Kullandığınız bilgisayarın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığını anlamanın en kolay yolu PC Health Check uygulamasını indirmek ve cihazınıza kurmak olacaktır. Microsoft tarafından yenilenen uygulama, şu andan itibaren bilgisayarınızın Windows 11 uyumluluğuna dair analiz yapabiliyor ve sonucu size bildiriyor.
Bilgisayarınız, en düşük (temel) sistem gereksinimlerini karşılıyorsa Windows 11'i çalıştırabilir.
Kullandığınız bilgisayarın minimum gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını görmek için PC Health Check uygulamasını indirip yükleyerek bilgisayarınızın Windows 11'e yükseltilmeye uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Windows 11 Yükseltme Adımları
Windows 11'e geçiş işlemlerine başlamak için; Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update penceresinden bilgisayarınız için yayınlanmış Windows 11 güncelleştirmesini yükleyerek geçişi tamamlayabilirsiniz.
Windows 11, Windows 10'dan daha fazla performans iyileştirmesi getiriyor, Daha yeni donanımlar Windows 11 için optimize edilmiştir ve size Windows 10'dan daha iyi performans verecektir, bu nedenle bu gerçekten makinenizin özelliklerine iner.
İlgili 16 soru bulundu
Gelen son bilgilere göre Microsoft, 2024 sonbaharında yeni Windows 12 işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve şimdi "kayan" görev çubuğuna sahip bir masaüstü de dahil olmak üzere yeni tasarım fikirlerini deniyor.
Windows 11, Windows 10'un tüm gücünü ve güvenliğini yepyeni bir tasarım ve yenilenmiş bir görünümle sunar. Windows 10'dan farkı ram bazından daha hızlı olması ve Ayrıca tüm yeni araçlar, sesler ve uygulamalarla birlikte gelir.
Evet, bu doğru, Windows 10 desteği Ekim 2025'te sona erecek. İsterseniz, Windows 11'e ücretsiz yükseltmeyi kullanabilirsiniz, bunu yapmak istemiyorsanız ve bilgisayarınız 2025'te hala çalışıyorsa, 3. Power to the Developer!
Eski bilgisayarlara Windows 11 işletim sistemi kurmak mümkün.
Yazılım devi Microsoft tarafından yayınlanan destek sayfasında belirtilenlere göre Windows 11'de yer alan Bellek Bütünlüğü ve Sanal Makine Platformu (VMP) oyunlardaki performansı etkileyebiliyor. Microsoft bu ayarları kapatmanın sonucu olarak sistemin saldırılara açık hale gelebileceğini de belirtiyor.
Microsoft, yeni nesil Windows işletim sisteminin başarısı ile ilgili bazı detaylar paylaştı. Şirkete göre kullanıcıların Windows 11'e geçişi, Windows 10'a göre iki kat daha hızlı.
Bilgisayarınızki işlemci, 11'i çalıştıracak ana Windows faktör olur. Saat hızı (1 Ghz veya daha hızlı gereksinim) ve çekirdek sayısı (2 veya daha fazla), üretilen işlemci tasarımına yapısaldır ve yükseltilebilir bileşenler olarak kabul edilir. RAM: 4 GB.
En az 4GB RAM. En az 64GB boş disk alanı (SSD Önerilir)
Windows 11 DirectStorage özelliği ise CPU yerine GPU ağırlıklı veri yükleme yapmaktadır. NVMe SSD ve uygun sürücülerde kullanılabilecek yeni özellik, GPU üzerinden yaptığı veri yüklemeleri ile çok daha hızlı çalışan oyun deneyimi sunarak, oyuncuların oyun performansını arttırıyor.
Microsoft, Windows 10'u yayınladığı tarihten itibaren 10 yıl süresince yeni işletim sistemine ömür biçti.
Microsoft ayrıca Windows 11'in her sürümünü normal kullanıcılar için 2 yıl, kurumsal kullanıcılar ve eğitim kurumları için 3 yıl boyunca destekleyeceğini söyledi.
Ancak, Şubat 2023 bir istisna olarak öne çıkıyor. Microsoft, Ocak 2023'te Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri programının sonu ile Windows 7 ve 8.1'i tamamen sonlandırdı. Bu, daha fazla şirketin bilgisayarlarını Windows 10'a yükseltmesine sebep oldu ve pazar payı Ocak'taki %68,86'dan Şubat'ta %73,25'e yükseldi.
Windows 8.1 desteği 10 Ocak 2023 tarihinde sona erdi. Microsoft'tan güvenlik güncelleştirmelerini almaya devam etmek için Windows 11 bilgisayara geçmenizi öneririz.
Ücretsiz yükseltilebilir miyim? Windows 10'dan Windows 11'e yapılan yükseltmeler ücretsizdir. Öte yandan indirmenin boyutu nedeniyle, tarifeli bağlantılar üzerinden yapılan indirmelere ISS ücretleri uygulanabilir.
Windows 11 ile birlikte iş ve oyun için yepyeni bir görünüm ve birçok yükseltme sunuluyor. Windows 10 lisansına sahip olanlar Windows 11'i ücretsiz olarak indirebilecek.
Windows 12 2024'te çıkabilir belki. Ama benim tahminime göre Windows 13 2026 yılında çıkabilir.
Ekip, bu sürümü öncekilerden daha da iyi hale getirmek istiyor. Şirket bu versiyonda her türlü sistem üzerinde çalışabilecek kadar esnek olmayı hedefliyor. Sürümün çıkış tarihi kesin olarak bilinmiyor, ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde yani 2025 yılından sonra Windows 13 bilgisayarları fethedecek.
Söylenenlere göre Windows 12'de RAM gereksinimi 8 GB'a yükselebilir. Minimum 64 GB depolama alanı da yine değişmeden kalacak olan gereksinimler arasında olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri