Kuru üzüm faydaları arasında sıralayabileceğimiz hafıza güçlendirme etkisi, özellikle stresli ve yoğun bir iş temposuna sahip bireylerin imdadına koşabilir. Eğer siz de sık sık unutkanlık yaşıyorsanız, düzenli olarak kuru üzüm tüketerek bu konuda önlem almak için harekete geçebilirsiniz.
Doğal antioksidan kaynağı olan üzüm bedeni her gün arındırarak bağışıklığı kuvvetlendirir. Sabahları 21 kuru üzüm tüketmek hafızayı güçlendiriyor, vücut direncini artırıyor.
Uzmanlar, 21 kuru üzümün kolesterol seviyesinin düşürmesinin yanı sıra damar tıkanıklığını da önleyerek kalp rahatsızlığının yaşanma olasılığını azaltır. - Kanda artan trigliserit hücreleri vücuttaki şeker ve yağlanma oranını da artırır. Bu durum da obezite ve şeker hastalıklarının yaşanmasına davetiye çıkarır.
Kuru üzüm, unutkanlık sorunu olan insanlar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmaktadır. Hafızanın güçlenmesi ve unutkanlığın azalması her gün düzenli olarak kuru üzüm tüketilmesi önerilmektedir. Vücuttaki toksinlerin atılmasında etkili olan kuru üzüm, tüm vücudun arınmasında ve temizlenmesinde etkilidir.
İlgili 45 soru bulundu
Siyah üzüm, vücudumuza görmenin iyileştirilmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, enfeksiyonların önlenmesi ve kusursuz bir cilde sahip olmak gibi sayısız avantajlar sunar. Siyah üzüm ayrıca diğer üzümlere göre daha yüksek bir antioksidan içeriğine sahiptir.
Düzenli tüketilen kuru üzüm insanın sağlıklı olmasında etkili olmaktadır. Çekirdekli siyah kuru üzüm oldukça faydalı besin olarak tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle çekirdekleri kırılarak tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından dile getirilmektedir.
Kuru üzüm karaciğeri de temizleyerek, karaciğerde biriken zehirli atıkların arınmasına yardımcı olur. Cilt sağlığına da büyük fayda sağlayan siyah kuru üzüm cildin daha genç görünmesini sağlar. Kalp sağlığına da büyük faydası vardır. Kuru üzüm, içerisinde bulunan potasyum, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.
Günlük yüksek kuru üzüm tüketiminin yan etkileri olabileceği söylenmekte, bu nedenle dengeli tüketilmesi önerilmektedir. Vücudun demir ihtiyacını karşılamak için kadınların günde 18 mg, erkeklerin ise 8 mg kuru üzüm tüketmesi önerilir.
Kara üzüm, içerdiği birçok bileşen sayesinde kan yapıcı besinler arasında yer alır. Bu özelliği sayesinde halk arasında “kansızlık” olarak bilinen anemi rahatsızlığına iyi gelir.
Düzenli beslenme konsantrasyonu artırır ve enerji seviyesini düzenler. C vitamini içeren çilek, kivi, portakal gibi meyveler ve E vitamini içeriği yüksek badem, ceviz, fındık gibi besinler, enerji vererek zihni açarlar. Enerji değeri yüksek besinler yerine besin değeri yüksek besinler tercih edilmelidir.
Yaban mersini aynı zamanda hafızayı iyileştirmeye ve kısa süreli hafıza kaybını geciktirmeye de yardımcı olur. Mevsiminde taze yemenizin önerildiği koyu renkli çilek gibi meyvelerden, mevsimi dışında dondurulmuş ya da kurutulmuş olarak tüketerek de faydalanabilirsiniz.
Siyah üzüm, beyaz üzümden daha fazla lif içerir. 100 gram siyah üzümde 2.1 gram lif bulunur. 100 gram beyaz üzümde bu miktar 1.4 gramdır. Siyah üzüm, beyaz üzüme göre daha hızlı yağ yakmaya yardımcı olur. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleri tüketildiğinde metabolizma hızlanır.
Günde bir avuç sarı kuru üzüm tüketmek kabızlık sorununun giderilmesine ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kuru üzüm magnezyum be potasyum mineralleri içerir. Bu sayede vücudun asit dengesini sağlar. Bu sayede romatizma, gut, böbrek taşı ve çeşitli kalp hastalıklarından korunmaya yardımcı olur.
Kötü kolesterolü tedavi ederReservatrol, taze beyaz üzümün kabuklarında bol miktarda bulur. Reservatrol, kötü huylu kolesterol (LDL) seviyesini düşüren, damar sertliğini önleyen ve antioksidan özellikli etkin bir maddedir.Sindirimi kolaylaştırırYemeğinizi yedikten sonra üzerine taze beyaz üzüm yiyebilirsiniz.
MOR ÜZÜM: Mor üzümler önemli bir antosiyanin kaynağıdır. Aynı zamanda ürik asit kristallerinin çözülmesine yardımcı olurlar; bu da gut ve romatizmal artrit semptomlarını azaltabilir. MOR KUŞKONMAZ: Kuşkonmaz lezzetli olmasının yanı sıra besin içeriği bakımından da oldukça zengindir.
Kuru üzüm düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Düzenli kuru üzüm tüketen kişilerin kemikleri kuvvetli olur. Kuru üzüm tüketimi sindirim sisteminin doğru ve olması gerektiği şekilde çalışmasını sağlar. Kuru üzüm her gün 1 avuç tüketilirse tokluk hissini arttırır.
Kırmızı üzüm; Vitamin A, C, B6, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, folat, magnezyum ve selenyum içermesiyle oldukça sağlıklı bir besindir. Çok güçlü bir antioksidan olan kırmızı üzüm, serbest radikallere karşı güçlü bir koruma kalkanı oluşturur. Bu sayede, kalp, diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı vücudu savunur.
Çekirdekli üzüm, kansızlığı önler. Hafızayı güçlendirir ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. Kuru üzüm, karaciğer için de oldukça faydalıdır. Kalorisi çok yüksek bir besin olduğu için fazla tüketilmesi sonucunda kilo alımına neden olabilir.
Günde bir avuç sarı kuru üzüm tüketmek kabızlık sorununun giderilmesine ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kuru üzüm magnezyum be potasyum mineralleri içerir. Bu sayede vücudun asit dengesini sağlar. Bu sayede romatizma, gut, böbrek taşı ve çeşitli kalp hastalıklarından korunmaya yardımcı olur.
Resulullah (asm) üzümü sol eline alır, sağ eli ile yerdi
Üzüm yerken çekirdeği çıkarılmamalıdır, zararlıdır. Üzümü tane tane yemelidir. Çünkü bu daha yarayışlı ve iyidir. Aişe (ra) Resulullah'ın (asm) sol eline üzüm salkımını alıp, sağ eli ile tane tane yediğini ifade etmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri