Şirkete göre, uygun donanıma sahip Windows 7 kullanıcıları Windows 11'e yükseltebilir, ancak bunun için temiz bir kurulum yapmak zorunda kalacaklar. Bu, güncellemeyi Windows Update'ten indirerek doğrudan Windows 11'e atlamanın bir yolu olmadığı anlamına geliyor.
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update'e gidip Güncelleştirmeleri denetle'yi seçerek Windows 11'in cihazınız için hazır olup olmadığını denetleyin. Cihazınızda yükseltme kullanılabiliyorsa ve devam etmek istiyorsanız, indirin ve yükleyin.
Eski bilgisayarlara Windows 11 işletim sistemi kurmak mümkün.
Ücretsiz olarak yükseltmeyi gerçekleştirmek için Microsoft'un Windows 10 web sitesine gitmeniz gerekir. Daha sonra da 'aracı şimdi indir' düğmesine tıklayarak .exe dosyasını indirip çalıştırmanız gerekir. Ardından da karşınıza açılan pencerede 'bu bilgisayarı şimdi yükselt' seçeneğine tıklayarak ilerlemeniz gerekir.
Bilgisayarınız, en düşük (temel) sistem gereksinimlerini karşılıyorsa Windows 11'i çalıştırabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Windows 10'dan Windows 11'e yükseltme yapmanın fiyatı nedir? Ücretsizdir.
Windows 11 'i yüklemeye devam ederseniz, bilgisayarınız artık desteklenmez ve güncelleştirmeleri alma hakkına sahip olamaz. Uyumluluğun olmaması nedeniyle bilgisayarınızda meydana gelen hasarlar üretici garantisi kapsamında değildir.
Windows 7 veya 8.1 kullanıyorsanız, Windows Update üzerinden Windows 10'a yükseltebileceksiniz.
Windows 7 destek sonundan sonra hala yüklenebilir ve etkinleştirilebilir; ancak güvenlik güncelleştirmeleri olmadığından güvenlik risklerine ve virüslere karşı daha savunmasız olacaktır. 14 Ocak 2020'den sonra Microsoft, Windows 7 yerine yeni bir Windows sürümünü kullanmanızı kesinlikle önerir.
Windows 7 veya daha öncesinden yükseltiyorsanız
Windows 7'den Windows 8.1'e direkt olarak geçmeniz mümkün değil. İki seçeneğiniz var: Sisteminizi Windows 8'e yükseltip, ardından Windows 8.1'i yükleyebilir, tüm yüklü uygulamalarınızı ve dosyalarınızı koruyabilirsiniz.
Windows 10'dan Windows 11'e yapılan yükseltmeler ücretsizdir.
Sistem gereksinimleri, güncel tüm makineler için uygun görünse de eski nesil cihazlar için bazı önemli sınırlara sahip. Yeni sürümde işletim sistemi artık sadece 64-Bit işlemciler ile çalışacak. 32-Bit uygulamaların çalışmasında da herhangi bir problem yaşanmayacak ancak 32-Bit Windows 11 sürümü yayınlanmayacak.
Windows 7 desteği 14 Ocak 2020 tarihinde sona erdi.
Microsoft'tan güvenlik güncelleştirmelerini almaya devam etmek için Windows 11 bilgisayara geçmenizi öneririz.
Windows 7 desteği 14 Ocak 2020 itibariyle son buldu. Bu da Windows 7'nin artık güvenlik konusunda savunmanız olduğu anlamına geliyor. Microsoft'un Windows 7 kullanıcılarına birkaç yıl boyunca ücretsiz sunduğu yükseltme imkanı da 29 Temmuz 2016'da bitti.
Kullandığınız bilgisayarın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığını anlamanın en kolay yolu PC Health Check uygulamasını indirmek ve cihazınıza kurmak olacaktır. Microsoft tarafından yenilenen uygulama, şu andan itibaren bilgisayarınızın Windows 11 uyumluluğuna dair analiz yapabiliyor ve sonucu size bildiriyor.
Ancak, Şubat 2023 bir istisna olarak öne çıkıyor. Microsoft, Ocak 2023'te Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri programının sonu ile Windows 7 ve 8.1'i tamamen sonlandırdı.
Aslında Microsoft, 2020'de Windows 7 desteğinin sona erdiğini duyurmuştu. Hala güncelleme alan kullanıcılar, fazladan üç yıllık genişletilmiş güvenlik yamaları için ödeme yapanlar. Ancak artık onlar da yeni güncellemeleri alamayacak.
Windows 7 güncellemelerin alınması Windows uptade menüsünden gerçekleşmektedir. Windows uptade gelen güncellemeleri bildirim şeklinde göstermektedir. Windows 7 güncellemeleri kullanıcılar istediği takdirde güncelleme almaması için kapatabilmektedir.
Microsoft, 2020 yılında ücretsiz desteğini sonlandırdığı Windows 7 işletim sistemi için, destek süresini 2026 yılının başına kadar uzatıyor.
Windows 7 çok uyumlu bir işletim sistemi. Eski XP uygulamalarını sorunsuz çalıştırabildiği gibi uyumluluk modları da sunuyor. Hatta yeni sürücüsü olmayan bazı donanımların XP sürücüleri de sorunsuz çalışabiliyor. Bununla birlikte illa bir garantiniz olsun istiyorsanız Windows XP Mode bunun için var.
Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir. Bilgisayarı kullanım şeklinize göre RAM miktarını uzun vadede artırıp azaltabilirsiniz.
Windows 11 animasyonlar ve gölge efektleri gibi birçok görsel efekt içerir. Bunlar muhteşem görünür ancak aynı zamanda ek sistem kaynakları kullanabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Bu durum, özellikle bilgisayarınızın düşük miktarda belleği (RAM) varsa geçerlidir.
Nedeni desteklemiyor olması. 8. nesil işlemci gerekiyor minimum.
Windows 11, Windows 10'dan daha fazla performans iyileştirmesi getiriyor, Daha yeni donanımlar Windows 11 için optimize edilmiştir ve size Windows 10'dan daha iyi performans verecektir, bu nedenle bu gerçekten makinenizin özelliklerine iner.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri