Koltuklarınızda elektrik kaynağı bulunuyor mu? Seyahatinizi gerçekleştirecek uçak modeline bağlı olmak üzere, Business Class ve Economy Class koltuklarımızda çalışmanıza ve eğlencenize devam edebileceğiniz elektrik kaynağı bulunuyor.
Uçak içinde kullanımı veya şarj edilmesi yasaktır. Lityum batarya içeren akıllı çantalar kabinde taşınmalıdır.
Uçaklarımızda bulunan prizlerle ve USB bağlantısı ile dizüstü bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazlarınızı şarj edebilirsiniz.
Günümüzde uçak içinde, koltukların arkasında, dirseklerimizi dayadığımız kolçaklarda ve uçak içi eğlence sistemi konsolunun üzerinde yer alan USB portları, enerjilerini uçakların elektrik sistemi üzerinden sağlıyor. Aynı zamanda bu USB portlarının kurulumu için de çok uzun kablolar ve kablolama işlemi gerekiyor.
uçak wc'lerinde oluyor fakat şarj için pek uygun konumda değil,daha çok traş makinası için düşünülmüş.
İlgili 24 soru bulundu
Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elektronik okuyucular, MP3 çalarlar gibi birçok elektronik eşya da kalkıştan sonra kullanılabiliyor..
Federal Havacılık İdaresi (FAA), cep telefonu gibi elektromanyentik dalgalarla iletişim kurulan cihazların uçaklarda kullanılmamasının nedenini uçağı düşüreceğinden değil, uçaklarda bulunan navigasyon ve iletişim sistemlerini engelleyebileceği için yasakladığını belirtti.
Uçak içerisine kesinlikle yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve herhangi bir şekilde birine zarar verebilecek ürünler alınmaz. Matkap ve benzeri eşyalarınızı kayıtlı bagaj yönetimi ile taşımanız gerekiyor. Ayrıca reçetesiz ve raporsuz ilaçlar ve sıvı yakıtlar da uçak içerisine alınamaz.
Lityum iyon bataryalar, cihaz içinde olması şartı ile kabin ve kayıtlı bagajda 100 Wh'e kadar taşınabilir. 100 Wh-160 Wh arası kapasiteli max. 2 adet yedek batarya sadece el bagajında ve ambalajlı olarak taşınabilir. Kayıtlı bagajda taşınamaz. 160 Wh üzeri kapasiteli bataryalar kesinlikle taşınamaz.
Airplane Mode adı verilen uçuş modu günümüzde tüm akıllı telefonlarda bulunur. Uçak modu uçak yolculuklarında telefonu kapatmaya gerek kalmadan bağlantıları kesmek için kullanılır. Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış olur.
Pegasus Havayollarının tüm tarifeli uçuşlarında ikram servisi ücretli olarak yapılmaktadır. Menü siparişi uçuş saatine 24 saat kalana kadar verilebilir. Uçuşunuza 24 saatten daha az zaman varsa, yeni ikram menüsü şiparişi verilememektedir.
İnternet servisi hangi uçaklarda aktif? Türk Hava Yolları'nın filosunda yer alan tüm Boeing 777-300ER, Boeing 787, Boeing 737 MAX, Airbus 330-300, Airbus 350 ve Airbus 321 NEO uçaklarında internet servisi aktiftir.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Eski Boeing Mühendisi Kenny Kirchoff durumu şöyle özetliyor: “Olay bir cep telefonunun uçağı düşürmesi değil. Gelen sinyaller özellikle iniş ve kalkış gibi karmaşık işlemler sırasında pilotun dikkatinin dağılmasına sebep olabilir. Bu işlemler, pilotun tam konsantrasyonunu gerektiriyor.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Genellikle fondötenler 50 veya 75 ml oluyor. 100 ml ve üzeri olan likit ürünler ise uçak kabin içine alınmayan eşyalar listesinde. Bu nedenle fondöten gibi büyük likit makyaj malzemelerini uçağa binmeden mutlaka kontrol etmeni öneririz.
1- Terlikle uçağa binmeyin
Uçakta rahat etmek önemlidir Ama bunu yaparken ayağınıza giydiğiniz şeyin terlik yerine ayakkabı olmasına dikkat edin. Bu sayede herhangi bir acil durumda daha rahat hareket edebilirsiniz.
Örneğin; jilet, tıraş bıçağı ya da tığ gibi eşyaların kabin bagajında taşınmasına izin verilmez.
Basitçe kulak, beyne “Biz gidiyoruz” derken göz ise “Sabit duruyoruz” sinyali yollar. Bu durum beyinde bir karışıklığa neden olur ve bunun sonucunda baş dönmesi, mide bulantısı, terleme, esneme, titreme, yorgunluk ve kusma gibi durumlar ortaya çıkar.
Oturacağınız koltukta plastik poşet içinde çift girişli bir kulaklık karşılıyor. Veya kabin memuru, uçağın kalkış öncesinde uçuş sırasında kullanacağınız amenity kit ile birlikte kulaklık dağıtıyor. Business class koltuk türü olan uçak firmaları gürültüyü kesen kulaklıkların ise üç girişi var.
Dış hat uçuşlarımızda (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil) ücretsiz olarak sandviç, meyve suyu, çay, kahve ve su ikram edilmektedir. İç hat ve Adana – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uçuşlarımızda ise paketli su ikramı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri