Windows 11 işletim sistemi Windows arama kutusuna① [Bu Bilgisayarı Sıfırla] yazın ve ardından [Aç]② seçeneğine tıklayın. Bu bilgisayarı sıfırla alanında [Bilgisayarı Sıfırla]③ ögesine tıklayın. [Her şeyi sil]④ ögesini seçin. Yerel yeniden yükleme]⑤ ögesini seçin.
İnternet & Teknoloji konusunda 5,5b cevap paylaştı. Windows u sıfırlama, genelde işletim sistemi dışındaki hataların çözümü için kullanılır. Windowsun içinde bir hata varsa, sıfırlama yaparken hata verecektir. Bu nedenle format atılır.
Bilgisayar açıldığı zaman F8 tuşuna basılır ve bu sayede USB ya da CD'ye ulaşılır. Devamında ise format işlemi gerçekleştirilir. Format atma işlemi sırasında bilgisayardaki bütün dosyalar silineceği için gerekli olan ve silinmemesi gereken dosyaları yedeklemeniz önerilir.
İlgili 44 soru bulundu
Windows arama kutusuna① [Bu Bilgisayarı Sıfırla] yazın ve ardından [Aç]② seçeneğine tıklayın. Bu bilgisayarı sıfırla alanında [Bilgisayarı Sıfırla]③ ögesine tıklayın. [Her şeyi sil]④ ögesini seçin. Yerel yeniden yükleme]⑤ ögesini seçin.
Sıfırlama işlemi basit bir işlem diye hatırlıyorum, direk ileri ileri gibisinden işlemlerdi galiba. Sorunuza gelince, işletim sistemi silinmez fakat onun dışındaki her şey silinir.
Şimdi, Windows sıfırlama işlemine başlayacak ve donanımınıza ve seçtiğiniz indirme seçeneğine bağlı olarak tamamlanması yaklaşık 45 dakika sürebilir Ancak internet bağlantınız yavaş ise bu süre uzayacaktır.
Format attıktan sonra bilgisayardaki veriler, tamamen silinmez. Hard diskte kendilerini korumaya devam ederler. Ancak hard diske yeni bir dosya kaydedilmek istendiğinde, disk üzerine belirli bir düzende kaydedilmeye başlanır. Bu durum, silinmiş dosyaların tamamen kaybolmasına neden olur.
Hard Reset Nedir ? Mobil cihazlarda uygulanan hard reset işlemi, fabrika ayarlarına döndürmenin bir tık üstüdür. Eğer telefonunuzdaki tüm bilgilerin ve verilerin tamamen silinmesini istiyorsanız hard reset işlemini uygulamanız gerekmektedir.
Faydaları arasında bilgisayarın hızlanmasını ve varsa virüslerden temizlenmesini sağlamaktadır. Biraz açıklayacak olursak biçimlendirme sonucu cihazın sanal belleğinde biriken datalar temizlenmiş olur. Sonuç olarak bilgisayar sanal belleğinde tuttuğu gereksiz bilgilerden kurtulur ve daha iyi bir performans sağlar.
Format İşlemi Başlatın:
Bu işlem, bilgisayarınızdaki tüm verileri siler ve sistem dosyalarını yeniden yükler. Format işlemi genellikle birkaç dakika ile birkaç saat arasında sürebilir, bu nedenle işlem tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız.
Sıfırlanmaz hiçbir değişiklik olmadan Windows 11e Update olur.
Windows 11, Windows 10 ve Windows 8 veya 8.1
Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) isteminde Evet öğesine tıklayın. Komut istemi penceresinde Enter tuşuna basın SFC /scannow . Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse onarın.
Yükseltme sırasında dosyalarıma ne olur? Genellikle dosyalar ve veriler yeni yüklemeyle birlikte taşınır. Yine de yeni bir Windows sürümü yüklemeden önce her zaman dosyalarınızı yedeklemenizi öneririz. Dosyalarınızı zaten OneDrive'la eşitliyorsanız yedek oluşturmak için ek bir işlem yapmanıza gerek olmayabilir.
Windows içerisinden sıfırlanırsa Windows hariç her şey silinir.
Bilgisayarınızı tamamen kapatma
Kapatmak için Başlat'ı ve sonra Power > Kapat'ı seçin.
Windows 10 işleminin fabrika ayarlarına dönmesi demek, bilgisayarda bulunan tüm bilgilerin silinmesi anlamına gelir. Bu işlemi pek çok farklı nedene bağlı olarak gerçekleştirebiliriz. Fabrika ayarlarına dönülürken tüm dosyaların silinmesi gerçekleştirir.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
150 TL - 550 TL
Profesyonel ve güvenilir Bilgisayar Format Atma hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Bilgisayar Format Atma fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri