Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elektronik okuyucular, MP3 çalarlar gibi birçok elektronik eşya da kalkıştan sonra kullanılabiliyor..
Kalkış ve iniş sırasında kulaklıkların kullanılması uygun değildir. Bluetooth cihazları/aksesuarları ve bunlara bağlı uçuş modunda çalışan diğer cihazlar sadece uçuş sırasında kullanılabilir.
Uçak seyahatlerinde vakit geçirmek için yapabilecek şeyler oldukça kısıtlı. Durum böyle olunca elde olan imkanlarla müzik dinlemek veya bir şeyler izlemekten başka geriye pek bir seçenek kalmıyor. Eğer müzik dinlerken ya da film izlerken kendi kulaklıklarınızı kullanıyorsanız bir sorun yok.
Dış kulak yolunu tamamen kapatan, süngerler, waxlar ve kulaklıklar ile ortam daha da güçleştiriliyor. Bu sebeple kulak içi kulaklıklar, uçaklarda verilen kulak tıkaçları gibi şeyleri kullanmayın. İlla kulaklık kullanmanız gerekiyorsa, başüstüne takılan ve kulağı maskeleyenleri tercih edin.
Uçak Seyahatlerinde Basınç Şikayetini Önleyen Kulak Tıkacı
Uçuş için özel tasarlanmış uçuş tıkaçları, kulak zarına etki eden basıncı düzenler. Uçuş sırasında meydana gelen kulak ağrılarına karşı etkilidir. Bu tıkaçlar kulaklarınızı korur ve rahat bir uçuş geçirmenizi sağlar.
İlgili 23 soru bulundu
Yolcular, uçakta dağıtılan kulaklıkları genellikle geri vermek istemezdi. Eski yıllarda bu kulaklıkların süngerleri değiştirilip tekrar dağıtılırdı. Havayolları kulaklıkların çalınmasını önlemek içi çift girişi tercih ederlerdi. Böylelikle çalışan bir kulaklığı yeniden kullanmak mümkün olmazdı.
4- AirPods'lar ve işitme cihazı şarjları (her ikisi de lityum pil kullanır, bu nedenle el çantanızda olmalıdırlar. Kargoya giden bavulunuza koyamazsınız.)
Uçak içerisine kesinlikle yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve herhangi bir şekilde birine zarar verebilecek ürünler alınmaz. Matkap ve benzeri eşyalarınızı kayıtlı bagaj yönetimi ile taşımanız gerekiyor. Ayrıca reçetesiz ve raporsuz ilaçlar ve sıvı yakıtlar da uçak içerisine alınamaz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Uçuşta kullanımı kesin olarak yasak olan cihazlar:
Cep telefonları, telsizler, uzaktan kumandalı oyuncaklar, hoparlörlü cihazlar, yazıcılar, kayıt durumunda olan mini disk cihazları, büyük müzik setleri, kulaklığı olmayan cep radyoları, küçük televizyonlar ve bluetooth alıcıları.
Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elektronik okuyucular, MP3 çalarlar gibi birçok elektronik eşya da kalkıştan sonra kullanılabiliyor..
Spotify kullanıyorsan eğer beğenilen şarkılara kaydederek ve indirerek telefonun uçak modundayken dinleyebilirsin. Eğer MP3 olarak atabiliyorsan onda zaten sıkıntı yok. Yeter ki telefonunun uçak modundayken çalabilmesi için içinde şarkı olması gerek.
TSA (Ulaştırma Güvenliği İdaresi), hava yolculuğu sırasında yolcuların güvenliğini sağlamaktan sorumludur. TSA düzenlemelerine göre elektronik sigaralar elektronik cihaz olarak kabul edilir ve yalnızca el bagajınızda paketlenmelidir.
Sonuç olarak yolculuklarda telefonu uçak moduna almamak uçağın düşmesine sebep olmayabilir ancak kokpitte radyo kesintileri yaşanmasına, pilotun rahatsız edici sesler duymasına ve kule ile sağlıklı iletişim kuramamasına sebep oluyor.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Saç spreyleri, parfümler, kolonyalar, alkol içeren ilaçlar vb. Kabinde maksimum 100 ml taşınabilir. Emniyet birimleri tarafından uygun görülürse yer personeli tarafından uçağa yüklenir. Mavi alev veren çakmaklar taşınamaz.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor.
Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
THY Business kulaklığını inceledik ve sunduğu deneyimi sizlere aktarıyoruz. Türk Hava Yolları, uzun uçuşlar sırasında Business Class yolcuları için Denon marka kulaklık modellerini sunuyor. Uçuş sonrasında kabin görevlilerine iade edilen bu kulaklıklar, sert bir taşıma çantası içinde geliyor.
Bazı havayolları, uçak moduna geçerseniz iPhone'unuzu açık tutmanıza izin verir. Wi-Fi ve Bluetooth®, uçak modunda saptanmış olarak etkisizleştirilir; arama yapamazsınız ama müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ ya da telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
AirPods'u Apple'a ait olmayan bir aygıt ile kullanma
Apple'a ait olmayan aygıtlarla AirPods'u Bluetooth kulaklık olarak kullanabilirsiniz.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Genellikle fondötenler 50 veya 75 ml oluyor. 100 ml ve üzeri olan likit ürünler ise uçak kabin içine alınmayan eşyalar listesinde. Bu nedenle fondöten gibi büyük likit makyaj malzemelerini uçağa binmeden mutlaka kontrol etmeni öneririz.
Örneğin; jilet, tıraş bıçağı ya da tığ gibi eşyaların kabin bagajında taşınmasına izin verilmez. Bu eşyaları ancak kayıtlı bagajda taşıyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri