Vernikli ahşabı Cadence akrilik boya ile boyayabilirsiniz. Cadence akrilik boya, vernikli ahşap dahil tüm yüzeylere zımpara gerektirmeden uygulanabilir. Yüzeyleri iyi derecede tutar. Vernikli dolap, vernikli ayakkabılık, vernikli sehpa gibi bir mobilyayı kolayca akrilik boya ile boyayabilirsiniz.
Vernikli ahşap üzerinde boyama yapacaksanız zımpara yapmanıza gerek kalmadan Cadence Very Chalky Mobilya Boyası ile uygulama yapabilirsiniz. Boyada atma ya da akma olmadan kolayca yüzeye tutunacaktır.
Ahşaptan Vernik Çıkarıcı Nasıl Kullanılmalıdır? Ahşaptan vernik çıkarıcı, vernikli mobilya veya ahşap yüzeye fırça yardımı ile fırçaya bastırmadan yüzeye tek sefer katman olacak şekilde fırçadaki vernik çıkarıcı bitene kadar sürülmelidir. Sürülen yerin üstünden tekrar fırça ile geçilmemelidir.
Zımparasız Mobilya Hangi Boya ile Boyanır? Zımparasız mobilya akrilik su bazlı boya çeşitleri ile boyanarak, en iyi sonucu verebilir. Zımparasız mobilya boyama işlemi yüzey alanın maddesine göre değişiklik göstermektedir.
Vernikli ahşap yüzeyleri koruyucu boyalar ile boyayabilmek mümkündür. Bu ahşap koruyucular yüzeyler üzerinde mat ve parlak bir görünüm oluşturur.
İlgili 15 soru bulundu
Vernikli ahşabı Cadence akrilik boya ile boyayabilirsiniz. Cadence akrilik boya, vernikli ahşap dahil tüm yüzeylere zımpara gerektirmeden uygulanabilir. Yüzeyleri iyi derecede tutar. Vernikli dolap, vernikli ayakkabılık, vernikli sehpa gibi bir mobilyayı kolayca akrilik boya ile boyayabilirsiniz.
Vernikli kapınızı kolay bir şekilde beyaza boyayabilirsiniz. Kapınıza öncelikle zımpara yapmanız gerekiyor. Boyanın çok iyi tutması için 1 kat astar uygulaması yapıp 1 gün boyunca beklemelisiniz. Kapınızda vernik varsa hafif bir şekilde zımpara yapın ve pürüzsüz olmasını sağlayın.
Zımpara yapmadan boya yapmak için astar çekilmesi gerekir. En doğru astar, boyanız ile aynı cins olan astardır. Bir mobilyayı akrilik boya ile boyamak istiyorsanız akrilik astar, yağlı boya ile boyamak istiyorsanız sentetik astar, selülozik boya ile boyamak istiyorsanız selülozik astar kullanmak doğrudur.
Eskitme Hangi Boyayla Yapılır? Mobilya eskitme tekniğini uygularken akrilik gibi su bazlı boyalar ve yağ bazlı boyalar kullanılıyor. Akrilik boya, yağlı boyanın aksine kısa sürede kuruyor ve kokmuyor. Ayrıca darbelere karşı dayanıklı bir boya türü.
Akrilik boya kullanılmadan önce uygulama yapılacak yüzey güzelce temizlenmelidir. Akrilik boyayı uygulanırken amaca uygun olarak fırça seçimi yapılmalıdır. Boya kabı kullanarak boyanın fırça üzerindeki fazlalığını alınmalıdır. İlk kat uygulamasında boya 3/1 oranında sulandırılarak kullanılmalıdır.
Vernikler, su bazlı boyalar, sentetik boyalar, akrilik boyalar, hobi amaçlı boyalar, selülozik boyalar, sprey boyalar boya sökücü ile sökülebilir. Genellikle jel boya sökücü tercih edilir.
Vernik lekesi eğer bir ahşap yüzeyde oluşmuş ise; lekeyi çıkarmak için bir zımparadan faydalanabiliriz. Lekeli kısımı zımparalayarak lekeden kurtulabilir, ardından bu alanı ahşap boyası ile tekrar boyayabiliriz. 2. Ahşapta kullanılan bir diğer yöntem ise; tiner yöntemidir.
Vernik sökücü metal ya da ahşap mobilyaların üzerine kullanılan bir üründür. Metal, ahşap, otomobil yüzeyi, eskimiş yüzeyler ve daha nice alanlarda vernik sökücü kullanmak mümkündür. Daha öncesinde vernik kullanılmış olan yüzeylerde, eskimiş ya da hatalı vernik uygulamalarında rahatlıkla vernik sökücü kullanılabilir.
Eşit oranda su ve beyaz sirkeyi karıştırarak lekenin üzerine uygulayın. Pamuklu bir bez veya süngerle lekeyi hafifçe silerek çıkarın.
Akrilik Boya Nerelerde Kullanılır? Reçine pigmentleri ve sudan oluşan akrilik boya, hem dekorasyonda hem de hobi projelerinde tercih edilen boya çeşitlerinden biridir. Boya çeşidine göre değişmekle birlikte ahşap, metal, plastik, cam, seramik, plastik gibi pek çok farklı yüzeye uygulanabilir.
Vernikli mobilya nasıl boyanır diye merak ediyorsanız, önce verniği kazıyıp zımpara yapmanız gerekiyor. Bu yöntemden hariç olarak vernik üzerine tutan özel boyaları tercih edebilirsiniz.
Eskitme Boyası Antikleştirme tekniğinde kullanılan su bazlı eskitme boyasıdır. Akrlik boya ile boyanmış tüm yüzeylerde kullanılabilir. Antiquing tekniğinde 1. katta uygulanan akrilik boyanın rengine uyumlu olması önemlidir. Kullanım öncesi iyi çalkalanması tavsiye edilir.
İhtiyacınız olan malzemeler; eskitme boyası, fırça, zımpara ve eskitme yapacağınız mobilya. Uygulama yapacağınız alanı iyice zımparaladıktan sonra ıslak bir bezle güzelce silin. Kuruyan alanı astar boya ile boyayın ve kuruduktan sonra tekrar zımparalayın. Son aşamada bir kere daha boyayın ve kurumaya bırakın.
Mobilyalara bulaşan boyaları, amonyak yardımıyla temizlemek mümkündür. Bezlere sürülen amonyakla mobilyalar güzelce silinmelidir. Hassas olan mobilyalar çok bastırarak silinmemelidir. Amonyak sadece akrilik boya bulaşan bölgelere sürülmelidir.
Bir diğer yöntem ise zımpara kullanmaktır. Zımpara kağıdı ile vernikli yüzey nazikçe ovalanır ve vernik bu şekilde çıkarılır.
Dolaplarımızı sağlamlaştırmak için kullandığımız vernikler akrilik, su bazlı ve sağlığa zararlı maddeler içermeyen vernikler olmalıdır. Bunun sebebi gerek mutfak dolapları olsun, gerek kıyafet dolapları olsun sağlamlaştırmak istediğimiz tüm dolap çeşitlerinin evlerimizin içinde bulunmasından kaynaklanmaktadır.
Lake boya yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi sprey lake boyalar ile gerçekleşebilir. Yanı sıra lake boya tabancasıyla da boyama yapılabilir. Nadir de olsa fırça rulo ile yapıldığı da olur. Ancak yaygın olarak sprey boya kullanılır.
Özellikle panel kapı uygulamaları için formüle edilmiştir. 2.5 lt bir boya ortalama 6 kapı boyamaktadır.
Pencere ve Kapılar
3. ve 4. kat boyama isteğinde beyazın zıttı olarak görülebilen koyu ahşap renginin varyasyonu dikkate alınmaz. 1 kg yağlı boya ile kaç kapı boyanabilir sorusunun cevabı farklı olduğu için sadece 2 veya 3 kapı boyanabilmektedir.
Evdeki kapılar su bazlı ahşap boya ile boyanmalıdır. Ya da selülozik boya iç kapıları boyamak için uygun seçenektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri