kaydın silinince öğrenci işleri askerlik şubene durumu bildirir ve tecilin bozulur. ama zaten en yakın aralıkta askere alım var muhtemelen askere alımını aralığa çıkarırlar, o zamana kadar sende kaydını yaptırırsın aöf tekrar tecil ettirir.
Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.
Kaydını sildirmeden önce Öğrenci Belgesi al. Sonra kaydını sildir. Askerlik Şubesine git öğrenci belgesi ile Tecil hakkını kullanabilirsin.
Normal eğitim öğretim süresi altı yıl/ oniki dönem (Lisans programları) olanlar için; azami öğrenim süresi dokuz yıl/onsekiz dönemdir. Azami öğrenim süreleri sonunda öğrencilerin askerlikleri ertesi yıla tehir edilmez ve öğrenci bizzat Askerlik Şubesine giderek Askerlik kararı aldırmak zorundadır.
Lise veya dengi okullara devam edenlerin erteleme hakkı en çok 21 yaşına kadardır. b. Yüksek öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı en çok 30 yaşına kadardır. c. Lisans üstü öğrenime devam edenlerin erteleme hakkı ise en çok 32 yaşına kadardır.
İlgili 36 soru bulundu
Erkek öğrenciler (kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma ) işlemlerini yerine getirebilirler. Ancak kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma askerliklerinin tecilini sağlamaz.
Bir yıllık pasif olacaksan zaten 1 yılda tecil düşmez bile. Okula geri dönünce de tecil bozulmuş olursa geri öğrenci belgesi ile askerlik şubesine gider tecilini yaptırırsın.
Bunun için yapılması gerekenler oldukça basittir. E-devlet üzerinden kullanıcı adı ve şifre bilgileri ile sisteme giriş yapmalısınız. Daha sonra ASAL yoklama araması yapıp, tecil bozdurma işlemlerine tıklamalısınız. Karşınıza gelen tecil bozma sayfasından askerlik tecilinizi tek tıkla kolay bir şekilde bozabilirsiniz.
İki yıllık mezuniyet sonrası iki yıl uzatma hakkınız var. Eğer dört yıllık okursanız yine mezun olduğunuz tarihten sonra iki yıl uzatma hakkınız var. 29 yaşına kadar lisans mezunu olmadan okuyarak (AÖF gibi sebeple) askerliğinizi uzatabilirsiniz.
Askerlik vazifesinin yerine getirilmesi o an için mümkün değilse kişiler tecil işlemi yaptırarak askerlik vazifesini daha ileri bir tarihe erteleyebilirler. Kişiler 2 defa tecil işlemi yapamazlar.
Askerliği tecil ettirmek için bireylerin öğrenci olması gerekiyor.
Üniversitemizde kayıtlı öğrencilerin çeşitli sebeplerle kaydını sildirmek istemeleri halinde öğrenim gördüğü akademik birime ıslak imzalı dilekçelerini elden teslim etmesi ya da posta/kargo yolu ile göndermeleri gerekmektedir.
mezun olan bir kişinin tecil hakkı, o yılın sonunda 28 yaşını doldurmamak şartıyla 2 yıldır. 18 yaşında üniversite kazandığınızı ve 7 yıl üniversite okuyarak 25 yaşında mezun olduğunuzu düşünelim. 2 yıllık tecil hakkınızı kullandığınızda hala 28 yaşınızı doldurmamış olacağınız için tecil hakkınız 2 yıldır.
b. Özel statü kapsamında olup statülerini koruyarak askerlik çağı dışına çıkanlar (49 yaşını dolduranlar) askerlikten muaftırlar. Muafiyet belgesi ASAL ve Seferberlik Şube Müdürlüğüne müracaat edilerek alınacaktır.
Tecil bozdurmak için askerlik şubesine gitmeye gerek bulunmuyor. Bireyler e-devlet şifreleriyle askerlik sistemine giriş yapabilir ve kolayca tecil bozdurma işlemlerini gerçekleştirebilir. ASAL yoklama araması yaptırılarak, tecil bozdurma işlemlerini tek tıkla kolayca yapabilir.
Ardından tecil hakkı varsa yoklama ve tecil işlemlerini yaptırarak şubeden ayrılır. Eğer tecil hakkı yok ise sevk işlemi ertelemelerin bittiği tarihi takip eden ilk mesai günü için yapılır ve yükümlü serbest bırakılır. Eğer yükümlü sevk tarihinde yine askere gitmez ise bu kez de bakaya kalır.
1. Kanunun 20'nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; lisans ve daha aşağı seviyedekilerden azami olarak; lise veya dengi okullarda öğrenim görenler 22 yaşını, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler 28 yaşını, geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar askerlikleri ertelenir.
İki yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek astsubay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve astsubay astçavuş naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
E-devlet sistemine TC kimlik numaranız ve kendinize ait şifre ile giriş yaparak ilk aşamayı tamamlıyorsunuz. Bunun sonrasında ise yine sistem içerisinde yer alan Milli Savunma Bakanlığı asal yoklama başvurusu adlı bölüme girerek bölüm içerisinde doldurulması gereken alanları dolduruyor ve süreci tamamlıyorsunuz.
www.turkiye.gov.tr sayfasındaki ''Kurumlar''başlığı altında yer alan Milli Savunma Bakanlığı “Askerlik Durum Belgesi Sorgulama” hizmetinden ulaşabilirsiniz.
E devlet üzerinden askerlik tecil bozdurma işlemi yapılamıyor. Her site ve MSB sitesinde dahi e devlet üzerinden bozdurulacağı yazmakta fakat öyle bir işlem yapılamıyor.
Askerlik hizmeti her Türk vatandaşı erkek bireyler için zorunludur. Kimi durumlarda ise askerlik tarihi geldiği halde unutan veya tecil ettirmeyen kişiler için yoklama kaçağı muamelesi yapılmaktadır. Asker kaçağının cezası bulunmaktadır.
Öğrencilik Hakkı Dondurulanlar:
İlgili Yönetim Kurulları tarafından kabul edilen mazeretlerine istinaden izin verilen(öğrencilik hakları dondurulan) öğrencilerin bu süreleri azami öğrencilik sürelerine eklenir ve bu süreler içinde de öğrencilerin askere sevk tehir işlemleri yapılır.
Senato ve Üniversite Yönetim Kurulunun belirlediği esaslara uymayan veya ödemesi gereken katkı payı/öğrenim ücreti varsa bunları ödemeyen öğrencinin kaydı yenilenmez, bu öğrenci pasif öğrenci statüsüne girer. Öğrencilerin kayıtlarını yenilemedikleri ve eksik ders almış oldukları dönemler öğretim süresinden sayılır.
Üniversiteye kayıt olabilmeniz için askerlik şubesince tarafınıza askerlik durum belgesi verilir ancak, öğrenime başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı olmanız sebebiyle askerliğiniz ertelenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri