Önemli güvenlik bilgileri. Windows Güvenliği, Windows'ta yerleşiktir ve Microsoft Defender Antivirus adlı bir virüsten koruma programı içerir. (Windows 10'un ilk sürümlerinde Windows Güvenliği, Windows Defender Güvenlik Merkezi olarak adlandırılır).
Bu sorulara verilebilecek en kısa cevap, 2020 yılında halen bir antivirüs yazılımının yüklü olması gerekli. Windows 10 üzerinde her PC kullanıcısının bir antivirüse sahip olmasında halen yarar var.
Ama sadece Microsoft Defender'ı sistemde tutarak, Windows 10'un kendi koruma kalkanını kullanarak da yeterli korumaya sahip olacağınız bir gerçek. Dilerseniz, ücretsiz bir antivirüs yazılımını da Microsoft Defender ile birlikte kullanmanız da mümkün.
Tarama seçenekleri > Virüs & tehdit koruması'> seçin. Çevrimdışı tarama Windows Defender ve ardından Şimdi tara'yı seçin.
Başlangıç menünüzün Microsoft Defender bulun, sağ tıklayın ve Kaldır'ı seçin. Uygulamayı kaldırırsanız otomatik olarak yeniden yüklenmez. https://aka.ms/WindowsDefender gidip Yükle'yi seçerek el ile yeniden yükleyebilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Microsoft Defender Virüsten Koruma'Microsoft Defender açma
Arama çubuğuna grup ilkesi yazın. Ardından listelenen sonuçlardan Grup ilkesini düzenle'yi seçin. Yerel grup ilkesi Düzenleyicisi açılır. Bilgisayar Yapılandırması>Yönetim Şablonları>Windows Bileşenleri>Microsoft Defender Virüsten Koruma'ya tıklayın.
Windows Defender ücretsiz bir yazılım olmasına rağmen Microsoft 17 Kasım 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'un sitesinden indirilmesi sırasında kullandığınız işletim sisteminin orijinal olup olmadığını doğrular.
Bilgisayarı sıfırla kısmandan yapabilirsin ama basit virüsleri götürür.
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
Windows işletim sistemlerindeki yerleşik antivirüs çözümü Windows Defender, gösterdiği performansla en iyiler arasına girdi. Windows 10 ve 11 ile birlikte gelen Windows Defender, Ekim 2021'in en iyi antivirüs ürünlerinden biri seçildi.
Microsoft'un Defender yazılımı kötü amaçlı yazılım dosyalarını algılamada, güvenlik açıklarının ve ağ tabanlı saldırıların engellenmesinde ve kimlik avı sitelerinin belirlenmesinde oldukça iyidir.
Bilgisayar virüsü, bir bilgisayardan diğerine yayılan ve bilgisayarın çalışmasını kesintiye uğratan küçük yazılım programıdır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir.
Fakat uzmanlar Windows Defender'ın kapatılmasını da önermiyorlar. Yapılacak en doğru şey Windows Defender ile beraber güvenilir, başka bir antivirüs programının eş zamanlı olarak kullanılması. Böylece bilgisayarınız için maksimum koruma sağlayabilirsiniz.
Bilgisayarınıza bulaşan bir virüs bu şekilde yayılır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayarınıza bulaştığında, bilgisayarınızı yavaşlatabilir ve onun düzgün bir şekilde çalışmasını engelleyebilir.
Bu virüsleri cihazınızdan temizlemek için en etkili yöntem, özel olarak tasarlanan programlardır. Bu programlar oldukça pratik ve basittir. Trojan virüsü temizleme işlemi için “Trojen Remover” programları kullanabilirsiniz. Bu programlar sisteminizdeki zararlı yazılımları ve dosyaları bularak temizler.
Bu sıfırlama seçeneği fotoğraf, müzik, video veya kişisel belgeler gibi kişisel dosyalarınızı saklayarak Windows işletim sistemini yeniden yükler. Yüklü uygulamaları ve sürücüleri kaldıracak ve ayarlarda yaptığınız tüm değişiklikleri geri alacaktır. Not: Bilgisayarınızı sıfırlamak oldukça zaman alacaktır.
SİRCAM. W32.Sircam.Worm@mm adlı zararlı yazılım ilk olarak 2001 yılında ortaya çıktı. Yerleştiği bilgisayarları ele geçiren ve sistemden seçtiği dosyaları rastgele iletişim listesindeki kişilere yollayan bu zararlı yazılım birçok kişiyi kandırmıştı.
Virüsler disketlerden, CD'lerden, internetten, bir bilgisayar takılan ikinci bir sabit diskten ya da ağ üzerindeki başka bir bilgisayardan bulaşabilir. Virüsler bilgisayarların önce RAM belleğe yerleşirler ve oradan da diğer ortamlara geçerler. Dolayısıyla virüs RAM bellek üzerinde çalışmış iken silinemez.
hayır bulaşmaz eğer hdd'de bir veya daha fazla virüs varsa o virüs(ler) hdd içinde kalırlar ve siz onları açmayana kadar da hiç bir yere bulaşmazlar.
Windows Defender Güvenlik Merkezi virüslere, Truva atlarına, fidye yazılımlarına ve diğer zararlı yazılımlara karşı temel koruma sağlar. Varsayılan olarak Windows ile birlikte yüklenir, bu nedenle üçüncü taraf bir çözüm yüklemek istemeseniz bile, sisteminiz bu tehditlere karşı belirli bir düzeyde bir koruma sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri