Üniversite öğrenimini bitirip, diplomasını alan kişiye mezun denir. Üniversite mezuniyeti, insan hayatının önemli bir dönüm noktasını oluşturur. Mezun, aynı zamanda yeni bir hayata başlangıcın da biletini almış olur.
Mezun olduğunuz zaman yakınlarınız mezuniyet törenine gelir ve sizleri tebrik eder. Genelde mezuniyetin hayırlı ve uğurlu olsun denir.
Mezuniyet törenleri akraba, arkadaş ve öğretim üyelerinin sıklıkla bir araya geldiği önemli toplantılardır. Törenlerde mezun olan öğrenciler pelerin, cüppe ve kep gibi diğer sembolleri giyerler. Başlangıç konuşmaları, mezunlar için ödüller ve başarılarının kutlanması vardır.
Bu sebeple mezuniyet dönemine gelen kişi mezun olarak adlandırılır. Mezuniyet ilkokul itibari ile başlayıp, üniversite sonlanıncaya kadar kademe kademe devam eder.
Eğitim hayatını tamamlayan gençler için artık vakit, çiçek açma vaktidir. Mezuniyet çiçeği bu mesaja hizmet eder. Bu çiçeklerinin temel hedefi, eğitim öğretim hayatı biten ve iş hayatına atılacak kişilerin motivasyonunun arttırmaktır. Kişilerin öğrencilik hayatındaki başarılar mezuniyet çiçeği ile kutlanır.
İlgili 26 soru bulundu
Başarıyla eğitimlerini bitirmeleri durumunda mezun olurlar. Bu noktadan sonra mezun/yeni mezun olarak anılırlar. Mezun kime denir sorusunun cevabı kısaca bu şekildedir. Tez öğrencisi ise üniversiteyi bitirip mezun olduktan sonra eğitimine tezli yüksek lisans ile devam eden ve tez dönemine geçen öğrencilere denir.
a)Tebrik Mektupları: Kişiler veya kurumlar arasındaki başarıları ve mutlulukları paylaşmak ve kutlamak amacıyla iyi dileklerin sunulduğu kısa yazılara tebrik ya da kutlama mektupları (mesajları) denir.
Tebrik Yazısı
*İyi dilekleri sunmak, başarıları kutlamak ve mutlulukları paylaşmak amacıyla kişi ya da kurumlara yazılan yazılara tebrik ya da kutlama yazısı denir. Tebrik yazıları bayram, yılbaşı, nişan, düğün, nikah, doğum, kuruluş yıldönümü, açılış günü, yeni bir göreve atanma vb. anları paylaşmak amacıyla yazılır.
Tebrik kelime kökeni Arapçadır. Arapçada tabrık, kutlama anlamına gelen bu kelimenin Türkçedeki eş anlamlısı da kutlama kelimesidir. Bu kelime cümle içerisinde tebrik kelimesi yerine rahatlıkla kullanılabilir.
Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan tebrik kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan tebrik kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir.
Tebrik etmek; kutlamak anlamına gelen kelimenin eş anlamlısıdır.
Sıkı çalışmanın ve özverinin sonucu olan yeni işin için tebrikler canım. ⏩ Gelecek senin için parlak, asla arkana bakma. Başarıların için tebrik eder ve yeni işinde başarılar dilerim. ⏩ Tanıdığın tüm büyük yöneticiler, senin gibi girdikleri hiçbir işte rahat edemediler!
Mezun kolej, lise, üniversite veya başka bir okuldan bir şekilde katılmış veya bitirmiş eski bir öğrencidir. Kelime Latinceden "alumnus" veya "alumne" olmakla öğrenci anlamına gelir. Bunun için özel olarak "mezuniyet töreni" de düzenlenir.
Mezuniyet derecesi, öğrencilerin eğitim gördüğü tüm dönemler süresince aldığı notların ortalamaya yansıması sonucunda hesaplanır. Örneğin, bir kişi tüm derslerinden pekiyi alırsa bu onun başarı derecesinin yüksek olduğunu ve okulu bitireceği anlamına gelir.
Yeni Mezun Ne Demek? Yeni mezun üniversiteden henüz mezun olan deneyimsiz, yönlendirilmelere açık bireylere verilen genel addır.
Zamanla gelişen teknoloji birçok eski alışkanlığımızı aldı götürdü. Tebrik kartlarının yerini günümüzde e-posta ve SMS'ler aldı
bir kişiyi yaptığı iyi işler veya bir başarısı için kutlayan kişinin sarfettiği cümle.
· Hak edilmiş başarılar için söylenecek tek bir söz vardır. Tebrik ederim ve bir temenni başarılarının devamını dilerim. · Hak ettiklerinin şans değil, emeklerinin karşılığı olduğu unutma. Yeni iş hayatında başarılar dilerim.
Noel'i kutlamak asla caiz değildir. Ancak zaruret halinde caiz olur. Mesela devletlerarası protokolde zaruret olduğu için kutlamak caizdir. Keza, Noel ile ilgisi olmayan yılbaşında Müslüman'a tebrik yazıp yeni yılın insanlık için, Müslümanlar için hayırlı olmasını dilemek de günah değildir.
Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.
Üst makam alt makamdan isterken rica eder, alt makam ise üst makamdan isterken arz eder. Vatandaşlar yalnızca arz eder. Arz etmek zaten saygı anlamı içerdiği için saygıyla arz edilmez. Arz etmek saygıyla sunmak demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri