VDSL İnternet Bağlantısı İçin Telefon Hattı Şart Mı? Hayır, VDSL internet bağlantısı için telefon hattı şart değildir. Ev veya iş yerinizde sabit telefon hattı bulunmasa bile bölgeye gelen bir bağlantı altyapısı mevcuttur.
Öncelikle internet üzerinden internet altyapı sorgulama işlemi yapmanız gerekmektedir. Eğer ADSL, VDSL ya da fiber internet altyapısına sahip değilseniz başvuru yapılmalıdır.
Bunu internet altyapı sorgulama sayfamızdan yapabilirsiniz. Eğer sorgulamanız sonucunda adresinizde 35 Mbps ve üzeri hızlarda hizmet çıktıysa bulunduğunuz bölgede VDSL hizmeti var demektir. VDSL'e geçmek için VDSL destekli bir modeme ihtiyacınız var. Modeminizi geçiş işlemleriniz tamamlandığında almanızı öneririz.
Bazı bölgelerde internet altyapısı yoktur veya sınırlıdır. Bu alanlar için airfiber ile erişim sağlanır. Aynı zamanda ağ bağlantısı için kablolara ve porta gereksinim duyulmaz. AtlantisNet olarak yaşadığınız yerde internet altyapısı bulunmasa bile hızlı ve güvenilir şekilde erişebilirsiniz.
VDSL modemler fiber interneti desteklemez.
İlgili 45 soru bulundu
VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'e kadar hıza ulaşılabilir.
VDSL Nedir? VDSL'in Türkçe açılımı, ''Çok Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı''. VDSL, internet kullanıcılarına daha hızlı ve kesintisiz hizmet sunabilmek adına özel olarak üretilen bir teknoloji. VDSL; iletişim, haberleşme, oyun ve eğlence gibi birçok farklı alanda hızlı veri iletimi sağlıyor.
İlk olarak altyapı talebi için bir dilekçe yazın. Yazmış olduğunuz dilekçeyi bulunduğunuz bölgenin Telekom müdürlüğüne teslim edin. Altyapı başvurusu için yazılan dilekçeyi CİMER veya BTK ile de iletebilirsiniz. Ancak Telekom müdürlüğüne yapılan başvurular daha hızlı sonuç verir.
Türk Telekom Evde İnternet hizmetinden yararlanmak için altyapı uygunluğunuz yoksa, Türk Telekom ofis ve mağazalarımıza gelerek tarifelere geçiş yapabilirsiniz.
İnternet altyapı başvurusu için bir dilekçe yazmanız ve Türk Telekom genel müdürlüğüne ya da bölge müdürlüklerine göndermeniz gerekiyor. Diğer internet servis sağlayıcılar için ise direkt olarak o şirkete başvuru yapabilirsiniz.
Geçiş işlemleri ortalama 5 iş günü sürmektedir.
Yüksek hızda internet sağlayan bu iki teknoloji arasında ince farklılıklar olduğunu söylemek mümkün. VDSL VDSL2 farklı, VDSL2 teknolojisinin daha yüksek bir bant sunmasından kaynaklanıyor. VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor.
ADSL daha eski bir teknolojidir ve genellikle internet erişimi için tercih edilen telefon hatlarını kullanır. VDSL ise daha yeni bir teknolojidir ve fiber optik hatlar üzerinden veri aktarımı yapar. Tüm bu kıyaslamalar neticesinde ADSL VDSL farkı için hız konusunun ön plana çıktığı söylenebilir.
Fiber internet kullanımı ile VDSL internet ile ulaşılan hızdan 10 kat daha fazla hıza ulaşılabilir. VDSL internet kullanırken, santrale yakınlık da oldukça önemli faktör. VDSL interneti kullandığını alan santrale ne kadar yakınsa, verim de o kadar artar.
VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line) ise ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'e kadar hıza ulaşılabilir.
Bunu anlamanın en kolay yolu ise internet hız testi uygulamak. İnternet hız testi yaptığınızda toplam hızınız 20 Mbps seviyesinin üzerinde çıkıyorsa, evinizde bir VDSL bağlantısı olduğunu söyleyebiliyoruz. Ancak 20 Mbps altında kalıyorsa internetinizin ADSL olduğunu gösteriyor.
Fiber altyapıyı her müşteri talep edebilir. Özel hat isteğe göre çekiliyor. Normal başvurularda ücret alınmaz.
Türk Telekom Altyapı Hasar İhbar Hattı “08003140003” numarası ile kullanıma açılmıştır. Bu hat üzerinden sadece Türk Telekom altyapısında meydana gelen hasarlar bildirilebilecek olup, diğer istek ve şikayetleriniz için İletişim kısmında yer alan bilgilerden ulaşım sağlayabilirsiniz.
Türk Telekom Evde İnternet hizmetinden yararlanmak için altyapı uygunluğunuz yoksa, Türk Telekom ofis ve mağazalarımıza gelerek tarifelere geçiş yapabilirsiniz.
İnternet altyapı başvurusu için bir dilekçe yazmanız ve Türk Telekom genel müdürlüğüne ya da bölge müdürlüklerine göndermeniz gerekiyor. Diğer internet servis sağlayıcılar için ise direkt olarak o şirkete başvuru yapabilirsiniz.
7-8 gün falan sürer.
VDSL altyapısı, evinizdeki VDSL uyumlu modeme bakır telefon kablolarıyla internet bağlantısı sağlar. VDSL'in ADSL'den farkı VDSL'nin 10 kat daha hızlı upload yapıyor olması ve 5 kat daha hızlı download hızı ile hareket ediyor olmasıdır. En fazla 100 Mbps hız hizmeti verir.
İlk olarak, modem kutusu üzerinde VDSL etiketi veya logosu olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer VDSL uyumlu bir modem satın alıyorsanız, genellikle bu modemlerin kutusunda bu bilgi yer alacaktır. Ayrıca, modem marka ve model numarasını araştırarak, ürünün VDSL uyumlu olup olmadığını doğrulayabilirsiniz.
ADSL ve VDSL Arasındaki Farklar
VDSL teknolojisinin bant genişliği çok daha yüksektir. Ancak bir dezavantaj olarak VDSL teknolojisi ADSL teknolojisine göre daha maliyetlidir. ADSL ve VDSL desteği sunan modemler farklılık gösterebiliyor. Bazı modemler sadece ADSL modem olurken bazılar her iki bağlantı türünü destekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri