Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Uzun yol şoförü kaç saat çalışır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Uzun yol şoförü kaç saat çalışır?

Genel olarak bakıldığında uzun yol şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir zaman diliminde toplamda 9 saatten fazla araç kullanmaması gereklidir. 9 saatlik bu araç kullanma süresinde ise kesintisiz olarak 4,5 saatten daha fazla araç kullanılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yolda.com

Uzun yol şoförleri kaç saat araç kullanabilir?

Uzun yol şoförleri 24 saat içerisinde en fazla 9 saat araç kullanma hakkına sahiptir. Ayrıca bir hafta içerisinde 56 saat, iki hafta da 90 saat araç kullanma hakları bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Tır şoförü haftada kaç saat çalışır?

Haftalık çalışma süresi 6 gün ve en fazla 56 saattir. Şoförler haftada 1 gün (24 saat) izin kullanmak mecburiyetindedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: srcatasehir.com

Tek şoför 24 saatlik bir periyotta kaç saat çalışabilir?

- Şoförler her 24 saat içerisinde 11 saat kesintisiz dinlenecektir. Bu süre, biri en az 8 saat kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılabilir. Ve bu durumda günlük dinlenme süresi 1 saat daha eklenerek 12 saate çıkartılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Otobüs şoförleri kaç saat çalışıyor?

Yasal Çalışma Süresi devamlı 4,5 Saat, Günde En Fazla 9 Saat

Eğer 9 saat boyunca otobüs şoförü kesintisiz devam edecekse aralarında en az 45 dakikalık mola olmak üzere 4,5 saatlik 2 dilimde araç sürebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalya-ulasim.com

Digital Takograf çalışma süreleri anlatımı! Nelere dikkat etmeli? Nasıl kullanılmalı?

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Şehirler arası şöför kaç saat sürer?

11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi haftada 3 defadan fazla olmamak üzere en az 9 saate indirilebilir. Aracın en az iki şoförle kullanılması durumunda her 30 saatlik sürede her bir şoför en az 8 saat kesintisiz olarak dinlenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: etasimacilik.com

Bir işçi 45 saatten fazla çalışırsa ne olur?

Fazla Çalışma

Haftalık ortalama çalışma süresi 45 saat olarak belirlendiği veya 45 saat altında belirlendiği iş sözleşmelerinde ise 45 saati aşan çalışmalarda işçiye çalıştığı her saatin ücretinin, normal ücretinin yüzde 50 zamlı olarak ödenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozdogruhukuk.com

Sürücülerin 11 saatlik kesintisiz dinlenme süresi bölünmüş ise ne yapılır?

Şoförler her 24 saat içerisinde 11 saat kesintisiz dinlenecektir. Bu süre, biri en az 8 saat kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılabilir. Ve bu durumda günlük dinlenme süresi 1 saat daha eklenerek 12 saate çıkartılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tursab.org.tr

Hiç durmadan en fazla kaç saat araç kullanmalıdır?

Genel olarak bakıldığında uzun yol şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir zaman diliminde toplamda 9 saatten fazla araç kullanmaması gereklidir. 9 saatlik bu araç kullanma süresinde ise kesintisiz olarak 4,5 saatten daha fazla araç kullanılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yolda.com

Tır şoförü maaşı ne kadardır?

eleman.net verilerine göre, Tır Şoförü 2023 yılında ortalama 30.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Tır Şoförü , Temmuz 2023 yılında ortalama 30.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 24.420 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Tako kaç saat dinlenmeli?

Her 4,5 saatlik sürüş süresinden sonra sürücü en az 45 dakika mola vermelidir. Sürücü bir seferde 45 dakika sürüş yapabilir veya 15 dakikalık bir mola ve ardından 30 dakikalık bir mola (toplam 45 dakika) olarak dinlenme süresini planlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fleetgo.com.tr

Türkiyede tır şoförleri ne kadar maaş alıyor?

Türkiye'de bir firmada tır şoförü olarak çalışırsanız, alacağınız maaş değişkenlik göstermekle beraber asgari ücret olan 4250'den başlayarak 15 bin liraya kadar çıkabilir. Ortalama tır şoförü maaşlarının ise 5 ve 7 bin arasında değiştiğini söylemek mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yoluzmani.com

Cift şoför günlük kaç saat sürüş yapabilir?

Çift kişilik görevler

Sürücüler için günlük dinlenme gerekmeden önce, en ideal durumda maksimum sürüş süresi 20 saattir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fleetgo.com.tr

Şoförlerin yolda geçen tüm süreleri mesaiden sayılır mı?

Yolda Geçen Süreler Mesaiden Sayılır mı? 4857 sayılı İş Kanunu'nun “Çalışma süresinden sayılan haller” başlıklı 66/1-b maddesi uyarınca: “İşçilerin işveren tarafından işyerlerinden başka bir yerde çalıştırılmak üzere gönderilmeleri halinde yolda geçen süreler.” de çalışma süresinden sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Takograf kaç saat kullanılır?

Kesintisiz 4:30 saatten fazla araç kullanamazsınız. Bu 45 dakikalık dinlenme süresini isterseniz en az 15 dakikalık dinlenmelere bölebilirsiniz. 45 dakikalık dinlenmeyi 15 dakika ve 30 dakika veya 3 adet 15 dakikaya bölebilirsiniz. Dinlenme süresi 15 dakikadan az olamaz. Günlük sürüş süresi 9 saati geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enakliyat.com.tr

Hangi araçların 4 5 saatten fazla sürmesi yasaktır?

4- Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu araç sürücülerinin veya bir yarar karşılığında sürücülük yapanların 24 saatlik herhangi bir süre içinde; toplam olarak 9 saatten ve devamlı olarak 4,5 saatten fazla araç sürmeleri yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sapmazsurucukursu.com

Takograf süre aşımı cezası ne kadar?

31/1-B TRAFİK CEZASI NE KADAR? Takoğraf veya taksimetre bulundurmayan ticari araçlara 31/1-B trafik cezası kesilir Bu ceza 488 TL olmaktadır. Fakat 1 Ocak 2020 yılından sonra 31/1-B maddesine 110 TL zam yapılmıştır. Böylece 31/1-B trafik cezası 598 TL olarak belirlenmiştir. 2022 yılında ise 888 TL olmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Ticari amaçla şehirler arası yolda yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin 4 5 saat devamlı araç kullandıktan sonra en az kaç dakika dinlenmeleri?

Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir. Bu molalar süresince şoförler başka bir işle meşgul olamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: srcbelgesiistanbul.com

Mesaiye kalmayan işçi işten çıkarılabilir mi?

Gece çalışmalarında da işçi günlük yedi buçuk saatin üzerinde çalıştırılmak isteniyor ise fazla mesai yönünden mutlaka yazılı onayının alınması gerekmektedir. Aksi halde işçi fazla mesaiye kalmayı kabul etmek zorunda olmayıp içinin fazla mesaiye kalmaması işveren lehinde haklı fesih imkanı doğurmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ezgiesnikgunay.av.tr

Yemek molası çalışma süresinden sayılır mı?

Ara dinlenmesi süreleri çalışma süresinden sayılmaz. Örneğin; sabah 08:00'de çalışmaya başlayan, saat 17:00'de çalışmayı bırakan ve gün içinde bir saat yemek molası ve iki kez on beşer dakika çay molası kullanan bir işçinin günlük çalışma süresi 9 saat değil, 7.5 saattir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mefamusavirlik.com.tr

İşçi 11 saatten fazla çalıştırılabilir mi?

İşçinin haftalık çalışma süresi 45 saati aşmasa dahi günlük 11 saati aşması hâlinde, bu çalışmalar için fazla çalışma ücreti ödenmesi gerekir. 4857 sayılı Kanun'un 63'üncü maddesinde çalışma süresi haftada en çok 45 saat olarak belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Otobüs kaç saatte bir mola verir?

Yasalara göre uzun yola çıkan otobüsler veya ticari araçlar için 4,5 saatte bir mola verme zorunluluğu bulunuyor ve bu molalar genellikle 15 ile 30 dakika arasında değişiklik gösteriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Otobüs şoförü günde kaç saat araç kullanabilir?

Bir otobüs şoförünün günlük araç kullanma limitleri genellikle aşağıdaki tabloda olduğu şekilde sınırlandırılmıştır. Buradaki püf nokta günlük 9 saat kullanım limitidir. Fakat bir şoförün kesintisiz 9 saat sürüş yapması da ayrıca yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.buskirala.com
Önceki makale
Kara Veba maskesi Neden öyle?
Sonraki makale
Mantar sabunla yıkanır mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT