Ayrıca saçlarınızı boyamadan önce vazelini yüzünüzün bitiş çizgilerine, yüzün saça yakın alanlarına sürmek, yüzde bariyer oluşturup saç boyasının yüzünüzü boyamasını engeller.
Aracın tüm plastik aksamlarını deri koltuklarını ve birçok yüzeyi parlatıp beslemede çok ucuz bir ürün olan sıvı vazelin çok iyi iş yapmaktadır. Parlaklığın yanı sıra eskimesini önler daha dayanıklı bir hale getirir.
Aracın Radıo-Cd/Kaset Calar Bölgesi ve Komple Direksiyon Ve sag Airbag torpıdo Heryeri İçin VAZELİN ile bir singer ile silmenizi tavsiye ederim. Hem Besler Çatlamasını Önler Hemde Goruntu Farkını parlaklıgı goreceksınız Ayrıca Kokulu Vazelin ise Koku da yaymakta. ( Araç iç Siyah Yerlerinde de uygulayabilirsiniz. )
Arabanızın far yüzeyini otomobil pastasını sürdüğünüz bir bez ya da fırça yardımı ile ovalayarak temizleyin. Yüzeyi tamamen pasta ile ovduktan sonra bir müddet bekleyin. Temiz nemli bir bez ile üzerinden geçerek farınızın üzerindeki otomobil pastasını tamamen silin.
Uzun süre boya üzerinde kalmazsa bir zararı olmaz. Sıkıldıktan sonra tekrar suyla yıkanabilir. Asetik asit çözücüdür, araç üzerine beton gelir ve kurursa sıkıp bekleyip, suyla yıkadığınızda temizlediğini görebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar
Ama kullanılan deterjanın yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı olmaması gerekir. Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır. Bu sert yapıları nedeniyle aracın boyasına ve yüzeyine zarar verebilirler.
Özellikle Bulaşık deterjanları fosfat içerdiğinden ve yüksek PH değerli her kimyasal boyaya zarar verir. Bu kimyasallarla yapılan yıkamalar aracın üzerindeki verniği aşındırmakta bir süre sonrada araç boyasının matlaşmasına sebep olmaktadır.
Arabaların kaporta boyalarının üzerinde koruyucu tabaka olarak vernik kullanılır. Bu vernik tabakası tıpkı gözde katarakt oluşması gibi, zararlı dış faktörlerin de etkisiyle zamanla yıpranır ve matlaşır. Netfer pasta cila ürünlerini kullanarak bu matlaşan tabakayı alıp solmuş araba boyasını parlatmak mümkündür.
Gaz yağı boyayı besler lekeleri çıkarır ve parlaklık verir. Normal yıkamalar da arap sabununu biraz sıcak suda açıp sünger veya kalın havlu beziyle uygulama şeklinde yapılabilir. Arab sabunu da yıkamadan sonra durulaması kolay ve parlaklık veriyor.
Mikrofiber bez ve iç cephe temizleyici ürünler yardımıyla tozları alın, aracın içini temizleyin. Camları temizlerken cam silicilerden yardım alabilirsiniz. Koltuk temizliğinde, evde ya da araç temizliğinde kullandığınız ürünleri kullanmaktansa koltuğunuzun kumaş türüne uygun bir ürün ve bez tercih etmelisiniz.
Cildinizi parlatır
Vazelini yüzünüze uyguladığınızda cildinizde nemli ve parlak bir görüntü ortaya çıkacaktır. Elmacık kemiklerinizin üst kısımlarına ve kaş kemiklerinize az miktar vazelin sürmeniz tüm ışığı doğru yere çekerek cildinize harika bir parıltı verecektir.
Topuk, dirsek, dudak gibi bölgelerin yumuşamasına ve kuruluğunun giderilerek daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Ayrıca bu vazelini masajda, makyaj ve pedikürde kullanmak da mümkündür. Dört mevsim kullanıma uygun olan bu vazelin ile tüm vücuda bakım uygulayabilirsiniz.
Yüze vazelin sürülürse ne olur konusunun yanı sıra vazelinin kullanım şekilleri de merak edilir. Vazelin, yüksek nemlendirici etkisiyle vücudun tamamı için kullanılabilir.
Parlatıcı spreyi yüzeye eşit şekilde püskürtün ve ardından bir bez veya sünger yardımıyla yüzeyi ovun. Böylece aracın ön konsolu, kapı tarafı ve plastik aksamları parlak bir görünüme kavuşacaktır. Aracın torpidosunu parlatmak isterseniz, bu yöntemle torpido yüzeyindeki lekeleri ve kirleri kolayca temizleyebilirsiniz.
Vaseline® Jel orijinal mucizevi jeldir. Deri hücreleri arasında bariyerler oluşturarak nemi hapseder ve kuru cildinizin onarılmasına yardımcı olur. * Jel %100 saf olması için üç kat saflaştırılmıştır.
Cildin bariyer özelliğini koruyan avokado yağı, yoğun besleyici badem yağı ve doğal nemini düzenleyen zeytinyağı bir arada! Klinik testlerle kanıtlanmış yumuşak formülü ile bebeğinizin cildini korumak ve pişik oluşumunu önlemek için idealdir.
Araç camı kireç temizleme yöntemlerinin en bilineni sirke ve su karışımı ile müdahaledir. Bununla birlikte arabalar için özel olarak üretilmiş kireç çözücü kimyasallar da araba camı temizleme yöntemi olarak kullanılabilir.
Dermatolojik olarak test edilmiş, hayvansal içerik bulundurmayan vegan bir ürün olması nedeniyle Miss Arap Sabunu uygulama esnasında cildimize de zarar vermez. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Otomobil döşemelerinin temizliğinde de Miss Arap Sabunu'nu tercih edebilirsiniz.
Bu küçük ipucunun sırrı saç kreminin lanonin içermesi. Ayrıca bu sayede yağmur suları aracınızda iz bırakmayacak, akıp gidecektir. Bir başka Araba Parlatmanın Püf Noktası durulama suyuna biraz sirke koymaktır. Böylece suyunuzun kireci arabada iz bırakmayacak, aracınız ilk günkü gibi parlayacak.
Matt boyanız kuruduktan sonra Karanlıkta Parlayan Boyayı boş bir kaba boşaltın. Ponpon fırçanıza boyayı yükledikten sonra tamponlama yaparak yüzeye uygulayın. Boyanın karanlıkta parlaması için belli bir süre ışık alması gerekmektedir.
Pasta cila ile renk tonu acilmaz. Pasta cila ile sadece eski boyanmis orjinal yuzeydeki hava kosullari, cizikler ve benzeri sebeplerden oturu yipranmis yuzey alinir ve ilk gunku rengine kavusturulur.
Boya üzerindeki yanmış verniği kazıdıktan sonra tekrar aynı bölgeye vernik sürmeniz gerekmektedir. Vernikleme işlemi sonrası pasta ve cila uygulaması yapmanız hem başlangıç anındaki güneş yanığından aracınızı kurtarır hem de yanığın ilerlemesini durdurur.
Cif ile Çizik Giderme ve Arabaya Cif ile Pasta Cila
Oto pastalarına alternatif olarak tercih edilen bu kimyasallar çizik giderme için değil, hijyen sağlama ve temizleme amacı ile üretilmiştir. İçeriğindeki amonyak türevi yüzey aktif kimyasallar otomobilin boyasını ağartabilir ve verniğine ağır hasarlar verebilir.
“Aracınızın içini temizlerken asla çamaşır suyu kullanmayın”
Otomobillerin içini temizlerken asla çamaşır suyu veya hidrojen peroksit içeren ürünler kullanmamalısınız. Ayrıca, parlama ve parmak izi önleyici gibi bazı özel kaplamalara zarar verebilecek amonyak bazlı ürünlerden kaçınmalısınız.
Araba yıkama köpüğü yapımı için gerekli olan malzemelerin başında saç şampuanı ve kremi gelmektedir. Doğal temizleyiciler kullanılarak da gerekli bakımı sağlayabileceğiniz aracınız için oto kuaför kalitesinde bir köpük hazırlamak istiyorsanız şampuan kullanmanız daha doğru olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri