Sırtı kamburlaştırma ve kabarma; Kediler soğuk havaya maruz kaldıklarında yere daha yakın durma ve tüylerini kabartma eğiliminde olurlar. Burun ve kulakların soğuk olması; Kedinizin üşüdüğünü düşünüyorsanız burnuna, kulaklarına, patilerine ve kuyruklarının uçlarına dokunun. Eğer soğuksa, evet kediniz üşüyor olabilir!
Üşüyen kediler genellikle sıcak yerlere sığınma isteğinde olurlar. Eğer kediniz üşüyorsa, battaniye ve yorgan benzeri tüylü örtülerin altına sığınabilir, kucağınıza sokabilir ve kalorifer peteği gibi ısıtıcıların yanında yatabilir. Tabii ki bu davranışların kediden kediye göre değişkenlik gösterebileceğini unutmayın.
Belirtiler, enfeksiyonun nedenine ve yerleştiği solunum sistemi bölgesine göre değişiklik gösterse de kedi gribi belirtileri genel olarak hapşırma, tıkanıklık, burun akıntısı, öksürük, göz akıntısı, salya akıtma, ateş, iştah kaybı ya da iştahta azalma, burun veya ağız ülserleri, seste boğuklaşma vb. semptomlar şeklinde ...
Kediniz soğuk algınlığına yakalanmışsa ılık ve temiz bir havlu ile kompres yapılabilir. Hastalık kedinizin yeme-içmesini etkileyebileceği için sulu olan yaş mamalar tercih edilebilir. Bunlar daha kolay bir yemeye sahip olduğu gibi su konusunda da yardımcı olabilir.
Kediler de tüm canlılar gibi üşümeye meyillidir. Elbette üşüme oranları, sahip olduğu tüy yapısı, tüy uzunluğu ve sıklığına göre değişiklik gösterir. Fakat normal yaşam şartlarından daha düşük sıcaklıklara sahip ortamlarda kedilerin burnu, kulakları ya da patilerine dokunarak üşüyüp üşümediğini fark edebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Kedilerin normal vücut sıcaklıkları türden türe değişiklik göstersede ortalama kedilerin vücut sıcaklıkları 38.9°C'dir. Genellikle kediler 20°C'de üşümeye başlarlar. Bu yüzden ev kedileriniz soba ve kaloriferleri kış boyunca sık ziyaret ederler. Sokak kedilerini unutmamak gerekir!
Hastalığa yakalanan kediler 2-6 gün sonra ilk belirtileri göstermeye başlarlar. Yüksek ateş, iştahsızlık, kilo kaybı ve depresyon gözlenir. Daha sonra kusma ve ishal ortaya çıkar. Yavru kedilerde hastalık çok hızlı seyreder ve genellikle ilk belirtilerin görülmesinden yaklaşık 12 saat sonra ölüm şekillenir.
Semptomlar genelde 4 ilâ 7 gün arasında sona ererken, ikincil bakteriyel enfeksiyonlar, semptomların haftalarca sürmesine sebep olabilir.
İnsanlar için oldukça güvenilir kabul edilseler de asetominofen = parasetamol kedi ve köpekler için zehirli etki gösterirler . Küçük hayvanlar için genellikle öldürücüdür . Köpekler için ; 150 - 200 mg / kg canlı ağırlığı ya da üstü olarak belirlenmiştir.
Özellikle de yaz aylarında kediler banyo gibi güneş almayan daha izole yerlerde yatmayı tercih ederler. Ancak kedim soğuk yere yatıyor diyenler arasında yer alıyorsanız bu durumun tek nedeninin sıcaklık olmadığını bilmenizde fayda var. Kediler kendilerini daha iyi hissetmek için soğuk yerlerde yatabilir.
Sırtı kamburlaştırma ve kabarma; Kediler soğuk havaya maruz kaldıklarında yere daha yakın durma ve tüylerini kabartma eğiliminde olurlar. Burun ve kulakların soğuk olması; Kedinizin üşüdüğünü düşünüyorsanız burnuna, kulaklarına, patilerine ve kuyruklarının uçlarına dokunun.
Su, meyve suyu, ıhlamur, ekinezya ve nane çayı başta olmak üzere bol sıvı tüketilmeli: Soğuk algınlığının yol açtığı vücuttaki su kaybını telafi etmek için hastalık süresi boyunca bol su, taze meyve suları ya da ıhlamur, ekinezya ve nane gibi bitki çayları tüketilmelidir.
Kedilerin Patileri Üşür mü? Kedilerin patileri, vücut yapılarına göre daha az tüylü olabilmektedir ve soğuk hava dönemlerinden etkilenmeleri mümkündür. Özellikle uzun süre dışarıda yaşam sürdüren sokak kedileri, patilerinin üşümemesi için sığınaklar ve uygun yatak sağlamanız oldukça önemlidir.
Kediniz yerinde durmayan türden ise yerlere battaniye veya kalın örtüler atarak kedinizin hem sıcak kalmasını hem de hareket alanı bulmasını kolaylaştırırsınız. Ayrıca kedinizin hareket etmesi vücudunun daha sıcak olmasını sağlayacaktır. Kedinizi sıcak tutacak bir diğer yöntem ise ona fazladan mama vermeniz olacaktır.
Cehennem Sıcağında Zavallı Bir Kedi Yavrusu
Yine de bu, sıcak bir evde kilitli kaldığında güvenli ve rahat olacağı anlamına gelmez. Kediler, insanlar gibi terleyemezler. Bunun yerine, kedinizin serin yüzeylere yayılarak, daha hızlı nefes alarak ve soğuk su içerek sürekli ısı salması gerekir.
Eğer evde bir kedi bakıyorsanız ve günün büyük bir kısmı için evden çıkıyorsanız ve ısıtmayı açık bırakmak istemiyorsanız dostunuzu sıcak bir ortamda uyuması için kedi yatağı düşünebilirsiniz. Peluş kürkü yatak kediniz içinde yatarken onun sıcağı ile ısınıp dostunuzun sıcak kalmasını sağlayacaktır.
Tavuk ve Pirinç Tavuk ve pirinç, hasta kediler için bir kurtarıcı olarak bilinir. Bu nedenle kedinizin karnını dengelemek istiyorsanız, bu iki seçim güzel bir tercih olabilir. Tavuk ve pirincin en büyük avantajları yumuşak olması ve kedinizin gücünü geri toparlaması için yeterli besin ve kaloriyi içermesidir.
Aspirin ağrı kesici, ateş düşürücü, yangı önleyici ve antikuagulan olarak köpeklerde 10 mg/kg dozda 12 saat arayla, kedilerde ise oral yolla 10 mg/kg dozda 24 saat arayla kullanılabilir.
İnsanların kullandığı ilaçlar, kediler üzerinde kullanılamaz.
Ayrıca soğuk algınlığı olan bir kedi hastalığı başkalarına bulaştırabilir. Kedilerde nezle bulaşması, o sırada nezle olmuş olan veya virüs veya bakteri taşıyıcısı olan diğer enfekte kedilerle doğrudan temas yoluyla gerçekleşir.
Hasta Kedilerin Kendilerini İyi Hissetmesi İçin Yapılabilecek Şeyler. Hasta kediye ne iyi gelir sorususun en güzel cevabı aslında sıcak ve temiz bir ortamdır.
Kedilerden insanlara soğuk algınlığı bulaşır mı? Hayır, kedilerden insanlara soğuk algınlığı geçmez. Enfeksiyona neden olan virüsler tek türe özgüdür ve farklı bir konakta yaşayamazlar.
Çok acı çeken bir kedinin, top şeklinde kıvrılmaya çalışıyormuş gibi göründüğünü, çömelmiş bir pozisyonda ve sırtı normalden daha yüksek durduğunu, başı aşağı eğilmiş ve ön pençeleri altına katlanmış şekilde oturduğunu bilmelisiniz.
Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği'nin (BGD) belediyeyle işbirliği yaparak sunduğu servise ulaşmak için ALO 153'ü arayıp "beyaz masa"yı tuşlamak gerekli. Gelen ihbarlar şoför, yakalamacı ve veterinerden oluşan ambulans ekibine yönlendiriliyor.
Kediler hasta olduğunda ağrı ve acı duyduklarında bunu göstermek istemezler. Bulundukları ortamdan uzaklaşır ve saklanırlar. Birçok hastalık kedilerde saklanma eğilimine yol açabilir. Hasta kediler sık sık saklanır hatta bazen saklandıkları yerden çok uzun süre çıkmayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri