Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın. Bu sefer cihazınızın tamamen başlatılmasına izin verin. Gelişmiş seçenekler'i seçin. WinRE'ye girdikten sonra Seçenek belirle ekranındaSorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Başlangıç Onarma > Yeniden başlat'ı seçin.
F11 tuşuna basın. Sorun Gider'i seçin.
Ayarlardan Gelişmiş başlangıca (WinRE) erişme
Windows 11'de Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma bölümüne gidin. Gelişmiş başlangıç seçeneğinin yanındaki Şimdi yeniden başlat seçeneğine tıklayın.
Masaüstü veya kilit ekranından başlangıç onarımı başlatma
Şu düğmeyi basılı tutun: Shift tuşuna ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklayın.
1- Bilgisayarınızı açmak için On-Off tuşuna basın. 2- On-Off tuşuna basıldığında ESC basılı tutun. 3- F11 tuşuna basın.
İlgili 45 soru bulundu
Windows 11, Windows 10 ve Windows 8 veya 8.1
Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) isteminde Evet öğesine tıklayın. Komut istemi penceresinde Enter tuşuna basın SFC /scannow . Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse onarın.
Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F9 tuşunu basılı tutun ve aynı anda Güç tuşuna basın. Not: Bazı modeller, WinRE'ye F12 tuşu ile girebilir. F9 tuşu işe yaramazsa işlemleri tekrarlayın ve WinRE ortamına girmek için F9 yerine F12'ye basın.
1) Güvenli Mod için bilgisayar açılırken F8 tuşuna basın
Bilgisayarınız kapalıysa başlatın ve açılış sırasında Windows logosunu görmeden hemen önce F8 tuşuna basın. Kaçırmamak için birkaç kez basabilirsiniz.
Başlangıçta açılmasını istediğiniz programların kısa yollarını buraya taşıyın. Klasörün adresi şu şekildedir. C:\Users\Kullanıcıadınız\AppData\Roaming\Microsoft\Wind ows\Start Menu\Programs\Startup Page 3 Bu bölümde başlangıçta açılan programların birçoğunun göremediğinizi fark edeceksiniz.
Dosya konumu açıkken Windows logo tuşu + R tuşlarına basın, shell:startup yazın, ardından Tamam'ı seçin. Bu, Başlangıç klasörünü açar.
Windows 11 işletim sistemi
Başlat menüsünü açmak için görev çubuğunun ortasındaki [Başlat] simgesine tıklayın ya da klavyenizdeki Windows tuşuna basın.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
Başlat -- Ayarlar -- Güncelleştirme ve Güvenlik -- Sorun Gider'i seçin 2. Yapmak istediğiniz sorun giderme türünü, ardından Sorun gidericiyi çalıştırın'ı seçin 3. Sorun gidericinin çalışmasına izin verin ve ardından, varsa ekrandaki soruları yanıtlayın Destek makalesi: https://support.microsoft.com/tr-tr/w...
Bilgisayarlarda başlangıç onarımı iptal etmek için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp bcdedit /set {default} recoveryenabled No komutunu uygulayın. Bununla beraber başlangıç onarıma neden olan bir problem meydana geliyorsa mutlaka başlangıç onarma işleminin yapılıp tamamlanmasını tavsiye ederim.
F8 tuşu ile Windows 10 güvenli mod açma:
F8 tuşunu kullanarak güvenli mod açma en çok bilinen ve en eski yöntemlerden bir tanesi. Yapmanız gereken tek şey bilgisayarınız açılırken Windows logosunu görmeden F8 tuşuna basmak. Böylece Windows 10 güvenli mod açabilirsiniz.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Bilgisayarı açtıktan veya yeniden başladıktan sonra 1 saniye arayla F8 tuşuna basın. Bilgisayar donanım bilgilerini gösterip bellek testi yaptıktan sonra Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri menüsü açılacaktır. Yön tuşlarını kullanarak Güvenli Mod veya Ağ ile Güvenli Mod seçeneği üzerine gelip Enter tuşuna basın.
Bu araç, yeni bir donanım eklendiğinde ve bakım amacıyla bilgisayarınızın varsayılan ayarlarını yeniden yapılandırmak ve değiştirmek için kullanılır.
BIOS'tan güvenli mod açılmaz işletim sisteminden açılır. Masa üstündeyken parmağınızı Shift tuşuna basılı tutun tutarken bilgisayarı yeniden başlat butotuna basın orada gelişmiş seçenekler güvenli modu görüceksiniz.
F8 tuşuna Windows logosu görünmeden önce basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.
Recovery mode ses tuşları ve power tuşuna aynı anda bastığımızda aktif olur. Açılmayan telefon ve tabletlerde çok sık kullanılan kurtarma yöntemidir. Aynı zamanda unutulan ekran kilidi için de recovery mod aktif hale getirilerek resetleme işlemi sağlanır.
BIOS ekranında, Exit (Çıkış) seçeneği vurgulanana kadar Sağ Ok tuşuna basın. Aşağı Ok tuşuna basarak Restore Defaults (Varsayılanları Geri Yükle) veya Load Optimal Defaults (Optimal Varsayılanları Yükle) seçeneği vurgulayın (hangisi listeleniyorsa), ardından Enter tuşuna basın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri