savaşır, boğazınızı temizler ve kolayca yutmanıza yardımcı olur. Öte yandan tuzlu su mucizesi ile burun temizliği ve tedavisi de yapabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, ihtiyaç duyduğunuzda düzenli olarak biraz tuzlu su koklamak ve burnunuza çekmektir.
Tuzlu su, tuzun içerisindeki kristaller ve atomlar sayesinde vücuttaki negatif elektriği vücuttan uzaklaştırmaya ve vücudu dinlenmeye yaramaktadır. Aynı şekilde ortamdaki negatif enerjiyi de emerek kendinizi kötü hissetmenize neden olabilecek tüm kuruntu, vesvese hislerine karşı en iyi doğal yöntemlerden biridir.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
Tuzlu su kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. İşte onlarda şu şekilde sıralanmaktadır; Haftada 1 ya da 2 kez tuzlu su uygulaması ile başlayın. İz minerallerden yararlanmak için sofra tuzu yerine deniz tuzu kullanabilirsiniz.
Banyo yaparken kullanılan tuzlu su gözenekleri açarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem sayesinde vücut hızla toksin atar. Cilt hücrelerin bariyerini kirden arındıran tuzlu su yöntemi genellikle hamam ortamlarında tercih edilir.
İş dönüşü ayaklarınızı tuzlu suyla yıkamak tahmin ettiğinizin ötesinde bir yarar sağlar. Tuzlu su bedende birikmiş negatif elektriği iletkenliği sayesinde sizden alır götürür.
Tuzlu su ayrıca iltihabı ve tıkanıklığı azaltarak boğazı rahatlatır. Ayrıca birçok durumda burun tıkanıklığı sırasında meydana gelen boğaz ağrısınının giderilmesine de yarar. Tuzlu su ile gargara yapmak zararlı bakteri ve virüslerin boğazdan atılmasına da yardımcı olur.
Neredeyse her alanda aktif olarak kullanılan tuzlu su, cildin kaybettiği birçok şeyi geri kazandırmaya da yardımcı oluyor. Ayrıca tuzlu su, soğuk algınlığına da iyi geliyor. Soğuk algınlığı ve gripte akciğerlerde ve sinüslerde mukusa katkıda bulunuyor. Tuzlu suyun uykusuzluğa da iyi geldiği biliniyor.
Eğer hala tuzlu suyun etkisinden kurtulmak için çok miktarda tatlı su içmediyseniz, beyin ve diğer organlara daha da az kan gideceğinden bu durum komaya, organ yetmezliğine ve nihayetindeölüme kadar gidebilir. Tabii ki az miktarlarda deniz suyu yutmak ya da içmek sizi öldürmeyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri