Wifi Güçlendirici Nedir? Wifi ağlarının kapsama alanını genişletmek için bir WiFi güçlendirici kullanılır. Mevcut WiFi sinyalini yükselterek, ardından bu yükseltilmiş sinyali cihazlara ileterek çalışır. Wifi güçlendirici ile cihazların internete giriş hızını da 2 katını çıkarmak mümkündür.
Amplifikatör, gelen sinyali büyütür ve daha güçlü bir sinyal oluşturur. Bu teknoloji sayesinde, güçlendirici vericiden aldığı zayıf sinyali çoğaltarak güçlendirir ve daha geniş bir alana yeniden yayınlar. Böylece, sinyal daha uzak noktalara ulaşabilir ve daha güçlü bir Wi-Fi bağlantısı sağlanır.
Internet veri hızını arttıran modem hız arttırıcı cihazlar network aksesuarlarından seçilir. Modem hız arttırıcı cihaz maksimum 30 - 35 metreye kadar sinyal desteği sağlar. Cihazınızı mümkün olduğu kadar orta noktaya alarak duvara yakın konumlandırmamalısınız.
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
Çok iyi bir modem olmasa bile genellikle her sinyal güçlendirici en az 100 metre çeker durumdadır. Tabii bunu en kötü durum olarak değerlendirebiliriz. Eğer gerçekten çok iyi bir modem sinyal güçlendiriciye sahipseniz, 15 km'ye kadar bir çekim gücüne sahip olabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
iki katlı, üç katlı, terası ya da bodrumu bulunan evlerde modemler neredeyse her zaman bir sorun yaratır ve evin tam olarak hangi noktasına Wi-Fi sinyal güçlendirici cihazı kurmak gerektiğine bir türlü karar verilemez. Çok katlı evlerde Wi-Fi sinyal güçlendiricinin kurulacağı en doğru yer, modem ile aynı hizadır.
İnternet güçlendirici alırken dikkat edilecek bir diğer konu da bağlantı hızınız. Seçim yaparken mutlaka bağlantı hızınızı da göz önüne almalı hız ve ping testi yapmalısınız. İnternet sinyal güçlendirici cihazların başlangıç seviyesi 300 Mbps'dir ancak daha yüksek hız seviyeleri de mevcuttur.
Wifi güçlendirici yorumları dikkate alındığında; en iyi wifi güçlendirici markaları sıralamasında Tenda, Xiaomi ve Mercusys bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek wifi sinyal güçlendirici tavsiyesi olarak ise Tenda A9, Xiaomi Mi Wifi Pro ve Mercusys ME30 modelleri sıklıkla öneriliyor.
%14 indirimle TP-Link TL-WA850RE 300 Mbps Wifi Güçlendirici 339 TL'ye, %7 indirimle TP-Link TL-WA854RE 300 Mbps Wifi Güçlendirici 319 TL'ye, %5 indirimle Mercusys ME30 1200 Mbps Wifi Güçlendirici 569 TL'ye, %4 indirimle Tenda A9 300 Mbps Wifi Güçlendirici 314 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Önce router'daki WPS düğmesine ve ardından WiFi menzil genişleticideki WPS düğmesine basın. Böylece cihazlar birbirleriyle iletişim kurmaya başlarlar. Daha sonra genişletici otomatik olarak kendi ağını oluşturur ve sinyali yükseltmeye başlar.
Açık alanda 1 Km'ye kadar çekim sunmaktadır. * MIMO teknolojisi ürünler mevcut 802.11b/g üzerinden veri aktarımı sağlar. * Bilgisayarın herhangi bir USB port üzerinden yüksek hızlı Kablosuz-N (draft 802.11n) İnternete girebilirsiniz.
hayır taşımaz, 30-35 mt. max.
Modem güçlendirici, modem kullanımı sırasında sinyallerin ulaşmadığı yerlere sinyalleri ulaştırır. Sadece internetin çekmediği zamanlarda değil, aynı zamanda internet hızı yavaş olduğunda da modem güçlendiriciler kullanılır. Modem güçlendirici, modem gibi internet sağlamak için kullanılmaz.
Wi-Fi dağıtıcı genel adı ile (Access point). Wifi dağıtıcı birden fazla bilgisayarı mobil cihazı akıllı telefonları kısaca internete erişebilen tüm cihazları internete bağlayan cihazların ortak ismidir. Wi-Fi dağıtıcı genellikle kablolu ve kablosuz bağlantıları dağıtmak için kullanılır.
Bunun için telefonun ayarlar kısmından wifi ve gelişmiş seçeneklerine sırasıyla giderek wifi frekans bant dizinini otomatik olarak belirlemeniz gerekmektedir. Bu sayede 5G hızında internete ve dolayısıyla daha yüksek sinyal gücüne erişim sağlayabilirsiniz.
Mi Home uygulamasını telefonunuza yükleyin ve oturum açın. Cihaz ekle butonuna dokunduktan sonra Xiaomi Wifi Pro'yu seçin. Bağlı bulunduğunuz Wi-Fi ağını seçin ve şifresini girin. Optimizasyon saniyeler içerisinde tamamlanacaktır.
Hiziniz elbetteki aletin destekledigi Mbps hizina gore degisecektir (150-300-600 gibi). Modeme gelen hiziniz 50mbit olsun. Hiziniz yaklasik 15-25mbit arasi kadar dusecektir.
Kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyorsanız, unuttuysanız, modemin arkasındaki ufak deliğe basılı tutarak sıfırlayabilirsiniz. Modem arayüzüne ulaştıktan sonra, yönetim sekmesine ilerleyin. Yönetim altında şifre ayarları sayfasından, modem şifresini değiştirebilirsiniz.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
İnternet dağıtıcı modem ya da çoğaltıcı olarak adlandırılabilen dağıtıcı modem ve ağ ürünleri, hem kablolu hem de kablosuz bağlantıları dağıtmak için kullanılabilir.
1- En basit olarak 100 Mbps internet ile forum sitelerinde gezebilir, gönderi paylaşabilir, yorum yazıp gönderebilirsiniz. 2- Web sitelerinde rahat bir şekilde gezinebilir ve mobil bankacılık işlemleri gibi temel işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 3- Video konferans görüşmelerine katılabilirsiniz.
Xiaomi Mi Wi-Fi Pro yaklaşık 100 m kapsama alanı olmasına rağmen duvar, eşya gibi objeler sinyal engelleyici işlev görebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri