MADDE 12 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır. (2) Dersler; zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki türlüdür.
Bir ders saati 50 dakikadır.
üni ye göre değişir ama ortalama olarak 8-9 gibi başlar 18-19 gibi biter (gündüz öğretim. her ders 90-120 dk olur.
İkinci öğretimde eğitim gören öğrencilerin ders saatleri üniversiteler tarafından belirlenir. Ancak genellikle 17.00 civarında başlayan ve 20.00 saatlerinde biten dersler bulunur. Eğitim verilen programa göre 15.00'da başlayan dersler de bulunabilir ancak ders saatleri sabah erken vakitlerde olmaz.
Madde 1- a) Maaş karşılığı haftalık ders yükü, öğretim üyeleri için 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar için 12 saattir.
İlgili 42 soru bulundu
a) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır.
OKULLARDA DERS SAATLERİ KAÇ DAKİKA? Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren okullarda dersler 40 dakika olarak işleniyor.
Üniversitede de lise gibi hafta içleri ders vardır. Ama haftanın 5 günü ders olacak diye bir zorunluluk yok. Zorunlu dersler ve seçmeli dersler okulunuzun belirlediği gün ve saatlerde olur. Zorunlu dersleri seçmeme gibi bir lüksünüz olmadığı için o gün ve saatte okula gelmek zorundasınız.
Üniversitenizde devam zorunluluğu var mıdır? Üniversitemizde eğitim-öğretimde derslere devam zorunluluğu vardır. Öğrenciler teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'nine devam etmek zorundadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır.
İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin "Ders saatleri" başlıklı 69. maddesindeki; "(1) Kurumlarda teorik derslerde bir ders saati süresi 40 dakikadır. Ancak dersler arasındaki dinlenme süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz.
Resmi bayram tatilleri haricinde yapılabilir. Çoğu üniversitenin yönetmeliğinde ve iç kararlarında gerektiğinde hafta sonuda ders işlenebileceği yazar ama çoğuda hafta sonuna ders koymaz.
Bütün üniversiteler ilk hafta oryantasyon yapar. Yani yeni kayıt yapmış öğrencilerin üniversiteye alıştırma süreci anlamına geliyor. Oryantasyon sürecinde bütün öğretmenler ve dersler gösterilip, okul gezdiriliyor. Tıp Fakülteleri ilk hafta ders işliyor ve yoklama da alıyor.
Teneffüsler için en az 10'ar dakika zaman ayrılır. Yemek ve dinlenme için en az 60 dakika ara verilir.
Yükseköğretim kurumlarında okuyan tüm öğrenciler için kendi alan derslerinin yanı sıra eğitim-öğretim süresince Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe ve yabancı dil zorunlu derslerdendir. Ayrıca öğrenciler beden eğitimi veya güzel sanat dallarından birini de seçmek zorundadırlar.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim dönemine yönelik bazı değişikliklerin olduğunu belirtti. Ancak, derslerin süresinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Dersler hala 45 dakika olarak devam ediyor.
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Üniversitelerde devamsızlık 4 gün ile sınırlandırılmıştır. Devamsızlığınız 5 olmamalı. Eğer, olursa dersten kalmışsınız demektir. Bazı üniversitelerde bu durum değişebilir, ilgili hocanıza sormanızda fayda var.
Üniversitede devamsızlık yaptığın dersten kalma var, bir dönem boyunca bir derse girmeyip diğer derslere devam edersen, sadece girmediğin dersi etkiler devamsızlık.. Hiçbir derse girmezsen, ikinci dönem devam edebilirsin.. Üniversitede her dönemi kendi içinde değerlendir, yıl olarak bakma.
Hayata geçirilen ara tatil uygulaması; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. Üniversiteler ara tatil kapsamına girmemektedir.
Ders notları ve ödevler için defter ve dosyalar öğrencilerin başvurabileceği önemli araçlardır.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim ve öğretim yıl içerisinde öğrencilere sunulan seçmeli derslerin tümünde değişikliğe gitti. Ders saatlerinde ise henüz bir değişiklik yapılmadı. Haftalık açıklanan ders çizelgesine göre din dersleri 16 saatte çıktı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri