Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F9 tuşunu basılı tutun ve aynı anda Güç tuşuna basın. Not: Bazı modeller, WinRE'ye F12 tuşu ile girebilir. F9 tuşu işe yaramazsa işlemleri tekrarlayın ve WinRE ortamına girmek için F9 yerine F12'ye basın.
Windows Masaüstünden:
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin.
F2 ve F8 zaten aynı işlevi görüyor. 2- Ardından pc açılırken F8(F2 yada F5) tuşuna basarak güvenli mod seçeneğinin olduğu ekrana ulaşın. 3- En üst seçenekte olan "Bilgisayarınızı Onarın" seçeneğini seçin. 4- Windows bilgisayarı onarmaya çalışacak ama başaramayacak.Sonra sizi "Kurtarma Konsoluna" yönlendirecek.
İlgili 33 soru bulundu
Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F9 tuşunu basılı tutun ve aynı anda Güç tuşuna basın. Not: Bazı modeller, WinRE'ye F12 tuşu ile girebilir. F9 tuşu işe yaramazsa işlemleri tekrarlayın ve WinRE ortamına girmek için F9 yerine F12'ye basın.
Bilgisayar ve beraberinde mouse donduğunda ctrl+shift+v bastığı zaman direk sistem geri yükleme açılacak.
F8 tuşu ile Windows 10 güvenli mod açma:
F8 tuşunu kullanarak güvenli mod açma en çok bilinen ve en eski yöntemlerden bir tanesi. Yapmanız gereken tek şey bilgisayarınız açılırken Windows logosunu görmeden F8 tuşuna basmak. Böylece Windows 10 güvenli mod açabilirsiniz.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Neredeyse her Android cihaz ortak olan tuş kombinasyonu ile bu menüye erişim sağlayabilirsiniz. Cihazınızı kapattıktan sonra Ses açma + Ana ekran tuşu + Güç tuşuna basılı tutarak telefonu açın. Açılış logosu görüldüğü anda güç tuşuna basmayı bırakın.
kurtarma bölümü nedir? Kurtarma bölümü, ister Windows 8 ister Windows 10/11 işletim sisteminden olsun, disk sürücünüzün, fabrikadan gönderilmeden önce sisteminizin bir görüntüsünü saklamak üzere üretici tarafından ayrılan bir kısmıdır.
Recovery mode ses tuşları ve power tuşuna aynı anda bastığımızda aktif olur. Açılmayan telefon ve tabletlerde çok sık kullanılan kurtarma yöntemidir. Aynı zamanda unutulan ekran kilidi için de recovery mod aktif hale getirilerek resetleme işlemi sağlanır.
1) Güvenli Mod için bilgisayar açılırken F8 tuşuna basın
Bilgisayarınız kapalıysa başlatın ve açılış sırasında Windows logosunu görmeden hemen önce F8 tuşuna basın. Kaçırmamak için birkaç kez basabilirsiniz.
Yedeklenen dosyaları geri yüklemek için “Başlangıç” bölümü tıklanarak “Denetim Masası, Sistem ve Bakım” bölümü açılmalıdır. Seçenekler bölümünde “Yedekle ve Geri Yükle” seçeneğine tıkladıktan sonra “Dosyaları Geri Yükle” seçeneğine tıklanmalıdır.
Bu sorunun nedeni, uyumsuz veya hatalı bir donanım, yazılım (program veya uygulama) veya yakın zamanda yüklediğiniz sürücü/güncellemeden bozuk önyükleme dosyalarına veya HDD'nizle (veya SSD'nizle) ilgili bir soruna kadar her şey olabilir.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
Etkin: İşlev tuşları üzerine basılmış olan eylemlerin kullanılması için fn tuşuna basılması gerekmez. Örneğin, f8 tuşuna basılması, tuşun üzerine basılmış olduğu gibi, sesi azaltır. Alternatif olarak, fn + f8 tuşlarına beraber basılması, bir web tarayıcısını küçültür ve büyütür.
F11 - İnternet tarayıcısında tam ekran moduna geçmeye ve moddan çıkmaya yarar. F12 - Microsoft Word'de Kaydet diyalog kutusunu açar.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Bilgisayar başlarken sürekli f8 ' e basın.
BIOS'tan güvenli mod açılmaz işletim sisteminden açılır. Masa üstündeyken parmağınızı Shift tuşuna basılı tutun tutarken bilgisayarı yeniden başlat butotuna basın orada gelişmiş seçenekler güvenli modu görüceksiniz.
Windows 10 sistemi kendi içinde otomatik olarak geri yükleme noktası oluşturur. Windows 10 sistem geri yükleme yaptığınız sırada herhangi bir dosya kaybı yaşamanız mümkün değildir. Fakat sistem geri yükleme noktası oluşturulduktan sonraki tarihte indirilen uygulama, program ve güncelleştirmeleri silebilirsiniz.
Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra Başlangıç Onarımı'> Gelişmiş Seçenekler'>sorun giderme bölümüne gidin. Başlangıç onarım işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayar işletim sistemine önyükleme yapamazsa Windows yükleme diskini kullanarak başlangıç onarma işlemini başlatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri