Şifa kaynağı olan ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen üzüm pekmezi, cildin taze ve temiz bir görünüm almasını sağlayarak kansere yakalanma riskini azaltıyor. Her mevsimin tadılan lezzeti haline gelen üzüm pekmezi, akciğer ve karaciğer hastalıklarının önüne geçiyor.
Halk arasında harnup olarak da bilinen keçiboynuzu pekmezi, müthiş bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Başta akciğer rahatsızlıkları ve astım olmak üzere pek çok hastalıktan korunmanıza yardımcı olur.
Üzüm pekmezinin bronşite iyi gelir mi? Astım hastalarına tavsiye edilebilir, içerdiği gallik asit akciğerlere etkisi bulunan güçlü bir antioksidandır. Bronşit hastalığına, öksürük sıkıntısı olanlara iyi gelir. Mide hastalıklarına, mide yanması gibi sıkıntıları olan kişilere önerilir.
Astım ve bronşit hastalıklarında, soğuğa karşı vücut direncinin arttırılmasında kullanılır. Sporcular için enerji deposudur. Bebeklerin ve çocukların zeka ve bedensel gelişimine yardımcı olur. Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında da etkilidir.
İlgili 44 soru bulundu
Pekmezde bulunan antioksidanlar, vücut direncini arttırarak, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi nedeniyle öksürüğe iyi geldiği ve balgam söktürdüğü bilinir.
Keçiboynuzu Pekmezi:
-İçeriğinde bunun gallik asit sayesinde nefes darlığına iyi geldiği ve önlemekte oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Uzmanlar özellikle astım hastalarına tavsiye edilir.
Rahatsız edici boyutlara gelen öksürüğün şiddetini azaltmak ve en hızlı şekilde geçmesini sağlamak için pekmez ve tereyağı karışımından faydalanılabilir. Bu karışımın faydaları şu şekildedir; Şiddetli öksürüğü hızla keser. Astım ve bronşite iyi gelir.
İçeriğindeki potasyum sayesinde, tansiyonu dengeleyici özelliği bulunmaktadır. Zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir.
-Her sabah tükettiğiniz 1 yemek kaşığı dut pekmezi, kansızlığın reçetesi olacaktır. Kansızlığın yanı sıra - Aç karnına tüketildiğinde vücudun enerji ihtiyacını karşılar. -Düzenli tüketildiğinde kolesterolü düşürür ve kalbi güçlendirir.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere beslenmenize eklemeniz gereken besinler arasındadır. Bireyler ideal ağırlıkta olmalı ve bu ağırlığını korumalıdır.
- Astım ve bronşit hastalıklara karşı koruma sağlar. - Sporcular için büyük bir enerji deposudur. - Ağız hastalıkları ve boğaz hastalıklarına iyi gelmektedir.
-İnatçı öksürükleri bertaraf eden bir etkiye sahiptir. Yukarıda zikrolunan maddelerde belirtilen Keçiboynuzunu, ister pekmez şeklinde ister direkt olarak keçiboynuzunu tüketebilirsiniz. KEÇİBOYNUZU İLE AKCİĞER TEMİZLEME KÜRÜNÜN YAPILIŞI: 6-7 adet keçiboynuzunu soğuk su ile yıkayın.
Öncelikli tedavi antibiyotik tedavisidir. Bakteri kaynaklı vakalarda enfeksiyon oluşmuşsa antibiyotik olmadan tedavi yürütülemez, antibiyotik ise hekimin önerdiği doz ve şekilde kullanılır. Ayrıca düzenli kullanılması da önem taşır.
Sigara kullanımından ve çevresel etkilerden zarar görebilen akciğeri toksinlerden arındırmaya akciğer detoksu deniyor. Uzmanlar keçiboynuzu, elma, greyfurt, nar, yoğurt, sarımsak gibi malzemelerin akciğeri temizlediğini söylüyor.
Sabah aç karna iki yemek kaşığı tüketebilirsiniz. Bazı kişiler çay ve sütün içine ekleyerek tüketmektedir. Bazı tatlıların içerisine şeker yerine pekmezi tercih edebilirsiniz. Gece yatmadan önce bir yemek kaşığı içebilirsiniz.
ÜZÜM VE DUT PEKMEZİ: Her ikisi de hem B12 vitamini hem demir açısından çok zengindir.
Besin değeri oldukça yüksek olan pekmezin sağlığa faydaları saymakla bitmez. Gece yatmadan önce pekmez içmek öksürüğü kısa bir süre içerisinde keser. Vücuda enerji veren pekmez mide ve sindirim sistemi hastalıklarını da iyileştirir.
Balı limon ve zencefille karıştırarak tüketmeniz daha etkili sonuçlar verir. Aynı zamanda soğan suyu ile balı karıştırmak da bronşları açar. Soğan balgam söktürücü etkiye sahiptir. Soğan yemek veya 1-2 çay kaşığı soğan suyu içmek bronşların açılmasını sağlar.
Saraçoğlu, keçiboynuzu suyunun sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak tüketilmesini tavsiye ediyor. Keçiboynuzu kürü içerdiği etken maddeler sayesinde bronşları temizler. Nefes darlığı, öksürük ve balgam sorunları için adeta doğal bir reçetedir.
Vücudun direncini arttırır, öksürük kesmesi ve balgam söktürücü özelliğiyle bilinir. İşte pekmezin faydaları… -Kan dolaşımını dengelerken damar ve karaciğer, akciğerde meydana gelen hasarın onarılmasına yardımcı olmaktadır.
Keçiboynuzu pekmezi: Pekmezlerin en şifalısı olarak değerlendirilir. Astım hastalarına tavsiye edilebilir, içerdiği gallik asit akciğerlere etkisi bulunan güçlü bir antioksidandır. Bronşit hastalığına, öksürük sıkıntısı olanlara iyi gelir.
Alerjik astıma yol açan, en çok bilinen tetikleyiciler arasında toz, polen, hayvan tüyü, nem, küf, keskin koku ve bazı gıdalar başta gelmektedir. Bu tür alerjik astımı tetikleme potansiyeli olan maddelere karşı dikkatli olunmalı ve bu tür ortamlardan olabildiğince uzak durulmalıdır.
Alerjik astım krizlerinin birçoğu gıda alerjisi sebebiyle ortaya çıkar. Astıma yol açan gıdaların en çok bilinenleri kabuklu yemişler, kabuklu deniz hayvanları, süt ve süt ürünleridir. Bunlar dışında, kişiden kişiye değişiklik gösterebilen pek çok gıda da alerjik astıma neden olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri