Mayıs – Ağustos ayları arasında açan unutmabeni çiçekleri, beş taç yapraklı ve genellikle mavi veya beyaz yada pembe renkli olur. Çiçeklerin ortası kuş gözünü andıracak biçimde sarı lekelidir.
Latince ismi Myosotis Sylvatica olan unutma beni, bu dilden çevrildiğinde “fare kulağı” anlamına gelir. Çiçek bu ismini, fare kulaklarını andıran kısa ve sivri yapraklarından alır. Aynı çiçeğin yaygın olan farklı bir türünün adı da Myosotis Scorpioides'tir.
Unutmabeni çiçeği sadakatin simgesi, gerçek aşkın ve içten bağlılığın nişanesi olur, ondan sonra da... Sevgililer bir süreliğine ayrı kalmak zorunda kaldığında, unutmabeni çiçeğinden buketleri değişir, böylece onu takan kişinin asla unutulmayacağına inanırlarmış. Yeni Ahit'te Meryem'in gözleriyle özdeşleşmiş bu çiçek.
Unutma beni çiçeği genellikle nisan ve mayıs aylarında çiçek açma eğilimindedir. Bu çiçek Akdeniz ikliminde yani sıcak bölgelerde daha erken dönemde çiçek açabilir. Yaz dönemi boyunca çiçekleri kalır. Çiçeklerinin sağlıklı ve hoş kokulu olması için güneş gören yerlerde yetiştirilmesi önemlidir.
Mine çiçeğinin halk arasındaki adı unutma beni çiçeğidir.
Tuna Nehri kıyısında bir şövalye ve sevgilisi yürüyüşe çıkarlar. Yürürken nehir kenarında, sulara kapılıp gitmek üzere olan, güzel bir çiçek görürler.
İlgili 44 soru bulundu
Titus'un savaşa gittiği bir gün düşmanı olan Tamora'nın iki oğlunun tecavüzüne uğraşmıştır. Titus Andronicus bu haberi alır duymaz kızını kendi elleriyle öldürür ve sonrasında da bir tepeye gömer. Günler ve aylar sonra mezarın üzerinden bir çiçek ortaya çıktı. Bu çiçek lavinia başka bir tabiri ile ölüm çiçeğiydi.
Sevgilisinin çiçeği çok sevdiğini gören şövalye, çiçeği almak için nehrin kıyısına gider ve çiçeği almaya çalışırken kendisi de nehrin sularını kapılır. Şövalye son bir hamleyle çiçeği sevgilisine doğru uzatır ve "Vergissmeinnicht" ("Unutma beni") diye bağırır. Bunun üzerine çiçek bu isimle anılmaya başlar.
Uygun olan ısı ve ışık koşullarında bekletilen Unutmabeni Çiçeği tohumları 15-18 gün arasında çimlenmeye başlamaktadır.
Unutmabeni, çok yıllık ve çiçekli bir bitkidir. Süs bitkisi olarak da kullanılan bu çiçek evlerde ve bahçelerde yetiştirilebilir. Unutmabeni çiçeği 20-30 cm'e kadar büyüyebilir. Yaprakları mavi, beyaz veya pembe renkte olabilir.
Unutmabeni, bilimsel ismi ile Myosotis (Yunanca: "fare kulağı"), Boraginaceae familyasından bir çiçekli bitki cinsidir. Özellikle bahçelerde yetiştirilen, kültive edilmiş formlarında birkaç renk birden görülebilir. Mavinin dışında yaygın Unutmabeni renkleri beyaz ve pembedir.
Bu nedenle iris çiçeği, ölümü de temsil ediyor. Olumsuz anlamlarına karşın Fransızlar çiçeği ülkelerinin sembolü olarak görmeye devam ediyor. Fransız monarşi amblemi Fleur-de-Lis yani iris çiçeği.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
-Ekim Zamanı dış mekanda şubat-mart-Nisan, Mayıs, ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir. -Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 20-22 derecedir. cocopeat ya da torf olmalıdır. -Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına ekilmelidir.
Kırmızı lale aşkın yansımasını ifade eder ve sevgilinize ya da eşinize seni seviyorum demek için kullanılır. Canlı kırmızı rengi ile birlikte çarpıcı bir görünüme sahip olan kırmızı laleler sevginin ne kadar değerli ve tutkulu olduğunu da ifade ederler.
Aşk çiçeği, halk arasında aşk merdiveni ya da eğrelti otu isimleri ile de bilinen bir ev bitkisidir. Bu çiçek hem doğada kendiliğinden yetişebiliyor hem de salon bitkisi olarak da tercih edilebiliyor.
Melek kanadı çiçeği süs bitkisi olarak çok yaygındır. Evlerde, ofislerde ve iş yerlerinde kısacası kapalı yaşam alanlarında da her zaman yetiştirilebilir. Sarmaşık benzeri görünümü ve yaşam alanlarına renk katan yapısı ile tercih edilen bir yeşil saksı bitkisidir. Genellikle saksı çiçeği olarak yetiştirilir.
Para çiçeği bulunduğu bölgeye bolluk ve para getirildiğine inanılır. Bundan dolayı daha önce bu çiçeği yetiştirmiş olan kişilerin evine bolluk bereket gelmiştir. Bundan dolayı da bu çiçeğin ismine para çiçeği denilmiştir. Ülkemize ise ilk olarak bu çiçek Güney Afrika'dan gelmiştir.
Latince adı Verbena olan ve muhteşem görüntüsü ile kendine hayran bırakan Mine çiçeği, kişinin hayatına uyum sağlamak için verilen barış anlamına gelir.
Beyaz Şakayık: Beyaz şakayık mahcubiyeti ve masumiyeti simgeleyen bir çiçektir. Pembe Şakayık: Pembe renge sahip olan şakayık çiçeği güzel şansı bolluğu ve refahı simgeler. Kırmızı Şakayık: Kırmızı her zaman olduğu gibi aşkın simgesidir.
Söz konusu maddeler çiçek için yakıt görevi görüyor ve yakıt tükendiğinde, çiçek besinleri vazonun içindeki sudan alabiliyor. Bu yüzden insanlar, çiçek buketlerine sık sık “çiçek besini” veriyorlar. Fakat koparılmış çiçeklerin su ve besin alma kabiliyeti zamanla azalıyor.
Uzun cevap: Çoğu kesme çiçek normal koşullar altında bir iki hafta yaşar. Fakat “vazo ömrü” büyük oranda çeşitlilik gösteriyor. Genetik tabii ki büyük role sahip ama bitkinin nasıl yetiştirildiği ve kesildiği de önemli. Kesilme anında bitki sapında depolanmış şekerler ve nişastalar bulunuyor.
Küstüm çiçeği ya da bilimsel adı ile mimosa pudica, tüylü bileşik yaprakları ve güzel renkli çiçekleri ile insanlar ve hayvanlar için toksik olmayan, tropikal bir bitkidir. Diğer çiçeklerden farklı olarak bu türü ilgi çekici kılan ve küstüm adını almasına neden olan şey ise şaşırtıcı yaprak hareketidir.
Dünya'da sadece Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yetişen endemik bir tür olan ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından nesli tehlikede olduğu belirlenen Sevgi Çiçeği, Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları tarafından özenle korunuyor.
Lavinia çiçeği misk çiçeği ya da ölüm çiçeği olarak da bilinmektedir. Son derece dikkat çekici güzelliğe ve özelliklere sahip olan bu bitki çiçek açan bir türdür. Evlerde ve bahçelerde rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bitkinin çiçek açtığı evrede önce tomurcuklar belirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri