Dijital kablosuz kamera ya da bilinen adıyla kablosuz güvenlik kameraları, bir radyo bandı aracılığıyla bir kablosuz alıcıya bir video ve ses sinyali ileten kapalı devre televizyon (CCTV) kameralarıdır. Kablosuz güvenlik kamerası çalışması kamera videosunu bir radyo (RF) vericisi üzerinden ileterek çalışır.
Güvenlik kameraları için alışveriş yapan birçok insanın IP kameraların doğru bir şekilde çalışması için bir internet bağlantısı gerektirdiği izlenimi altında olduğunu gördük. IP, İnternet Protokolü'nün bir kısaltmasıdır fakat bir IP kamera sistemi internet bağlantısı olmadan mükemmel şekilde çalışmaktadır.
Güvenlik kamera sistemi interneti yavaşlatır mı? Güvenlik kamera sistemleri çalışırken internet kullanmaz. Ancak uzaktan izleme kullanıcıları kamera sistemine bağlanarak canlı ve geçmişe dönük kayıt izlerken ev veya iş yerinde mevcut bulunan interneti kullanır.
bütün elektrikli cihazlar gibi kameralar kayıt cihazları ve ekipmanları elektrik olmadığında çalışmazlar. kamera ve kayıt cihazlarının kendi içinde akü pil gibi elektrik depolayan ekipmanları olan versiyonları yoktur.
Eğer güvenlik kamerası kaç gün kayıt yapar diye merak ediyorsanız kamera kayıtları 7 gün ile 1 yıl arası değişmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Son olarak ise bir kablosuz kamera genellikle ana merkezden çok uzakta olamaz. Doğrudan görüş hattı var ise kablosuz kameranın menzili 500 metre veya daha fazlasına ulaşabilmektedir. Bir evin içinde aralık her zaman olmasa da genellikle daha düşüktür - yaklaşık 150 metre.
Tercih edilen kullanım şekline ve markaya göre ayda ortalama olarak 30 GB – 400 GB veri harcayabilir.
RG 59 : 250mt – 300 mt arası çekilir. RG 6 : 300mt – 450 mt arası çekilir. RG 11 : 600mt – 750 mt arası çekilir. RG6-U6 ve RG11-U6 koaksiyel kablolar sistemde bulunan bütün kameralar için ayrı ayrı çekilmelidir.
Belirtilen durumların dışında ev içi kamera taktırmak genellikle evde bakıcı veya hizmetli olarak çalışan kişilerin güvenlik amaçlı takibini yapabilmek için de tercih edilir. Eve kamera taktırmak kamera ile izlenecek olan kişilerin bilgilendirilmesi ve rızasını almak koşuluyla yasaldır.
DVR kayıt cihazına bağlı ekranda kamera sisteminin kayıt yapıp yapmadığını gösteren işaretler bulunur. Bazı modellerde kaset işareti, bazı modellerde ekranda kırmızı rec işareti gibi kayıt uyarıları çıkar. Bu uyarı çıkmıyor ise kamera sistemi kayıt yapmıyordur.
Elektrik Kesildiğinde Kamera Kayıt Yapar Mı? Elektrik kesildiğinde kameranın kayıt yapması çoğunlukla mümkün değildir. Özellikle güvenlik kameraları elektrik bağlantısı ile çalışmaktadır. Elektrik bağlantısı kesildiği noktada kameralar kayıt yapmayı bırakmaktadır.
Akıllı ev sistemi olan ya da olmayan apartmanlarda kötü niyetli kişilerden ve problemlerden korunmak için güvenlik kameraları bulunur. Apartmanlarda genellikle kullanıma uygun olarak 15 gün ile 4 hafta aralığında kayıt süresi olan güvenlik kameraları vardır.
Kamera (cctv) sistemleri içerisinde yer alan IP kameralar sensörler sayesinde kaydetmiş olduğu görüntüleri dijital veriye çevirerek ağ üzerinden gerekli yere iletirler. Güvenlik kamerası ağ üzerinden görüntüleri iletmekle kalmayıp uzaktan bağlantı ile görüntülere ulaşılmasını gerçekleştirmektedir.
Wi-Fi Kamera, yüksek çözünürlüklü görüntü ile iç ve dış mekanlarınızı kontrol altında tutmanız için hareket ile ses algılamayı kullanan kablosuz güvenlik kamerasıdır. Ayrıca Wi-Fi kameralara, interneti bir Wi-Fi ağı üzerinden kullandığı için Wi-Fi özellikli IP kamera da denir.
CCTV açılımı, “Kapalı Devre Televizyon” anlamına gelen “Close Circuit TeleVision” kavramından türetilmiştir. Televizyon sisteminden farklı olarak CCTV, bir merkezden geniş kullanıcı kitlesine yayın yapmak yerine belli bir alandaki görüntüyü izleme sistemi olarak tanımlanabilir.
Yüksek çerçeve oranında yüksek-kaliteli görüntüler vermek üzere yapılandırılan bir ip kamera mevcut network bant genişliğinin yaklaşık 2 ila 3 Mbit/s bölümünü kullanacaktır. 12 ila 15 adetten fazla ip kamera sayısından itibaren gigabayt omurgalı bir switch kullanımı göz önünde bulundurulmalıdır.
İşyerindeki soyunma, emzirme odası, wc vb. özel alanlarda kayıt yapılması kabul edilmemektedir bu husus özel hayatın gizliliğine ihlal niteliği taşıyacaktır.
Apartman Güvenlik Kamera Kayıtlarını Kim İzleyebilir? Herhangi bir adli vaka gerçekleşmemiş ya da delil niteliği taşımıyor ise güvenlik kamera kayıtlarının izlenmesine izin verilmez. Bu durum bireyler kadar kurum ve kuruluşlar için de geçerlidir. Kayıtların izlenmesi gereken hallerde ise izin alınması gereklidir.
Kendi kapımın önüne kamera takmak yasak mı? Kendi kapınızın önüne güvenlik kamerası takma konusu, yerel yasalara ve düzenlemelere bağlı olarak değişebilir. Yasal düzenlemeler ülkeden ülkeye ve hatta yerelden yere farklılık gösterebilir. Bu nedenle, bölgenizdeki yerel yasaları kontrol etmek önemlidir.
1 kamera gece görüşü aktfitken ortalam 1 amper güç çeker, gece görüşü çok yüksek olan kameralar yani 100 ve üstü led sayısı olan kameralar 1,5-2 amper kadar güç tüketmektedir.
Her kamera sistemi için bir internet bağlantısına sahip olmak şart değildir. Kapalı devre güvenlik kamerası olarak adlandırılan bu sistemlerde görüntüler bir kayıt cihazına veya bilgisayara kaydedilir. Elde edilen görüntüler daha sonra izlenir. Bu sistemlerde uzaktan izleme yapılamaz.
Gece görüşlü güvenlik kameraları, kızılötesi IR ledli ürünlerdir. 0 – 15 metre IR mesafeye sahip olan bu kameralar, karanlıkta bile etkin çekim yapabilmektedir. Her alanda kullanılmaya uygun ergonomik bir tasarımdan oluşan ürünler evinizin veya ofisinizin çeşitli yerlerinde kullanılabilmektedir.
Genel bir örnek vermek gerekirse, 1080p çözünürlüğünde ve 15 fps kare hızında kayıt yapan bir kamera, bir 1TB sabit diske yaklaşık olarak 15-20 gün kadar kayıt yapabilir.
Set içerisinde 1Tb 7/24 sıfır güvenlik harddiski bulunmaktadır. Refurbished yenilenmiş harddisk değildir. Güvenlik harddiskleri 7/24 kayıt için tasarlanmış uzun ömürlü disklerdir. 1Tb Harddisk 4 kameralı sistemde 21 gün civarında kayıt yapabilir.
320 GB Harddisk ile Sürekli Kayıtta 7 gün kayıt imkanı, Günde 14 Saat çalışan bir araç için 12 gün kayıt yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri